kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ak Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki Kimdir?

Mehmet Özhaseki kimdir? Ak Parti Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki kimdir? Mehmet Özhaseki kaç yaşındadır? Mehmet Özhaseki nerelidir? Mehmet Özhaseki hangi üniversite mezunudur? Ak Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Mehmet Öshaseki hakkındaki bütün detayları yazımız içerisinde görebilirsiniz.

A+
A-

Mehmet Özhaseki 25 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri’de doğmuştur. Babası Kemal Özhaseki ve annesi Şükran Özhaseki hanımdır. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlayan Özhaseki, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde yer alan Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmıştır, ülke içerisindeki siyasi olaylar nedeniyle buradaki öğrenimini tamamlayamayan Özhaseki daha sonra İstanbul Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Buradaki eğitimini tamamlayan Özhaseki daha sonra Kayseri Adliyesinde staj yapmıştır. Avukatlık mesleğinin kendisine göre olmadığını düşünerek radikal bir karar alan Özhaseki, tekstil üzerine faaliyet gösteren aile şirketinin başına geçmiştir. 1994 yılına kadar bu şirketteki çalışmalarını başarıyla sürdürmüştür. kamu haber

Mehmet Özhaseki’nin Siyaset Serüveni

Mehmet Özhaseki, 37 yaşında iken 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Kayseri Melikgazi Belediye Başkanlığını kazanmıştır. Buradaki başarılı çalışmaları sonrası 23 Haziran 1998 tarihinde de Mehmet Özhaseki Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle belediye başkanlığı görevine getirilmiştir. 18 Nisan 1999 mahalli idareler seçimi sonrası Mehmet Özhaseki Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur.

Belediyecilikte göstermiş olduğu başarılar Özhaseki’nin 5. kez Kayseri Belediye Başkanı olmasını sağlamıştır. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde geçerli oyların %70,4’ünü alan Özhaseki üçüncü kez Kayseri Belediye Başkanı olmuştur. “Kayseri Modeli Belediyecilik” kavramının ortaya çıkmasının mimarı olan Özhaseki, 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak seçilmeyi başarmıştır. Aynı yıllar içerisinde Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği (2004-2011) başkanlığını da yürütmüştür.

Mehmet Özhaseki’nin Milletvekilliği Serüveni

10 Haziran 2015 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ederek yerini Mustafa Çelik’e bırakan Mehmet Özhaseki, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan seçimlerde Ak Parti Kayseri milletvekili olarak seçilmiştir. 12 Haziran 2015 tarihinde yapılan Ak Parti Olağan kongresi sonrasında da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak seçilmiştir. 24 Haziran 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a sunulan ve onaylanan 65. hükümet içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı görevine gelmiştir. 24 Haziran 2018 seçimlerinde de Mehmet Özhaseki yine 27. dönem Kayseri milletvekili olarak meclisteki yerini almıştır. 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan Ak Parti Olağan Kongresinde yeniden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak seçilmiştir.

Mehmet Özhaseki’nin Ailesi

Mehmet Özhaseki evli ve 4 çocuk babasıdır. Eşi Neşe Özhaseki hanımdır. Mehmet Özhaseki: Enes Özhaseki, Merve Yurt (Özhaseki), Zeynep Özhaseki ve Kemal Özhaseki’dir. Mehmet Özhaseki’nin 5 tane de torunu olduğu bilinmektedir.

Mehmet Özhaseki’nin Eğitim Hayatı

Mehmet Özhaseki, ilk ve orta öğrenimi Kayseri’de tamamlamıştır. Daha sonra Hacaettepe Üniversitesi’nde Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanmış ancak ülkedeki siyasi olaylar nedeniyle bu bölümü yarıda bırakarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak, bu fakülteyi tamamlamıştır. Özhaseki, iyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Mehmet Özhaseki Ankara Belediye Başkan Adaylığı

Ak Parti’nin yetkili organlarınca yapılan teamül yoklamalarına göre: 31 Mart 2019 tarihi Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti Ankara Belediye Başkanı Adayı Mehmet Özhaseki olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.