kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Konkordato Komiseri Nedir? Nasıl Olunur?

Türk ekonomisinde yaşananlar nedeniyle “konkordato” kelimesi bir anda hayatımıza girdi. Peki konkordato nedir? Konkordato komiseri nedir? Konkordato komiserliği nedir? Konkordato komiseri ne iş yapar? Ne kadar maaş alır? İşte konkordato komiseri ile ilgili tüm merak edilenler…

A+
A-

Konkordato, borçların yapılandırılarak iflastan kurtulmasını sağlayan bir anlaşmadır. Borçlu konkordato ilan eder. Ardından da borçlarını yeniden yapılandırarak mali durumunu düzeltmeye çalışır. böylece iflastan kurtulur. Böylece alacaklılar da belirli bir vade süresinde alacağına kavuşur. Konkordato mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelir. Yani konkordato temelde borçlunun borcunu ödemesini, alacaklının da borcunu almasını sağlayan bir anlaşmadır. “Konkordato nedir?” sorusuna en basit cevap bu şekilde verilir.

Konkordato Nedir?

Konkordato hem alacaklının hem de borçlunun işine yarar. İflas etmek üzere ulan bir alacaklı dilekçe ile başvuru yaparak borcunu ödemeyen borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir. Veya bir borçlu borcunu vadelendirmek ve iflastan kurtulmak için konkordato başvurusu yapabilir.

Konkordato talebini alan mahkeme başvuru belgelerini ve konkordato ilan etmek için gereken belgeleri inceler. Uygun bulursa konkordato ilan edilmesi için girişimleri başlatır. Konkordato ilan edilmesi sürecindeki en kritik detay konkordato ile başarıya ulaşılacağının mümkün olduğunun görüşmesidir. Yani mahkeme konkordato ilan edilince borçların ödeneceğine inanırsa konkordato işlemlerini başlatır ve borçluya süre verilir.

Konkordato ve İflas Erteleme Farkı Nedir? 

Pek çok kişi konkordato ile iflas etmeyi karıştırmaktadır. Konkordato da iflas erteleme de hem hukuki hem de ekonomik terimleridir. Birbirine karıştırılan bu iki terim yakın anlamlarda olsa da birbirinden farklı konulardır. “İflas erteleme ve konkordato arasındaki fark nedir?” sorusunu soruyorsanız www.tercihiniyap.net ailesi olarak yazdığımız makalemizi okuyabilirsiniz.

Konkordato Komiseri Nedir?

Herhangi bir sebepten dolayı borç yükü altında ezilen, işleri bozulan, borcunu ödeyemeyen ve bunu şeffaf bir şekilde ifade eden borçluyu korumak için konkordatoya başvurulabilir. Türkiye’de son dönemde pek çok kişi, işletme ve şirket konkordato ilan etmektedir. Son olarak Türkiye’de bilinen bir market zinciri konkordato ilan etti ve konkordato kadar merak edilen başka bir konu daha ortaya çıktı. Market zincirinin konkordato davasına bir konkordato komiseri atandı. O komiserin 50 bin Türk Lirası maaş aldığı ortaya çıkınca konkordato komiserliği mesleği dikkat çekti.Peki konkordato komiseri nedir? Konkordato komiserliği nedir? Konkordato komiseri olma şartları nelerdir? Konkordato komiseri nasıl olunur? Konkordato komiseri ne iş yapar? Konkordato komiseri görevleri nelerdir? İşte konkordato komiseriyle ilgili merak edilen tüm detaylar…

Konkordato Komiserliği Nedir?

Konkordato temelde bir anlaşmadır. Borçlu, alacaklı ve mahkeme arasındaki bu anlaşmanın hukuka uygun olması için bir sorumluya ihtiyaç duyulur. Konkordato komiseri anlaşmanın yapılabilmesini sağlayan ve süreci yöneten sorumludur. Konkordato komiseri temelde konkordato süreci ve işlemleriyle ilgilenen icra memuru gibi görev yapar. Konkordato komiserinin pek çok görevi ve yetkisi vardır. Örneğin avukatları tayin edebilirler. Konkordato komiseri ayrıca konkordato ilan edilebilmesi için gerekli şartların olup olmadığını denetler. Konkordato anlaşmasının yapılıp yapılmayacağına onay ve görüş verir.

Konkordato komiseri konkordato işlemlerini ticaret mahkemelerinde yürütülmesine de yardımcı olur. Ayrıca borçluya mühlet verilmesi için gereken şartları inceleyen kişidir. NEDİR ?

Konkordato Komiseri Nasıl Olunur?

Türkiye’deki binlerce kişi “konkordato komiseri nasıl olunur?” sorusuna cevap aramaktadır. Konkordato komiseri olma şartlarını öğrenmeye çalışan binlerce kişi internette araştırma yapmaktadır. Konkordato komiseri olmak için gereken şartlar 2 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan “Konkordato Komiserinin Niteliklerine ve Alacaklılar Kurulunun Zorunlu Olarak Oluşturulmasına Dair Yönetmelik” ile konkordato komiseri olma şartları açıkça ortaya kondu.

Konkordato komiseri olmak için dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerden mezun olmanız gerekmektedir.

Pek çok kişi “konkordato komiseri nasıl atanır?” sorusunu sormaktadır. Konkordato komiserini mahkemeler atar.

Konkordato işlemlerinden anlayan yetkinliğini ispatlayan herkes konkordato komiseri olabilecek.

İşlem ve şirket büyüklüğü göz önüne alınarak aynı şirkete birden fazla konkordato komiseri atanabilecek.

Konkordato komiseri işlem, şirket ve işin büyüklüğüne göre maaş alabilecek. Konkordato maaşı 2018-2019 döneminde minimum 10 bin Türk Lirası civarında olarak kayda geçmişti.

Konkordato Komiseri Ne İş Yapar?

Konkordato komiserinin pek çok sorumluluğu ve görevi vardır. Konkordato komiseri görevleri pek bilinmemektedir. Konkordato komiseri borçlu, alacaklı ve mahkeme arasındaki konkordato anlaşmasını yönetir.

Konkordato komiseri işlemle ilgili avukatları tayin eder.

Konkordato anlaşması için gerekli şartların sağlanıp sağlanmadığını denetler.

Konkordato için süre verilmesinin uygun olup olmadığına karar verir.

Konkordato sürecini yönetir.

Konkordato sürecinin başarıya ulaşması için çalışmalar yürütür.

Konkordato Maaşı Ne Kadar?

Konkordato komiserliği mesleği son dönemde kamuoyunda bilinir oldu. Konkordato komiserlerinin maaşları en çok merak edilen konular arasında. Konkordato komiseri maaşı sabit değildir. Şirket büyüklüğüne ve konkordato işlemine göre maaş belirlenmektedir. Konkordato komiseri 2018-2018 döneminde en az 10 bin Türk Lirası maaş almaktadır. Ayrıca konkordato komiseri 10 bin Türk Lirası ile 100 bin Türk Lirası arasında maaş alabilmektedir. Son olarak kamuoyunda bilinen bir market zincirinin konkordato davasında komiser olarak atanan bir kişinin 50 bin Türk Lirası maaş aldığı belirtilmişti.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

5819 1 44328460a9df3b8670e02b9c95a782e2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.