kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Aile Hekimi Maaşı 2023 Ne Kadar?

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyet yürüten aile hekimliklerinde/sağlık ocaklarında görev yapan aile hekimi doktorları ne kadar maaş almaktadır? 2023 yılında aile hekimi maaşı ne kadar? 2023 Aile hekimi maaşları ne kadar? Aile hekimi maaşı 2023 ne kadar?

A+
A-

Türkiye sağlık sektöründe yaptığı atılımlarla dünyanın sayılı ülkelerinin arasında yer almaktadır. Özellikle mahalle mahalle cadde cadde dağılan sağlık ocakları ülkemizdeki sağlık sisteminin merkezinde yer almaktadır. Neredeyse her mahallede bulunan aile hekimlerinde mahallede yaşayan vatandaş sayısı kadar da aile hekimi görev yapmaktadır. Bu sayede milyonlarca vatandaş hastanelere gitmeden ihtiyaçlarını aile hekimlerine giderek giderebilmektedir.

Aile hekimlerinin bulunduğu mahalle küçük ve yaşayan vatandaş sayısı az ise daha az aile hekimi, mahalle büyük ve yaşayan nüfus fazla ise daha fazla aile hekimi görev yapmaktadır. Peki mahallelerde bulunan aile hekimliklerinde çalışan aile hekimleri ne kadar maaş almaktadır? 2023 yılında aile hekimleri ne kadar maaş alır? Aile hekimi maaşı 2023 ne kadar? www.tercihiniyap.net ailesi olarak aile hekimi maaşlarını sizin için inceledik.

Aile Hekimim Kim? Aile Hekimi Sorgula

AİLE HEKİMİ MAAŞI 2023 NE KADAR?

Ülkemizdeki mahallelerde bulunan sağlık ocaklarında/Aile hekimlerinde çalışan aile hekimleri 2023 yılı içerisinde ortalama 15 bin Türk Lirası maaş almaktadır. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki bu tutarlar görev yapılan mahalle, doktorun evli ve çocuk sahibi olup olmadığı, kıdemine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu değişikliklere bağlı olarak da aile hekimlerinin maaşları artmaktadır. Ancak bu sistemde aile sağlığı merkezinin elektrik, su, temizlik masrafları devletten tarafından değil orada çalışan doktor tarafından karşılanmaktadır.

Göreve yeni başlayan bir aile hekimi 14 bin 500 Türk Lirası ile 15 Bin Türk Lirası arasında maaş almaktadır. Ayrıca bu maaşa hasta başı   ücreti de eklenmektedir. Bakılan hasta sayısına göre gelen ücrette doktorun görev yaptığı mahalleye göre değişiklik gösterir. Bazı yerlerde 100 ile 500 Türk Lirası arasında ücret  ücreti verilirken bazı mahallelerde binlerce liralık ek ödeme ve hasta ücreti doktor maaşlarına eklenmektedir.

Aile Hekimi Nasıl Değiştirilir?

Aile hekimleri kadrolu mu?

Aile Hekimleri ve hemşireleri iki ayrı statüde çalışmakta, memuriyetten geçenler 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabii olarak, açıktan girenler ise SGK’lı olarak çalışmaktadır.

Yorumlar

  1. merve vere Avatar merve vere dedi ki:

    çok komik.3700 nüfüslu bir aile hekimi cari giderle beraber 15000 en az alıyor.burda 5000 demeleri güldürdü beni doğrusu

  2. merve vere Avatar merve vere dedi ki:

    çok komik.3700 nüfüslu bir aile hekimi cari giderle beraber 15000 en az alıyor.burda 5000 demeleri güldürdü beni doğrusu

  3. merve vere Avatar merve vere dedi ki:

    çok komik.3700 nüfüslu bir aile hekimi cari giderle beraber 15000 en az alıyor.burda 5000 demeleri güldürdü beni doğrusu