kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

2019 yılı için Türkiye İş Kurumu tarafından verilen İstihdam Uzman Yardımcılığı ilanının detaylarını yazımızda bulabilirsiniz. İlan kaç kişilik? Hangi alanlardan alım yapılacak? Hangi puan türleri kullanılacak? Tüm detaylar sizlerle;

2019 Yılı İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından 2019 yılında alım sürecini gerçekleştireceği 35 kişilik istihdam uzman yardımcılığı ilanı verildi. Verilen ilanın detayları ve alım sürecini yazımızda hep birlikte inceleyelim.

Alım Nasıl ve Ne Zaman Gerçekleştirilecek 

Alım tek aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Yalnızca Sözlü Mülakat ile yapılacak olan alıma başvurular; 7 Ocak 2019 tarihinde başlayacak 18 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Başvurular elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvurular neticesinde sözlü mülakatlar 11 Şubat 2019 tarihinden 22 Şubat 2019 tarihine kadar Genel Müdürlükte gerçekleştirilecektir.

İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı Meslek Tanıtımı, Sınavı ve Maaşı için Tıklayınız!

Alım Yapılacak Kadrolar ise şu Şekilde;

Bölümler Kadro Sayıları  Mülakata Katılacak Aday Sayısı Puan Türleri
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 10 kişi 40 kişi KPSS P40
İktisat Bölümü 10 kişi 40 kişi KPSS P15
Kamu Yönetimi / SBKY Bölümleri 6 kişi 24 kişi KPSS P30
Maliye Bölümü 4 kişi 16 kişi KPSS P20
Endüstri Mühendisliği Bölümü 5 kişi 20 kişi KPSS P2
TOPLAM 35 kişi 140 kişi

Her bir alan için tabloda da görebileceğiniz gibi mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadarı sözlü mülakata katılma hakkına sahip olacaktır. Adaylar yalnızca kendi bölümleri için açılan alandan başvuru yapabilecek, başka bölüm mezunlarının başvuruları kabul edilmeyecektir. Adayların sınava başvuruda bulunabilmeleri için tablodaki puan türlerinden en az 80 puana sahip olmaları gerekmektedir. Adaylar sınava başvuruda 2017 ve 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi sınavı puanlarını kullanabileceklerdir.

Sınava başvurularda her grup için başvuru yapacak adayların o gruptaki bölümden mezun olması gerekmektedir. Yani Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümü mezunu bir aday Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi veya Maliye Bölümü alanından başvuru yapamayacaklardır. Adayların başka alandaki puanı yüksek olsa dahi yalnızca ilgili alanda ilgili puanla başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Sözlü mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ve mülakata katılmaya hak kazanan son aday puanları Kurumun internet sitesinde yayımlanacaktır ancak yayımlanma tarihi ile alakalı henüz bir bilgi bulunmamaktadır.

Sözlü mülakat sonucunda mesleğe alınacak aday sayısı kadar kişi mesleğe asil olarak girmeye hak kazanacağı gibi, mesleğe alınacak aday sayısının yarısı kadar aday da yedek olarak belirlenecektir. Endüstri Mühendisliği alanında yedek aday sayısı yukarı yuvarlanarak hesaplanacak olup 3 yedek aday belirlenecektir.

İlanın Tam Metnini İncelemek için Tıklayınız!

İlan hakkında FORUM Başlığımızda yorum yapmak ve gelişmeleri takip etmek için Tıklayınız!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.