kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

13 19 Mart Arası Haftalık Vaka Sayısı Tablosu, Artış Devam Ediyor

1 Mart’ta normalleşmeye başlamadan önce illere göre 100 bin kişi içindeki vaka sayısını gösteren tablo Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanmaya başladı. 13-19 Mart vaka sayıları tablosu da yayımlandı.

A+
A-

Pandemi süreci devam ederken Sağlık Bakanlığı yeni uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Bu uygulamalar ışığında hem salgın önlenmeye çalışılırken hem de halk normal bir biçimde hayatını sürsün diye uğraşılıyor. 1 Mart 2021 tarihinde başlayan normalleşme süreci ve kalkan yasaklar da bu uygulamalardan biri. 1 Mart tarihinde başlayan yeni normalde iller kendi içlerinde gruplara bölündü ve bu grupların her birine özel yeni uygulamalar getirildi.

İLLER HANGİ KRİTERLERE GÖRE AYRILDI?

İlleri 4 farklı risk grubuna bölen Sağlık Bakanlığı 4 renk seçerek bu risk gruplarının her birine bu renkleri verdi. Mavi gruptaki iller en az vakanın görüldüğü riski düşük iller, sarı gruptakiler vaka sayılarının biraz daha fazla olduğu orta riskli iller, turuncu gruptaki iller yüksek riskli iller ve kırmızı gruptakiler ise çok yüksek riskli iller olarak belirlendi.

Bu risk dağılımında kullanılan kriter ise o şehir içinde yaşayan nüfus içindeki her 100 bin kişide kaç tane vaka çıktığı idi. Bu ölçeğin ortalama bir fikir vereceği düşünülerek bu veriler üzerinden yeni uygulamalara geçildi.

13 19 MART VAKA SAYILARI TABLOSU NE DURUMDA?

Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından paylaşılan tabloya göre bu haftaki vaka sayıları şöyle:

13 19 mart haftalik 100 binlik vaka sayisi tablosu

Tabloya göre son bir haftada en fazla vaka görülen şehirler Samsun, Giresun, Sinop, Balıkesir, Yalova, Ordu, Kilis, İstanbul, Trabzon ve Edirne olarak ortaya çıktı.

Yine tabloya göre son bir haftada en az vaka görülen iller ise Şırnak, Siirt, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa, Diyarbakır, Uşak, Muş, Van ve Kars olarak belirlendi.

6 12 MART VAKA SAYILARI TABLOSU NASILDI?

6 12 Mart vaka sayıları tablosu da Sağlık Bakanlığı tarafından şu veriler ile paylaşılmıştı.

6 12 mart haftalik 100 binlik vaka sayisi tablosu

NORMALLEŞMENİN ETKİLERİ HİSSEDİLİYOR

Son bir haftada vakalarda kimi yerlerde %10-20, kimi yerlerde %50-60’lara varan artışlar gözlendi. 13 19 Mart vaka sayıları tablosuna göre özellikle normalleşmenin ve mutasyonlu virüslerin varlığı sebebiyle vaka sayılarında ciddi artışlar gözlemleniyor. Vaka sayılarının bu şekilde devam etmesi halinde Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun yeni yasakların getirilmesi için hükümete fikir vereceği konuşulanlar arasında.

İSTANBUL’DAKİ DURUM OLDUKÇA VAHİM

Karadeniz’deki vaka sayılarının yüksekliğinin yanı sıra İstanbul’da da artışın ortaya çıkması bilim kurulu üyelerini ve uzmanları tedirgin ediyor. Nüfusun bu kadar kalabalık olduğu bir şehirde hafta sonu yasaklarının olmaması ve mekanların halka açık hale gelmesinin ardından bulaşın giderek artmasından ve daha geniş kitlelere ulaşmasından endişe duyuluyor. kamu haber

Bunlara ek olarak aşı çalışmalarındaki aksaklıklar nedeniyle halkın çoğunun aşı olmamış ve olamıyor olması da normalleşme erken mi oldu acaba sorularını beraberinde getiriyor. Yeni yasaklar, tedbirler devreye sokulmaz ise 3 farklı mutasyon virüsün de ülkemizde daha fazla görülmeye başlaması ile vakalarda daha önce görülmemiş bir pikin yaşanacağı konuşulanlar arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.