kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 SAYIŞTAY Denetçi Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Son olarak 30 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdiği sınav ile 45 Denetçi Yardımcısı alan SAYIŞTAY Başkanlığı’nın 2018 yılı içerisinde ne zaman sınav açacağı merak konusu. Son günlerde FORUM sayfamızda dile getirilen bazı haberler sınavın yaklaştığına delalet etmektedir. Bu bilgiler ışığında sınavın ne zaman olacağına dair bilgiler ile sınavın nasıl yapılacağı, nasıl hazırlanılacağına dair bilgileri sizler için hazırladık.

A+
A-

30 Ekim 2016 tarihinde son alımını yapan SAYIŞTAY Başkanlığı öncelikle 2018 yılı için personel alım planı gerçekleştirmiştir. Bu alımın yine 45 kişi olması beklenmekle birlikte, daha evvel 2011 yılında bir kez yapılmış olan 60 kişilik bir alım olması da mümkündür. Çünkü KHK’lar ile personel erozyonuna uğrayan kurumlardan olan SAYIŞTAY’ın faaliyetleri kesintisiz sürmektedir. Denetim kapsamı oldukça geniş olan Başkanlığın denetim personeli sayısını yeniden yükselmek istediği bilinmektedir. Bu nedenle 45 kişilik rutin bu yıl da bozulabilir. kamu haber

NİSAN 2017’de Yönetmelik Değişti

2017 Nisan ayında Sayıştay Başkanlığı yayımladığı yönetmelik değişikliğinde Eleme Sınavı’na dair bazı değişiklikler yapmıştır. Bu değişikliğe göre;

MADDE 6 – (1) Eleme sınavı; alan bilgisi, genel kültür ve genel yetenek sorularından oluşur ve test usulüne göre yapılır. Alan bilgisi; iktisat, maliye, hukuk ve muhasebe sorularını kapsar.

(2) Eleme sınavının değerlendirmesinde; iktisat yüzde yirmi, maliye yüzde yirmi, hukuk yüzde yirmi, muhasebe yüzde yirmi, genel yetenek yüzde on ve genel kültür yüzde on oranında olmak üzere ağırlıklı puan hesaplanır. Ağırlıklı puan toplamı en fazla olan adaydan başlamak üzere ve eşit puanlar için sırasıyla iktisat, maliye, hukuk, muhasebe, genel yetenek ve genel kültür puanı fazla olan öncelikli olmak kaydıyla 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulur. Bunlardan en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun beş katına kadar aday eleme sınavını kazanmış sayılır.

Eleme Sınavı;

Genel Kültür
Genel Yetenek
Hukuk
İktisat
Maliye
Muhasebe testlerinden oluşacaktır. Bu alanlardan Hukuk, İktisat, Maliye ve Muhasebe alanları testin %20’şer ağırlığını kapsayacak, Genel Kültür ve Genel Yetenek testleri %10’ar ağırlığa sahip olacaktır.

Bu düzenlemeye göre Eleme Sınavı’nda artık Muhasebe testi de yer alacak. Ayrıca alanların toplam ağırlıkları %20’şer olarak eşitlenmiş olacak.

Eleme sınavına dair yapılmış olan bu düzenleme, KPSS P48 puanı ile yalnızca KLASİK sınava girişin değil eskisi gibi Test Eleme Sınavı’na girişin mümkün olacağını göstermektedir.

Sınav Ne Zamana Planlanıyor?

Eleme Sınavı için kurum nezdinde konuşulan tarih 27 Mayıs 2018 Pazar. Bu şimdilik resmi bir açıklama olmamakla beraber FORUM sayfamızda kuvvetli duyumlar birden fazla kişice dile getirildi. O nedenle artık sürecin yaklaştığını söylemek mümkün.

Sınava Giriş Nasıl Olacak?

Eski sistemde SAYIŞTAY sınavı için herhangi bir KPSS koşulu aranmamaktaydı. Ancak yeni düzenleme ile sınava girebilmek için KPSS P48 puanı kullanılacak. Bunun koşullarının nasıl olacağı henüz netlik kazanmamakla birlikte 5000 Kişinin sınava girebileceğine dair kuvvetli duyumlar söz konusu. Bu şekilde yorumlanmasına yol açacak çok şekilde done var. ÖSYM’nin Ankara / Çubuk Yolu üzerinde E-yds merkezi adı altında bir bina oluşturması ve bu binanın 5000 kişi kapasiteye sahip olması, ÖSYM’nin bu tip sınavları da orada gerçekleştireceği konusunda bir algı oluşturmuştur. Bu konu henüz net olmamakla birlikte buna dair bilgiler de yine FORUM sayfamızda dile getirilmiştir.

4007 1 73fec51d7a000acdbe88c894ee40fcde

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.