kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sokağa Çıkma İzin Belgesi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır?

Sokağa Çıkma İzin Belgesi Nedir? Nasıl ve Nereden Alınır? Sokağa Çıkma Yasağı Nedir? Ne Demek? Sokağa Çıkma İzin Belgesi Nedir? Ne Demek? Sokağa Çıkma İzin Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

A+
A-

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ana gündem maddesi. Virüs nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de hastalığın pençesine düştü. Kısa sürede yayılan virüse önlem almak için sokağa çıkma yasağı uygulaması devreye alındı. İlk etapta yalnızca hafta sonları ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile virüsün yayılması önemli ölçüde önlendi.

Sokağa çıkma yasağı uygulaması İçişleri Bakanlığı koordinesinde düzenleniyor. Bu kapsamda 81 il valiliğine gönderilen genelge ile yasak ilan ediliyor. Ayrıca yasak zamanı sokağa çıkmak için gereken şartlar da genelge kapsamında düzenleniyor. Özel araçlarla seyahat etmek, sokağa çıkma izin belgesi gibi hususlarla ilgili atılacak adımlar da merak ediliyor. Kimi çalıştığı için, kimi sağlık durumu nedeniyle, kimi de acil ihtiyaç durumu dolayısıyla sokağa çıkma yasağa varken dışarı çıkmak için konuyla ilgili araştırma yapıyor. Peki Sokağa çıkma yasağı nedir? Sokağa çıkma yasağı izni nedir? Nasıl ve nereden alınır?

Sokağa Çıkma Yasağı Nedir? Ne Demek?

Savaş, darbe, terörle mücadele, iç savaş gibi olağan üstü ve kriz durumlarında sokağa çıkma yasağı ilan edilmektedir. Bu yasak temelde düzensizliğin önüne geçmek, düzeni sağlamak, kaos ortamının oluşmasını engellemek için uygulanır. Devletin ilgili makamlarınca devreye sokulan ve uygulanan yasak kapsamında asker ve polisler yasağın denetimini yapabilir. Yasak uygulanırken vatandaşların evlerinde kalması amaçlanır. Örneğin 2020 yılında Koronavirüs tehdidi nedeniyle başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada bu yasak uygulamaya konulmuştur. İnsanlar belirli sürelerde evlerde kalarak virüsten korunmuştur. Devletin yetkili makamları da vatandaş evlerindeyken gereken tedbirleri almıştır.

Sokağa Çıkma İzin Belgesi Nedir? Ne Demek?

2020 yılında sokağa çıkma yasağının uygulanması için İçişleri Bakanlığı tarafından Mart ayında genelge yayımlandı. Bu genelge kapsamında 81 il valiliği yasağın uygulanması için harekete geçti. Şehirler arası yolculuklar için, sokağa çıkma izni için araştırma yapan kişiler de ne yapacaklarını öğrenmeye çalışıyor. Bu noktada İçişleri Bakanlığı vatandaşların mağdur olmasını engellemek için sokağa çıkma izin belgesi uygulamasını devreye soktu. Sokağa çıkma izin belgesi vatandaşların yasak süresinde rahatça sokağa çıkmalarına yarıyor. Yasak süresince sokaktaki polis kontrollerine yakalandıklarında sorun yaşamalarını engelliyor. Böylece bu izin belgesi ile yasak süresince her türlü hareket imkanına sahip olunuyor.

Sokağa Çıkma İzin Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Sokağa çıkma yasağı varken dışarı çıkmanızı sağlayacak, güvenlik güçlerinden ve ceza yemenizden koruyacak sokağa çıkma izin belgesinin nasıl ve nereden alınacağı merak ediliyor. Bu belgeyi almak için Kısmi Sokağa Çıkma Yasağı varken kaymakamlıklara başvuru yapmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz bölgedeki kaymakamlıklara giderek izin işlemlerini başlatabilirsiniz. Ancak bu iznin verilmesi için geçerli bir nedeniniz olması gerekmektedir. Sokağa çıkma yasağı alırken geçerli bir nedeniniz olmaması durumunda izin almanız imkansızdır. İzin belgeniz yokken dışarı çıkmanız durumunda da hakkında yasal işlem yapılır ve para cezası uygulanır.

Sokağa çıkma izin belgesi nedir? hakkında bilgi almak için kaymakamlıkları, valilikleri arayarak bilgi alabilirsiniz. Daha sonra bulunduğunuz bölgedeki başvuru adreslerine giderek başvuru yaparsınız. Başvuru nedeniniz kabul edilirse, geçerli olursa izin belgeniz çıkar. Bu sayede sokağa çıkma yasağı varken belgenizi yanınıza alarak istediğiniz yere gidebilir ve ceza yemekten kurtulmuş olursunuz.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.