kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Podolog Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar?

Podolog Nedir? Ne Demek? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Podolog Nasıl Olunur? Kimler Podolog Olabilir? Podolog Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir? Podolog Nasıl Olmalı?

A+
A-

İnsanlık için en önemli mesele sağlık meselesidir. İnsanlık tarihinin başlangıcından beri sağlıkla ilgili her konu en önemli konu haline gelmiştir. İnsan ömrünü uzatmak, sağlık sorunlarını gidermek için milyarlarca dolar harcanmaktadır. Özellikle de günümüzde hareket kabiliyetinin azaldığı bir dönemde ayak sağlığı ile ilgili konulara da ilgi artmaktadır. Bu noktada karşımıza Podoloji çıkar. Pololoji, podos yani ayak ve loji yani bilim eklerinin birleşmesiyle türetilmiştir. Ayak bilimi anlamına gelir. Ayaklarda oluşan hastalıklarla ilgili faaliyet gösterir. Ayak bakımı hakkında çalışmalar yapar. Türkiye’de yeni yaygınlaşan bir alandır. Bu alanda görev yapan uzmanlara da ‘podolog’ denir. Peki podolog nedir? Ne demek? Kimdir? Podolog nasıl olunur? Ne iş yapar?

Podolog Nedir? Ne Demek?

Ayak sağlığı ve ayak bakımı ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü podoloji bilimi içerisinde faaliyet gösteren uzmanlara “Podolog” deinir. Bu kişiler ayak sağlığının korunması, ayak bakımının sağlanması amacıyla çalışır. Bu kişiler alanında uzman doktorun teşhis koyması sonrasında, yönlendirmelere uygun şekilde hareket eder hastalara yardımcı olur. Ayak hastalıklarının tedavisi sağlar ve ayak kabımı konusunda faaliyet gösterir. Podoloji eğitimi alan kişiler podolog unvanına sahip olur. Personeller uzman hekim ile birlikte görev yapar.

Podolog Nasıl Olunur? Kimler Podolog Olabilir?

Podolog olmak için eğitim şartı vardır. Bunun için adayların üniversitelerde 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokullarının podoloji bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. Bu sayede eğitim şartını tamamlayanlar bu unvanda çalışabilir. Üniversite sınavına girdikten sonra yeterli puanları alanlar bu bölümlerde okuyabilir. 2 yıllık eğitim alan adaylar daha sonra 4 yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Hemşirelik bölümlerine geçebilir. Bu sayede 4 yıllık eğitimini tamamlayabilir. Hem devlette hem de özel sektörde işe girebilir. Spor kulüplerinde, büyük firmalarda, otellerde iş imkanı bulmak mümkündür.

podolog gorevleri nelerdir

Podolog Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Türkiye’de ayak bilimiyle ilgili yapılan çalışmalar oldukça yenidir. Podoloji bilimiyle ilgili de yeni yeni çalışmalar üretilmiştir. Bu nedenle vatandaş podologlarla ilgili pek az şey bilir ve podologların ne iş yaptığını merak eder. Podologların birbirinden çok görev ve sorumluluğu bulunur. İşte personellerin görev ve sorumlulukları;

  • Batık tırnak tedavisi yaparlar. Sorunlara karşı doğru tedavi uygulayarak kalıcı çözüm sağlarlar.
  • Diyabetik ayak kabımı sunarak hastalara yardım ederler.
  • Kalınlaşan tırnakları, doğru uzamayan tırnakları tedavi ederler.
  • Ayaklarda nasır oluşumunu engellerler ve tedavi uygularlar.
  • Tırnak mantarı bakımı yaparlar.
  • Aşırı terleyen ayakları tedavi ederler.
  • Ayak şekil bozukluklarını tedavi ederler.
  • Sporculara ve dansçılara ayak bakımı hizmeti sunarlar.
  • Ayak medikal bakımı yaparlar.
  • Ayaklarıyla ilgili şikayet eden hastaları dinlerler.

Podolog Nasıl Olmalı?

Podolog olmak için iyi bir eğitim almak gerekmektedir. Bu nedenle adayların teknik ve teori eğitimini önemsemeleri şarttır. Ayrıca 2 yıllık eğitimi 4 yıla tamamlamak ve özel sertifikalı eğitimler almak gerekir. Ayrıca iyi bir iletişim becerilerine sahip olmaları önemlidir. Takım çalışmasına uyumlu olmak, alandaki yenilikleri takip etmek önemlidir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.