kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Doktor Maaşları Ne Kadar?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar ne kadar maaş almaktadır? Özel sektörde çalışan doktorlar ne kadar maaş almaktadır? 2023 doktor maaşları ne kadar? En son zam ile birlikte doktor maaşları ne kadar oldu?

A+
A-

Başta Türkiye olmak üzere son yıllarda dünyada sağlık hizmetleri ve teknolojileri oldukça gelişmektedir. Türkiye geçmiş yıllara kıyasla yaptığı atılımlar ile insanlara çok daha iyi sağlık hizmeti sunan ülkelerin başını çekmektedir. Başta aile hekimlikleri, sağlık ocakları, aile sağlık merkezleri olmak üzere hastaneler, şehir hastaneleri, özel hastaneler ile kapsamlı sağlık hizmeti verilmektedir. Son yıllarda önem verilen ve hızla yapımı tamamlanan şehir hastaneleri ile birlikte Türkiye’de sağlık sektörü büyümekte ve buna bağlı olarak sağlık personeli istihdamı artmaktadır. Sağlık sektöründe istihdam edilen en önemli personeller doktorlardır. Türkiye’de sağlık sektörü geliştikçe kamu ve özel kuruluşlarda istihdam edilen doktor sayısı da artmaktadır. Peki 2023 yıllarında doktorlar ne kadar maaş almaktadır? 2023 doktor maaşları ne kadar? 2023 uzman doktor maaşı ne kadar?

Doktora Hakkında Merak Edilen Herşey

Doktorluk Mesleği Nedir? Doktorların Görevleri Nelerdir?

İnsanların sağlığının korunması için gerekli tedbirleri alan, hastalıklara teşhis koyarak sorunu tespit eden, tıbbi ve cerrahi operasyonlar yaparak hastalıkların tedavisini yapan, sorunlara müdahale eden kişilere “doktor” denmektedir. Doktorlar hastaları muayene ederek şikayetleri veya hastalıkları öğrenmeye çalışırlar. Hastanın sorununu tespit etmeye çalışırlar. Hastalarını muayene ettikten sonra yapılan incelemeler sonucunda varsa sorunları tespit edip (eğer mümkünse) iyileşmeleri için tedavi önerirler. Doktorluk mesleği insanlık tarihi kadar eskidir. Gelecekte kaybolmayacak mesleklerin başında gelmektedir.

Doktor Maaşları 2023 Ne Kadar?

Doktorlar kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde rahatlıkla iş bulabilmektedir. Peki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar ne kadar maaş alır? Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen doktorlar görev yaptıkları senelere bağlı olarak maaş almaktadır. Göreve yeni başlayan bir doktor 19 bin 500 ile 22bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır. Göreve yeni başlayan doktorun aldığı maaş görev yaptığı yere ve hizmet yaptığı yıla bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Uzman Doktor Maaşları 2023 Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen “uzman doktor” unvanındaki personellerin maaşları 23 bin 500 Türk Lirası ile 25 bin Türk Lirası arasında değişiklik göstermektedir. “Uzman Doktor” unvanındaki personellerin görev yaptıkları yere ve hizmet yıllarına bağlı olarak alacakları maaş değişiklik gösterebilmektedir.

Özel Sektör Doktor Maaşları 2023 Ne Kadar?

Özek sektör bünyesindeki sağlık hizmeti veren kuruluşlarda istihdam edilen doktorlar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlardan daha fazla maaş alabilmektedirler. Bunun nedeni ise özel hastanelerin ve özel sağlık hizmeti veren kuruluşların mesleğinde başarılı doktorları çalıştırmaya özen göstermeleridir. Bu nedenle özel sektörde çalışan doktorlar 23 bin Türk Lirası ile 25 bin Türk Lirası arasında maaş alabilmektedir. Fakat sağlık kuruluşunun büyüklüğü, insanlara verilen sağlık hizmetinin kalitesi, kuruluşun sağlık hizmeti verme kabiliyetine bağlı olarak özel sektörde çalışan doktorlar 20 bin Türk Lirası civarında da maaş alabilmektedir.

2023 Temmuz Zamlı Doktor Maaşları Ne Kadar?

Böylece 7’nci derecenin 1’inci kademesindeki öğretmenin maaşı ile 8’inci derecenin 1’inci kademesindeki polisin maaşı yüzde 4,52 arttı.

Bu arada Kamu İktisadi Teşebbüsünde (KİT) sözleşmeli personel ücret tavanı da 4 bin 547,83 liraya yükseltildi.

Yüzde 4,76’lık zamma göre yeni memur maaşları

Devlet memurları ve sözleşmeliler, 15 Temmuz’da zamlı maaşlarını alacak. Kamu çalışanlarına 14 günlük de zam farkı verilecek

Tıp Fakültesi Kazanmak İçin Hangi Liseye Gidilmelidir? Doktor Olmak İçin Hangi Lise Kazanılmalıdır?

Doktor olmak için ne gerekiyor?

Doktor olabilmek için 6 yıllık tıp eğitimi alınması gerekmektedir. 

Yorumlar

  1. Taka Arada Avatar Taka Arada dedi ki:

    7300 – 7277 lira arasında