kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Nedir? Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır?

İŞKUR Sosyal Çalışma Programı Nedir? Nasıl ve Nereden Başvuru Yapılır? Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) sosyal çalışma programı nedir? İŞKUR sosyal çalışma programına kimler başvuru yapabilir? Başvurular nasıl ve nereden yapılır? Programın süresi ne kadar? Programda aylık ne kadar para kazanılır?

A+
A-

Türkiye’de son yıllarda işsizlik sorunu önemli ölçüde büyümüştür. İşsiz sayısının 10 milyona yaklaştığı iddia edilmektedir. Günümüzde dünyadaki en önemli sorunlardan birisi işsizliktir. Özellikle Türkiye gibi doğum oranı ve nüfus artış hızı fazla olan ülkeler nüfus gücünü işsizliğe kurban etmemelidir. Türkiye’de bu nedenle işsizlikle mücadelede çeşitli programlar uygulamakta ve çeşitli yol haritalarını izlemektedir. Türkiye’de işsizlikle mücadelede en önemli mekanizma Türkiye İş Kurumu kısaca İŞKUR’dur. İŞKUR uyguladığı programlar ve düzenlediği eğitimlerle istihdama katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda İŞKUR Sosyal Çalışma Programlarının önemi büyüktür. İşsizlikle mücadelede önemli bir araç olan sosyal çalışma programlarının ne olduğu ise tam olarak bilinmemektedir. Pek çok kişi sosyal çalışma programı ile ilgili sorular sormakta ve nasıl yararlanacaklarını merak etmektedir. Peki sosyal çalışma programı nedir? Sosyal çalışma programına kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? Başvurular nasıl yapılır? Sosyal Çalışma Programının süresi ne kadar?

Sosyal Çalışma Programı Nedir?

İŞKUR tarafından hayata geçirilen program yeni, güçlü, aktif bir iş gücü oluşturmaktadır. Program sayesinde binlerce genç yaz tatillerini iyi bir şekilde değerlendirecek ve cep harçlıklarını çıkartacaktır. Ayrıca emeklilik planları için önem arz eden ve etkili olan sigortaları yapılacaktır. Program Temmuz ayında başlayacak ve üniversite öğrencisi gençleri iş hayatına taşıyacak. Teknik becerilerin yanı sıra binlerce kişi takım çalışması, zaman yönetimi, iş yönetimi, analitik düşünme gibi kabiliyetler kazanacaklar.

Sosyal Çalışma Programına Kimler Başvuru Yapabilir?

Programdan haberdar olan binlerce kişi başvurular ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Programdan kimlerin faydalanabileceği ve kimlerin başvuru yapabileceği merak ediliyor. İŞKUR ve kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile uygulanacak olan sosyal çalışma programlarına açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri dışındaki tüm üniversite öğrencileri başvuru yapabilecek. Programa 18 yaşına doldurmamış öğrenciler başvuru yapamayacak. Bir işte çalışan veya staj yapan veya bahar döneminden dersleri devam eden, yaz okuluna giden öğrenciler programdan faydalanamayacak. Ayrıca programlara başvuru yapılırken öğrencilerde not ortalaması şartı da aranacak.

Sosyal Çalışma Programlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

Programla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de başvuruların nasıl yapılacağı oldu. Türkiye İş Kurumu sosyal çalışma programına başvuru yapmak için öncelikle belirlenen süreler içerisinde başvurularınızı tamamlamanız son derece önemli. İŞKUR program başvuru tarihleri 25-28 Haziran olarak belirlendi. Gençler İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden e-başvuru yapabilecek. Gençler başvuru yaptıklşarı şehirde kendilerine uygun 3 programı seçerek başvuru yapabilecekler. Her programın belirli kontenjanı olacak ve katılımlar noter huzurunda 5 Temmuz tarihinde kuraya girecek. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında programlar sürecek.

Sosyal Çalışma Programı Ne Kadar Sürecek?

Yaz aylarında uygulanacak olan bu program 3 ay boyunca sürecek. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında program uygulanacak. Ayrıca program öğrencileri sıkmayacak ve kısıtlamayacak şekilde oluşturuldu. Bu nedenle haftalık çalışma süresi 3 gün ile sınırlandırıldı. Gençler günlük 7.5 saat çalışacak. Ayrıca programda devamlılık son derece önemli olacak. Devamlılığına dikkat etmeyen kişiler İŞKUR tarafından düzenlenen uygulama ve programlara 2 yıl yani 24 ay katılamayacak.

Sosyal Çalışma Programında Ne Kadar Para Kazanılır?

Programla ilgili en çok merak edilen konuya geldik. Binlerce kişi sosyal çalışma programı ile ne kadar para kazanacağını merak ediyor. Başvuru yaparken kazanacakları parayı düşünen gençler araştırma yapıyor. Önceliklşe şunu belirtmek gerekir ki program kapsamında öğrencilerin günlük alacağı ücret 67,36 TL olarak belirlendi. Gençler aylık olarak çalıştıkları günler doğrultusunda tıpkı çalışanlar gibi maaş alacak. Örneğin haftada 3 gün boyunca çalışan bir genç çalıştığı 15 gün için 1000 TL civarında bir ücret alacak. Üstelik KYK bursu ve KYK kredisi alan gençlerin burs ve kredi ödemeleri, programdan alacakları maaşlardan etkilenmeyecek. Yani KYK bursu ve kredisi alan öğrenciler hem burs ve kredilerini almaya devam edecek hem de program kapsamında aylık alabilecek.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. şeyda Avatar şeyda dedi ki:

    merhaba sosyal çalışma programına başvuru yapılırken istenen program no nedir