kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tam Pansiyon Nedir? Yarım Pansiyon Nedir? Farkları Nelerdir?

Tam pansiyon nedir, yarım pansiyon nedir? Arasındaki farklar nelerdir? Neleri kapsar? Kahvaltı dahil mi?

A+
A-

Tam Pansiyon Ne Demek? Yarım Pansiyon Ne Demek?

Tam pansiyon ve yarım pansiyon otelcilik sektöründe kullanılan iki teknik terimdir. Tatil yapmak isteyen herkes konuya hakim olmadığı için tam pansiyon nedir? Yarım panisyon nedir? Aralarındaki farklar nelerdir? Merak edilmesi normal olup sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.

Tam Pansiyon Nedir?

Çoğunlukla beş veya daha fazla yıldızlı otellerce sunulan her şey dahil sisteme otelcilik alanında tam pansiyon adı verilmektedir. Yerli veya yabancı fark etmeksizin turistler tarafından en fazla sevilen konaklama türü olarak bilinmektedir. Otelden hiç çıkmadan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabildiğiniz tam pansiyon neleri kapsar neleri kapsamaz otelden otele değişmektedir.

Bazı otellerde alkol ve ara öğünlerde dahil ücretsiz servis edilirken bazı otellerde yalnızca kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği servisi yapılmaktadır. Yani tam pansiyona neler daihl otelden otele farklılaşmaktadır.

Yarım Pansiyon Nedir?

Yarım pansiyon yalnızca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği sunulan konaklama biçimidir. Yarım pansiyon oteller genellikle yaz tatili değilde tarih veya iş turizmi gibi otel dışına çıkmayı gerektiren turizm türlerinin olduğu bölgelerde yaygındır. Örnek vermek gerekirse İstanbul otelleri ağırlıklı olarak yarım pansiyon hizmet sunarlar. Bunda ki temel etken gün boyu otelde olmayan misafirler tam pansiyon bir konuklama tercih etmeyecek ve öğle yemeğini dışarda yemeyi isteyecektir.

Tam Pansiyon ve Yarım Pansiyon Arasındaki Farklar Nelerdir?

Daha fazla uygulanan ve daha fazla tercih edilen konaklama biçimi olan yarım pansiyon şartları daha standarttır.  Tam pansiyon uygulamasında ise otellerin kapsamı nispeten daha belirsizdir. Yaz aylarında tam pansiyon Antalya, Alanya bölgesinde ve buralara benzeyen daha ziyade 5 veya 7 günlük tatiller için tercih edilmektedir. Denize sıfır veya oldukça yakın, kendi açık havuzu bulunan bu otellerden çıkmadan tatilinizi devam ettirme imkanı sunan sistemde genellikle içkiler de ücretsizdir. Yani tam pansiyon plus adı verilen uygulama da açık büfe ve ek atıştırmalıklar gibi imkanlar mevcuttur.

Tatil seçimiyle ilgili forumda başlık açabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Deniz Avatar Deniz dedi ki:

    Tam pansiyon farklı, her şey dahil farklıdır. İkisi aynı şey değildir.