kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Beyaz Kod Nedir? Beyaz Kod Ne İşe Yarar?

Doktorlara şiddet uygulanıyor, hemşirelere saldırı düzenleniyor. Türkiye’de son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artıyor. Peki sağlık çalışanlarının güvenliği nasıl sağlanacak? İşte beyaz kod uygulaması sağlık çalışanlarını korumayı amaçlıyor. Peki beyaz kod nedir? Beyaz kod ne işe yarar? Alo 113 hattı nedir?

A+
A-

Türkiye’de son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında artış yaşandı. Doktorun kafasında mermer kırıldı, hemşirelere hatta hastanede çalışan güvenlik görevlilerine saldırı düzenlendi. Saldırılar artıkça hastanedeki güvenlik önlemleri de tartışılır hale geldi. Peki hastanede çalışanların güvenliği nasıl sağlanır? Doktorların hemşirelerin güvenliği için faaliyette olan bir güvenlik sistemi, uyarı sistemi var mı?

Ehliyet İçin Emniyetten Randevu Nasıl Alınır?

Beyaz Kod Nedir?

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları artıkça sağlık personellerinin güvenliği en çok merak edilen konuların başında gelmeye başladı. Tam da bu noktada karşımıza beyaz kod çıkıyor. Beyaz kod sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin saldırıya, şiddete uğradığı durumlarda güvenlik güçlerini alarma geçiren uluslararası bir uyarı sistemidir.

Dünyada sağlık sektöründe çatı kuruluşlardan biri olan Dünya Sağlık Örgütü doktorlara yapılan saldırıların önüne geçilmesi için çalışmalar yürütüyor. İşte beyaz kod sistemi de bu çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Doktorların hemşirelerin kısacası sağlık çalışanlarının uğradığı saldırılara karşı önlem alınması için geliştirilen beyaz kod uygulaması oldukça kapsamlı. Beyaz Kod uygulaması saldırı anında güvenlik gücü desteği sağlanması, gerekli tedbirlerin alınması, olaya anında müdahale edilmesi ve ilgili kuruma özel tedbirlerin alınması gibi amaçları olan bir alarm ve uyarı sistemidir. kamu haber

ALO 113 Hattı Nedir?

Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet ve saldırı olaylarına karşı Sağlık Bakanlığı’da çalışmalar yürütüyor. Sağlık çalışanlarının uğradığı saldırılara karşı bakanlık 7 gün 24 saat hizmet veren bir hat geliştirdi. “ALO 113” hattı yaşanan saldırıların bildirilmesini ve anında müdahale edilmesini amaçlıyor. Ayrıca www.beyazkod.saglik.gov.tr adresi üzerinden saldırı olaylarıyla ilgili bildirimde bulunulabilir. Böylece şiddet ve saldırı olaylarına müdahale edilir ve bu tarz girişimler cezasız kalmaz.

Gümüşhane Üniversiteleri Nelerdir? Gümüşhane İlinde Bulunan Üniversiteler

5359 1 756c8f53e9c52d488607012cd1fd3868

Beyaz kod kaç gün içinde bildirilir?

Şiddet olayını kurum yöneticileri derhal, 24 saat hizmet veren 113 numaralı telefonla Beyaz Kod Birimi’ne bildirir.

Yorumlar

  1. hemşirem Avatar hemşirem dedi ki:

    Türkiye'de sağlık çalışanı olmak pişmanlıktır. Beyaz kod nedir? böyle bir uygulama yok.