kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alım İlanı ve Kılavuzu 2020

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı 2020 başvuru şartları nelerdir? 2020 Temizlik Görevlisi alımı kaç kişilik? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Kılavuz ve kadroları haberimizde bulabilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2020 yılında gerçekleştirilecek olan sürekli işçi statüsünde personel alımının detayları belli oldu. 2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı başvuru şartları neler? 2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi alımı kılavuzu detayları neler? 2020 Sağlık Bakanlığı Güvenlik Görevlisi alım şartları neler? 2020 Sağlık Bakanlığı Temizlik Görevlisi alımı şartları neler? 2020 Sağlık Bakanlığı Klinik Destek Elemanı başvuru şartları neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Başvuru Şartları Neler?

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı kapsamında toplam dört unvan için alım gerçekleştirilecektir. Alım yapılacak unvanlar; Klinik Destek Elemanı, Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi ve Aşçı unvanlarıdır. Dört pozisyon için de alınacak olan adayların statüsü sürekli işçi statüsü olacaktır ve 4857 sayılı İş Kanunu’na tabi olarak görev yapacaklardır.

  • 2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için ikamet şartı gözetilecektir. Yani atamalar yapılacak olan adayların yalnızca bulundukları ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bunun dışında bir ile başvuru yapamayacaklardır. Adayların ikametleri resmi olarak kayıralı adresleri dikkate alınarak belirlenecektir.
  • Adayların kamu haklarından mahrumiyetlerinin bulunması durumunda 2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımına başvuru yapmaları mümkün olmayacaktır.
  • Başvuru döneminde Sağlık Bakanlığı’nın herhangi bir biriminde aynı statüde çalışıyor durumda olanların başvuru yapmaları mümkün olmayacaktır.
  • Adayların herhangi bir statüden emeklilik, malullük ya da yaşlılık aylığı almıyor olmaları gerekmektedir.
  • Adayların en az 18 yaşında, en çok 35 yaşında olmaları gerekmektedir. 35 yaşlarını başvurunun ilk günü itibariyle doldurmamış olmaları şarttır.

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımına başvuruda bulunulacak pozisyona göre belirlenmiş özel şartlar şu şekildedir;

  • Güvenlik Görevlisi pozisyonu için başvuruda bulunacak olan adayların en az lise ve dengi okul mezunu olmaları ve silahlı/silahsız güvenlik kimlik kartı olmaları gerekmektedir.
  • Aşçı pozisyonu için başvuruda bulunacak olan adayların aşçılık ile alakalı liselerden mezun olmaları ya da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak kaydıyla herhangi bir liseden mezun durumda olmaları gerekmektedir. Adayların en az beş yıl meslek deneyimi sahibi olmaları da aranan bir diğer şarttır.
  • Klinik Destek Elemanı pozisyonuna başvuruda bulunmak isteyen adayların en az liselerin sağlık hizmetleri veya hemşire yardımcılığı alanlarından ya da ebe yardımcılığı veya sağlık bakım teknisyenliği bölümlerinin birisinden mezun durumda olmaları gerekmektedir.
  • Temizlik Görevlisi pozisyonuna başvuruda bulunacak ola adayların en az ilköğretim kurumlarından mezun durumda olmaları yeterli sayılmaktadır.

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımına başvuru şartlarını ve diğer detayları KILAVUZ üzerinde incelemek için Tıklayınız!

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Başvuruları Nasıl Yapılacak?

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvurularını 26 Mart 2020 tarihinden 30 Mart 2020 tarihine kadar yapmalıdırlar.

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Sınavı Nasıl? Alım Nasıl Yapılacak?

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı için herhangi bir sınav gerçekleştirilmeyecek. Alım noter huzurunda kura çekilmesi suretiyle gerçekleştirilecektir. Kura tarihlerini aşağıda yer verdiğimiz kadrolara dair dokümanda detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.

saylyk logo 4

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı Kadroları Neler? Hangi İle ve Hangi Mesleğe Kaç Kişi Alınacak?

Sağlık Bakanlığı 2020 Sürekli İşçi alımı kapsamında Merkez Teşkilatta görevlendirilmek üzere toplam 2 adet aşçı, 73 tanesi merkez teşkilatta, 8349 tanesi taşra birimlerinde görevlendirilmek üzere toplam 8422 adet temizlik görevlisi, 2000 adet Güvenlik Görevlisi, 995 adet klinik destek elemanı alınacaktır.

Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alımı 2020 kapsamında alım yapılacak kadroları ve illeri incelemek için Tıklayınız!

2020 Sağlık Bakanlığı Sürekli İşçi Alım Sürecini takip etmek, sorularınızı sormak için Tıklayınız!

Yorumlar

  1. İsmail Avatar İsmail dedi ki:

    Sağlık bakanlığı işçi alımı devam ediyor mu?