kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Üniversitede Güz ve Bahar Dönemi Ne Zaman?

Üniversitede Güz ve Bahar Dönemi Nedir? Ne Zaman? Üniversitede Güz ve Bahar Dönemi Nedir? Ne Demek? Güz ve Bahar Dönemi Ne Zaman ve Ne Zaman Biter?

A+
A-

Üniversitede Güz ve Bahar Dönemi Ne Zaman?

Üniversite eğitimi özellikle pandeminin etkisiyle aralıklarla bazen uzaktan bazen ise yüz yüze devam etmektedir. Peki üniversitede güz ve bahar dönemi ne zaman ?

Türkiye’de eğitim yılı ikiye ayrılmıştır. Bir eğitim öğretim yılının tam ortasında ise 15 tatil olarak da bilinen ara tatil bulunur. Bu kapsamda ilkokuldan itibaren öğrenciler ilk dönem ve ikinci dönem olarak adlandırılan 2 ayrı dönemde eğitim yılını tamamlar. Üniversitelerde ise birinci ve ikinci dönem adlandırmaları değişir.

Güz ve bahar dönemi olarak eğitim yılı ikiye ayrılır. Bu isim değişikliği binlerce kişinin kafasını karıştırmaktadır. Üstelik Koronavirüs (COVID-19) nedeniyle de ülkede eğitime ara verildikten sonra eğitim ne zaman, hangi dönem başlayacağı merak edilmektedir. Peki üniversitede güz dönemi ve bahar dönemi nedir? Ne zaman başlar ve biter?

Üniversitede Güz ve Bahar Dönemi Nedir? Ne Demek?

Koronavirüs tehdidi nedeniyle başta üniversiteler olmak üzere tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Üniversitelerin açılma tarihleri de ertelendi. Bu nedenle üniversitelerin ne zaman açılacağı, güz ve bahar dönemlerinin ne zaman başlayacağı merak edilir hale geldi. Ayrıca yeni üniversiteye kayıt olan, hatta üniversiteli olmaya hazırlananlar güz ve bahar dönemi tabirlerinin ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Güz dönemi ilk ve ortaöğretim ile lisede ki birinci dönemi ifade ederken bahar dönemi de ikinci dönemi ifade eder. Güz dönemi genellikle Eylül gibi başlar. Bahar dönemi ise Şubat ayı itibarıyla başlar denilebilir. Ancak üniversiteden üniversiteye göre net tarihler değişmektedir.

Türkiye’de yüzlerce üniversite bulunmaktadır. Devlet ve özel üniversitelerin güz ve bahar dönemi başlama tarihleri, sınav tarihleri, dönem bitiş tarihleri değişebilir. Ancak genel olarak güz dönemi birinci dönemi, bahar dönemi ise ikinci dönemi ifade eder. Ancak Koronavirüs salgını nedeniyle güz ve bahar dönemi başlangıç ve bitiş tarihleri değişti. Eğitime ara verildi. Eğitimin, güz ve bahar dönemlerinin ne zaman başlayacağı ise kesinlik kazanmadı. Uzaktan eğitim yoluyla eğitim öğretim faaliyetleri sürdürülüyor.

Güz ve Bahar Dönemi Ne Zaman ve Ne Zaman Biter?

Üniversitelerde güz ve bahar dönem başlangıçları ile bitişlerine ilişkin tarihler farklıdır. Ancak YÖK tarafından belirlenen kurallar üniversitelere bir çerçeve sunar. YÖK tarafından koyulan bu kurallar ile devlet ve özel üniversitelerin güz-bahar dönem başlangıç ve bitiş tarihleri birbirine yakın hale getirilir.

Üniversitelerde güz dönemi genellikle Eylül ayında başlar. Aralık ayında sınavların sona ermesiyle güz dönemi sona erer. Üniversiteden üniversiteye yaşanan farklılıkların yanı sıra öğrencilerin bütünleme sınavına kalıp kalmamasına göre de tatil süresi ve eğitim süresi değişebilir.

Bahar dönemi genellikle Şubat ayında başlar. Haziran ayında ise bu dönem sona erer. Yine üniversiteden üniversiteye göre ve öğrencinin yaz okulu, bütünleme sınavı gibi özel durumlarına göre sürelerde değişiklik yaşanabilir. Koronavirüs salgını Türkiye’yi bahar dönemi içerisinde vurdu. Bu nedenle üniversiteler kapanarak uzaktan eğitim başlatıldı.

Koronavirüs (COVID-19) Üniversite Tarihlerini Etkiler Mi?

Binlerce öğrenci, öğretim üyesi ve görevlisi, öğrenci yakınları bu soruya cevap arıyor. Ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir tavır veya bilgi yok. COVID-19 tehlikesi nedeniyle eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan yapılması kararlaştırıldı. Virüs tehdidi tamamen ortadan kalkıncaya kadar üniversiteler başta olmak üzere tüm eğitim kurumlarının kapalı olması yönünde karar alındı. Bu kapsamda üniversitelerin 1 yıl kapalı kalması bile söz konusu olabilir. Güz ve bahar dönem başlama ve bitiş tarihlerinin de değişmesi mümkündür.

Yorumlar

  1. Kürşat Uçak Avatar Kürşat Uçak dedi ki:

    bal gibi olmuş