kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Ne İşe Yarar? Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır? Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Fiyatı Ne Kadar? Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl Verilir?

A+
A-

Dünyanın en kutsal mesleklerinin başında öğretmenlik mesleği gelmektedir. Pek çok kişinin hayali öğretmen olmaktadır. Bu nedenle öğretmenlik alımlarını bekleyen binlerce kişi bulunur. Ancak her yıl 20 bin 30 bin kişilik alımlar olsa da 100 binin üzerinde atanamayan öğretmen Milli Eğitim Bakanlığından ilan gelmesini beklemektedir. MEB tarafından açıklanan ilanlara başvuru yapan adayların belirli işlemleri tamamlaması gerekir. Bu işlemlerden bazıları da belge teslimidir. Adaylardan istenen belgeler arasında ise sağlık raporu bulunur. Peki öğretmenlik için sağlık raporu nedir? Nasıl ve nereden alınır?

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir? Ne Demek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan öğretmen alımlarında adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Yaş şartı, eğitim şartı, KPSS puanı gibi şartlardan biri de sağlık şartıdır. Adayların öğretmenlik yapabileceklerini ispatlamak için sağlık raporu almaları gerekir. Bu sağlık raporu özel bir rapordur. Diğer vatandaşların aldığı raporlarla karıştırılmaması gerekir.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Ne İşe Yarar?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan alımlarda adaylarda aranan şartlar arasında sağlık raporu bulunmaktadır. Bu rapor adayların mesleği icra etmesinde hiçbir sağlık problemine sahip olmadığını gösterir. Çünkü öğretmenler 81 ilde yüzlerce ilçede hatta binlerce köyde görev yıllarca görev yapabilir. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak bu çalışma temposuna ve çalışma şartlarına adayların uygun olması son derece önemlidir. Üstelik adaylar genel olarak çocuklarla, öğrencilerle ilgilenecektir. Bu nedenle adayların sağlık durumu 2 kat önem kazanmaktadır. Bu raporun para ile verilmemesi, iyice adayların kontrol edilmesi, her testin iyi bir şekilde uygulanması son derece önemlidir.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl ve Nereden Alınır?

MEB öğretmenlik alımlarında tercih yapan adayların ataması gerçekleşene kadar sağlık raporu alması gerekir. Bu raporda öğretmenlik yapabilmesi için hiçbir sağlık probleminin olmadığı resmi olarak ortaya konulur. Bu rapor tam teşekküllü hizmet veren bir hastaneden alınabilir. Ancak polikliniklerden, özel muayenehanelerden veya aile hekimliklerinden rapor alınamaz.

Bu raporu ancak gereken sağlık şartlarını taşıyan adayların alması son derece önemlidir. Sağlık kuruluşlarının bu raporu verirken torpil yapmaması, bu raporu parayla satmaması gerekir. Çünkü ülkenin dört bir yanında adayların görev yapabilecek şartları taşıyıp taşımadığı önemli bir ayrıntıdır. Ayrıca psikolojik olarak çocuklarla çalışmak, zorlu şartlara göğüs germek de önemli bir ayrıntıdır.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Fiyatı Ne Kadar?

Özel hastanelerde öğretmenlik için sağlık raporu fiyatı 250 Türk Lirası civarındadır. Rapor ücretleri bazı hastanelerde daha düşük bazı hastanelerde ise daha yüksek olabilir. Pek çok kişi bu ücretler nedeniyle bu uygulamadan şikayet etmektedir. Ancak devlet hastanelerinde bu raporlar ücretsiz olarak verilmektedir. Üstelik rapor uygulamasının kaldırılması kısa vadede beklenmemektedir.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl Verilir?

Bu rapor verilmeden önce adaylardan bazı tahliller istenir ve bazı kontroller yapılır. Örneğin adaylardan kan tahlili, ciğer filmi, EKG, röntgen gibi işlemler istenir. Yapılan kontroller sonucunda olumsuz bir durum yoksa “Öğretmenlik mesleğini yapabilir” yazılı ve imzalı rapor verilir. Ayrıca pek çok sitede aile hekiminden veya sağlık ocağından bu rapor alınabilir dense gerçekler böyle değil. Bu rapor yalnızca tam teşekküllü hastanelerden alınır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞMAK İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.