kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Halk Süt Nedir? Halk Süt Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Halk Süt Nedir? Halksüt Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır? Halk süt nasıl alınır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Süt yardımından faydalanmak istiyorum. Halk süt başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Süt yardımı ne zaman başladı?

A+
A-

Günümüzde milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşamaktadır. Maddi durumu iyi olmayan, yoksulluk sınırının altında yaşayan yine milyonlarca insan bulunmaktadır. Türkiye’de de yoksulluk ve açlık sınırı altında yaşayan binlerce kişi bulunmaktadır. Bu kişilerin bazı gıdalara, ürünlere ve ihtiyaçlara erişimi bulunmamaktadır. Bu nedenle devlet kurumları, belediyeler, özel şirketler yürüttekleri projelerle bu ihtiyaçları gidermeye çalışmaktadır. Özellikle süt ve et gibi gıdalara çocukların büyük ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir büyüme süreci yaşamaları için süt, bal, et gibi temel besinleri tüketmesi gereken çocuklar ne yazık ki maddi nedenler dolayısıyla bu ürünlerden uzak kalmaktadır. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi önemli bir projeye hayat verdi. Halk Süt Projesi ile çocukların süt ihtiyaçlarının karşılanması ve bu kapsamda binlerce çocuğa ulaşılması hedeflendi. Proje kapsamında süt tüketmesi gereken ancak maddi nedenler dolayısıyla bu ihtiyaçlarını karşılamayan çocuklara ücretsiz ve karşılıksız bir şekilde süt dağıtımı yapılacak. Halk Süt Projesi sayesinde binlerce çocuk ve ailenin temel bir ihtiyacı giderilecek. Projenin kamuoyuna duyurulması büyük yankı uyandırdı. Binlerce kişi projenin gerçek olup olmadığını, projenin ne zaman başlayacağını, projeye nasıl başvuru yapılacağını araştırmaya başladı. Peki Halk Süt nedir? Ne demek? Halk süt başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Halk Süt Projesi ne zaman başlayacak?

Halk Süt Nedir? Ne Demek?

Süt dünyadaki en temel ve en faydalı gıdalarından bir tanesidir. Bebek ve çocuklar için vazgeçilmez ihtiyaç olan sütün faydalarını saymakla bitmez. Öyleki yeni doğan çocuklar belirli bir yaşa gelene kadar sütle beslenir. İnsan anatomisinde bile yeri olan biyolojik mucize olarak da adlandırılan süte ne yazık ki milyonlarca kişi erişemiyor. Maddi yetersizlik nedeniyle sütten uzak kalan çocukların süte ulaşması için pek çok proje başlatılıyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı maddi durumu yetersiz çocuklara süt ulaştırmak için Halk Süt Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında her ay 750 bin litre süt yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 16 Ekim 2019 tarihinde hayata geçirilen proje ile binlerce ailenin yüzü güldürüldü. Projenin merkezindeki sütler İzmir’in Tire ilçesinde bulunan Tire Süt Kooperatifi tarafından üretiliyor. Tire’den gelen doğal sütler İstanbullu çocuklara dağıtılıyor. Her çocuk için haftada 2 litre süt dağıtılıyor. Bu sütler çocuk sayısına göre aylık ya da 2 haftalık şekilde dağıtılıyor.

Halk Süt Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

16 Ekim 2019 tarihinde uygulanmaya başlanan projeyi duyan binlerce İstanbullu projeye başvurmak için harekete geçti. Pek çok kişi Halk süt başvurusunun nasıl ve nereye yapılacağını araştırmaya başladı. Projeden faydalanabilmek için vatandaşların Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından kabul edilen yardıma muhtaç ailelerden olunması şarttır. Ayrıca projenin esas hedefinin çocuklara süt ulaştırmak olduğu için yardıma muhtaç aile içerisinde çocuk olması gerekmektedir. Bu koşulları sağlayan her vatandaş, aile büyüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Beyaz Masaya ulaşarak başvuru yapabilir. İBB Beyaz Masa telefon numarası ALO 153’tür. Bu hat üzerinden iletişime geçerek Halk Süt Projesinden faydalanmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Gereken şartları taşıdığınız onaylandıktan sonra süt yardımınızı alabilirsiniz.

Halk Süt Projesi Ne Zaman Başlayacak?

Halk Süt Projesi kapsamında süt yardımı almak isteyen, süt yardımı almak için başvuru yapmak isteyen İstanbulluların merak ettiği tarih belli oldu. 16 Ekim 2019 tarihinde Halk Süt Projesi kapsamında süt yardımı başladı. Aylık 750 bin litre süt ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yukarıda yer alan şartları taşıyan vatandaşlar İBB Beyaz Masaya “153”ü arayarak başvuru yapabilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

ibb beyaz masa

Yorumlar

  1. Özlem kulaksiz Avatar Özlem kulaksiz dedi ki:

    Çocuklarım icin bende süt almak istiyorum

  2. Özlem kulaksiz Avatar Özlem kulaksiz dedi ki:

    Çocuklarım icin bende süt almak istiyorum