kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 Kaymakamlık Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Sistem Değişikliği mi Geliyor?

2018 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık alımının ne zaman olacağı merak konusu. Daha evvelki sınavların ne zaman olacağına dair ilk bilgilerin yer aldığı FORUM sayfamızda yine herkesten önce bilgiler gelmeye başladı. Gelen bilgiler arasında sınavın ne zaman olacağının yanı sıra sayı bilgisi ve sistem değişikliği de yer aldı.

A+
A-

2018 Kaymakamlık Sınavı Ne Zaman?

Forum sayfamızda duyumları muteber üyelerimizce paylaşılan bilgilere göre sınav Eylül 2018 döneminde gerçekleştirilecek. Kuvvetli ihtimal olarak 2 Eylül 2018 tarihi işaret ediliyor. Bu konuda sağlam kaynaklara dayanan üyelerimiz daha evvelki sınavlarda da benzer şekilde isabetli haberler vermişti.

Sayı kaç kişi olacak?

Evvelki yıllarda 60 sayısını standart olarak belirleyen İçişleri Bakanlığı son dönemde bu sayıyı 100 baremine yükseltmişti. Bu alımda da yine sayının 100 olması bekleniyor. Çok sayıda meslek mensubunun 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile irtibatı tespit edilmiş ve bu kişiler meslekten ihraç edilmişti. Bu nedenle devletin ve hükümetin temsilcisi olarak her ilçede bulunması şart olan Mülki İdare Amirlerinin eksikliğini en kısa sürede gidermek isteyen Bakanlığın alım sayısını yine yüksek tutması oldukça ciddi ihtimaldir.

Sınav Hangi Usûlde Gerçekleştirilecek?

Son sınavları Açık Uçlu yöntemle gerçekleştirilen Kaymakamlık alımlarında yeniden sistem değişikliği haberleri forum sayfamızda paylaşıldı. Bu haberlere göre eski sistem olan TEST usûlüne dönüş söz konusu. ÖSYM’nin daha evvelki senelerde yaptığı test sınavlarındaki gibi yine adaylara 80 soru yöneltmesi bekleniyor. Gündem

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.