kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hakim ve Savcı Maaşı 2023 Ne Kadar?

2023 döneminde Türkiye Cumhuriyeti devletinin adalet sistemi içerisinde hakim ve savcı olarak çalışan kamu personelleri ne kadar maaş almaktadır? Hakim ve savcı maaşı 2023 ne kadar? Hakim maaşı 2023 ne kadar? Savcı maaşı 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de binlerce öğrenci hukuk alanında lisans eğitimi almak istemektedir. Binlerce öğrencinin hayalini avukat, savcı veya hakim olmak süslemektedir. Türkiye’deki en itibarlı mesleklerden ikisi tartışmasız hakim ve savcılık mesleğidir. Devletin en önemli temsilcileri arasında yer alan bu iki meslek oldukça kutsal ve devletin işlemesi açısından kritik öneme sahiptir. Ayrıca hakim ve savcı olarak görev yapan kamu personellerinin büyük sorumlulukları vardır. Peki hakim ve savcı maaşları 2022 yılında ne kadar? Hakim ve savcı maaşı 2022 ne kadar? 2022-2023hakim ve savcılar ne kadar maaş alır? www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruyu sizler için cevaplandırdık.

Hakim ve savcı maaşları

2022-2023 HAKİM VE SAVCI MAAŞI NE KADAR?

Hakim ve savcıların maaşları her yıl ocak ve temmuz aylarında artış göstermektedir. 1 Temmuz 2022 tarihinde yapılan zamla birlikte Hakim ve Savcı maaşları da yüzde 8,65 oranında artmıştır. Peki Hakim ve savcı maaşları ne kadar?

Ayrıca unutulmamalıdır ki hakim ve savcı maaşları ilgili kamu personelinin evli olup olmamasına, çocuk sahibi olup olmamasına, hizmet yılına, görev yaptığı bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Adli Yargı Hakimliği Ve Savcılık Mesleği

Türkiyede kaç tane savcı var?

Türkiye geneli toplam 5.064 savcı bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.