kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018-2019 POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

Türkiye’de binlerce kişi polis olmak istemektedir. Bu nedenle polislik eğitimi almak için kıyasıya hazırlanmaktadır. Peki Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) en çok tercih edilen polislik eğitim kurumudur. Peki Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) başvuru şartları nelerdir?

A+
A-

2018 yılı düzenlenen Polis Meslek Yüksek Okulu giriş sınavına binlerce kişi girdi. Sınavda soğuk terler döken adaylar sınav sonrasında ise sonuçların açıklanmasını bekledi. En sonunda 2018 PMYO giriş sınav sonuçları açıklandı. Sınava katılan adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için birbiriyle yarıştı. Yoğunluk nedeniyle https://pasonuc.pa.edu.tr adresinde donma sorunu yaşandı.

2018 PMYO sınav sonuçları https://pasonuc.pa.edu.tr adresi üzerinden giriş yapılarak öğrenilmektedir. Sınavda başarılı olan adaylara www.tercihiniyap.net ailesi olarak başarılar dileriz. Ancak sınavdan istediği sonucu alamayan adaylar için ise yeni hazırlık döneminin başladığını hatırlatırız. 23. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavı ön başvuruları başladı. 23. dönem POMEM sınavı ön başvuruları 1 Ekim tarihinde başladı ve 14 Ekim tarihine kadar sürecek. Adayların belirli tarihler arasında başvuru yapması gerekmektedir. Peki POMEM Başvuru şartları nelerdir? 2018 Pomem başvuru şartları nelerdir? 2019 POMEM başvuru şartları nelerdir?

POMEM Başvurusu Nasıl Yapılır?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) sınavına katılacak adaylar nasıl başvuru yapacağını merak etmektedir. Pek çok kişi “POMEM başvuru nasıl yapılır?” sorusunun cevabını aramaktadır. İlk olarak başvuru tarihlerini kaçırmamanız gerekmektedir. Mesela 23. dönem POMEM sınavı başvuru tarihleri 1 Ekim ve 14 Ekim tarihleri arasındadır. Adaylar yalnızca bu tarihler arasında başvuru yapabilir. Adaylar başvurularını http://www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet şifreleri ile giriş yaparak başvurularını yapabilirler.

POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) alım yapacağı adaylarda bazı şartlar aramaktadır. Öncelikle polislik zor bir meslektir. Üstelik ülkemize yönelik hem içeride hem dışarıda tehditler vardır. Bu nedenle polislerin zor şartlarda görev yapmaya müsait olması gerekmektedir. Peki 2018 POMEM başvuru şartları nelerdir? İşte 2019 POMEM başvuru şartları..

İlk olarak POMEM’e başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Ayrıca önlisans, lisans mezunu olması gerekmektedir. Veya yurt dışında YÖK tarafından denklik verilen eğitim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

ÖSYM tarafından lisans mezunları için 2017 ve 2018 yıllarında yapılan KPSS P3 puan türünden 60 puan şartı bulunmaktadır. Önlisans mezunları için ise 2016 KPSS’de P93 puan türünden 70 puan şartı bulunmaktadır.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukların POMEM giriş şartları ise 2017 ve 2018 KPSS’lerde P3 puan türünden en az 48 puandır. 2016 için ise P93 puan türünden en az 56 puandır.

Adayların 18 yaşını doldurduktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınır. Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almayan adaylar sınava başvuru yapabilir. Yani 31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğan adaylar başvuru yapabilmektedir.

Adaylarda boy ve kilo şartı aranmaktadır. Kadın adayların 162 cm, erkek adayların 167 cm’den kısa boylu olmaması gerekmektedir. Ayrıca beden kitle endeksi 18 dahil olmak üzere 27 dahil olmak üzere aralıkta olmaktadır. Kamu Haber

Adayların silah taşımaya veya silahlı görev yapmalarına engel hukuki bir durumda olmamaları gerekmektedir. Ayrıca sağlık kontrolü de önemlidir. Adayların Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen istenen şartları taşımaları gerekmektedir.

Adayların temiz bir sicile sahip olması gerekmektedir. Ayrıca kendisi ve evli ise eşinin de kasten işlenen suçtan hüküm giymemeleri veya bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmaları gerekmektedir.

Adayların affa uğrayan veya geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçları işlememesi gerekmektedir. Hırsızlık, rüşvet, dolandırıcılık, sahtecilik, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma vb.

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin genelev, randevu evi gibi fuhuş yapılan konut veya benzeri yerlerde çalışmamış, aracılık, bakıcılık, bekleyicilik yapmamış olması gerekmektedir. Genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette hiçbir işin içine girmemesi gerekmektedir. Ayrıca uyuşturucu, kumar, uyarıcı madde nedeniyle herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam et ememesi ve bunlardan dolayı ceza almaması gerekmektedir.

Adayların başvuru yaptığı tarihle hiçbir siyasi partiye veya partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmadığına dair yazılı beyan sunmaları gerekmektedir.

Adayların alkol, uyuşturucu gibi uyarıcı madde kullanmaları nedneiyle tedavi görmüş veya görüyor olmamaları çok önemlidir. Adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamaları gerekmektedir. Ayrıca Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç polis eğitim kurumlarından çıkarılmamaları atılmamaları gerekmektedir.

Günümüzde en kritik süreç güvenlik soruşturmasıdır. Adayların güvenlik soruşturması veya arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları gerekmektedir.

Erkek adayların intibak eğitiminin başladığı tarihte silah altında bulunmamaları gerekmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.