kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hakimlik Savcılık Sınavı Ne Zaman 2018

Son olarak 24 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve neredeyse bir yıldır alım yapılmamış olan Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık Sınavı ne zaman yapılacak? Hakimlik ve Savcılık Sınavları ne zaman? Adli Yargı Hakimliği Sınavı Başvurusu ne zaman?

A+
A-

Hukuk Fakültesi mezunları için son olarak 24 Aralık 2017 tarihinde Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık sınavı gerçekleştirilmişti. Üzerinden bir yıl geçmesine az bir zaman kala adaylar yeni sınavın ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül bu konudaki sorulara 2018 yılında Adalet Bakanlığı’nın istihdam programı açıklaması dahilinde yanıt verdi.

Sayın Bakanı yaptığı açıklamada 2018 yılı sonunda bini Adli Yargı Hakimi ve Savcı, yüzü İdari Yargı Hakimi, toplamda ise bin yüz Hakim ve Savcı Adayının istihdam edileceğini belirtti.

Son yapılan alımlar ile birlikte 15 Temmuz süreci öncesi Meslek Mensubu mevcuduna ulaşıldığını da sözlerine ekleyen Sayın GÜL ayrıca Hakim Yardımcılığı statüsünün yasal düzenlemeleri üzerinde çalıştıklarını ve yakın gelecekte hayata geçirileceğini sözlerine ekledi. kamu haber

2018 Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık Sınavı Konuları Neler?

24 Aralık 2017 tarihinde sonuncusu gerçekleştirilen sınavda adaylara aşağıdaki konularda sorular yöneltilmişti;

Ders Adı Soru Sayısı
Türk Anayasa Hukuku 7 Soru
İYUK -İdari Yargılama Usûlü Hukuku- 7 Soru
CMK -Ceza Usûl Hukuku- 7 Soru
HMK -Medeni Usûl Hukuku- 7 Soru
Medeni Hukuk 7 Soru
Borçlar Hukuku 7 Soru
İcra ve İflas Hukuku 7 Soru
Ticaret Hukuku 7 Soru
İdare Hukuku 7 Soru
Ceza Hukuku 7 Soru
Türkçe 6 Soru
Matematik 6 Soru
Tarih 6 Soru
Kültür-Medeniyet 6 Soru
Temel Yurttaşlık Bilgisi 6 Soru
TOPLAM SORU SAYISI 100 SORU

2018 Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık sınavında da yine aynı konularda, şekilde ve aynı sayıda soru sorulmasını beklemekteyiz. Eğer bir değişiklik olursa sitemizde duyurulacak ve yazımız bu bilgiler dahilinde güncellenecektir.

Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık Mesleği Nedir? Mesleğin Özlük Hakları, Maaşı.

Tüm bu bilgileri edinebilmek için; Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık mesleğine dair tüm detayların irdelendiği Adli Yargı Hakimliği MESLEK TANITIMI yazımızı inceleyebilirsiniz!

Kimler Adli Hakim ve Savcı Olabilir? 

Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık mesleğinde İdari Yargı Hakimliğinden farklı bir durum söz konusudur. İdari Yargı Hakimliği sınavına önceden İİBF ve SBF mezunu adaylar girebiliyorken şimdi yelpaze daha da genişletilmiş ve diğer bölümlerin de sınava girme imkanı doğmuştur. İdari Yargı Hakimliği sınavına kimlerin girebileceğine dair detaylı bilgi için Tıklayınız! Adli Yargı Hakimliği ve Savcılık sınavına ise yalnızca Hukuk Fakültesi Mezunları girebilmektedir. Diğer fakültelerden mezun adayların bu mesleğe ve sınavına girme ihtimalleri bulunmamaktadır.

Adli ve İdari Yargı Hakimliği Meslekleri arasındaki farkları merak edenler; İdari Yargı Hakimliği MESLEK TANITIM yazımızı incelemeyi Unutmayın!

18 Ekim 2018 tarihinde Sayın Abdulhamit GÜL’ün açıklamaları ile 1600 Hakim ve Savcı Adayı alınacağı bunun, 1000 tanesinin mezun grubu Adli Hakim, 500 adedinin Avukatlıktan geçiş Adli Hakim, 100’ünün ise mezun grubu İdari Hakim olduğu duyuruldu. Akabinde gelen ilan ile de durum kesinleşmiş oldu.

2018 Adli Hakimlik ve Savcılık Sınavı Başvuruları Ne Zaman?

Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL’ün yaptığı açıklamada işaret ettiği takvim 2018 yılının Aralık ayında başlıyor. Sayın Bakan belirtilen sayıda Hakim ve Savcı Adayı için gerçekleştirilecek sınavın başvurularının Aralık ayında kabul edileceğini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.