kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2023 Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

2023 Öğretmen Maaşları Ne Kadar? Toplu sözleşme zammı kapsamında yapılacak %4 zamla öğretmen maaşları ne kadar yükselecek? Öğretmen maaşları 2023 de ne kadar olacak?

A+
A-

Toplu sözleşme zammı kapsamında her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşlarına zam yapılıyor. Memur-Sen ile hükümet arasında varılan anlaşma sonucunda zam rakamları belirleniyor. 6 ayda bir uygulanan zamlar belirlenirken Türkiye İstatistik Kurumu verileri, enflasyon oranları, yaşam maliyeti gibi veriler esas alınıyor. Bu kapsamda 2023 yılında Ocak 2023’de %4 zam uygulandı. 2023 Temmuz’da da maaşlara %4 oranında zam uygulanacak. Öğretmenlerin aldığı aylık ücretler de 1 Temmuz 2023’de yüzde 4 oranında artacak. Türkiye’de 1 milyona yakın öğretmen ve birkaç milyon atama bekleyen öğretmen adayı bulunuyor. Dolayısıyla öğretmen maaşlarının ne kadar olacağı milyonlarca insan tarafından merak ediliyor.

Bale Öğretmeni Maaşları Ne Kadar?

2023 Temmuz Zamlı Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

1 Temmuz 2023’de öğretmen maaşları %4 oranında artacak. Ayrıca 2023 yılının ilk yarısına ait enflasyon artış oranının %4’ten fazla olan kısmı artacak.

Beklentiler 2023’nin ilk yarısına ait enflasyon oranının %4’ten fazla çıkmaması yönünde. Enflasyon farkı olmazsa memurlara 1 Temmuz 2023 itibariyle %4 zam yapılacak.

Öğretmenlerin %4 zamlı ilk maaşları 15 Temmuz 2023 tarihinde hesaplara yatacak. 1-14 Temmuz arasındaki maaş farkı da ayrıca ödenecek. Bu kapsamda vergi dilimi, derece ve kıdem, hizmet yılı, aile ve çocuk yardımı, sigorta ve BES kesintisi, ek ders ücreti gibi unsurlara göre aylıklar değişebilir.

9/1 derecesinde mesleğe yeni başlayan öğretmen maaşları 15 bin 300 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Ücretli Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

Öğretmene boş gün verilir mi?

Boş gün verip vermemek okul müdürünün inisiyatifindedir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.