kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9500 Personel Alımı Başvuru Şartları 2019

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9500 personel alımı başvuru şartları 2019 nelerdir? Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9500 personel alımı başvur tarihleri ne zaman? 9500 personel alımı başvuruları nasıl yapılır?

A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) 9500 personel alımı yapıyor. 2019 yılında binlerce kişilik alım yapan DİB binlerce kişinin yüzünü güldürdü. Binlerce kişi 9500 kişilik alım ilanının detaylarını öğrenmek için araştırma yapmaya başladı. Peki Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı şartları nelerdir? DİB 9500 personel alımı başvuru tarihleri ne zaman? İşte alım ile ilgili tüm merak edilenler…

DİB 9500 Personel Alımı Başvuru Şartları

Diyanet İşleri Başkanlığı 9 bin 500 personel alımı ile ilgili olarak başvurular elektronik ortamda yapılacak. 9500 kişilik persone alımına başvuru yapmak isteyen adayların dibbys.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.  Başkanlık alım kapsamında 4-B sözleşmeli Kur’an Kursu öğreticisi, 4-B sözleşmeli Müezzin Kayyım ve 4-B sözleşmeli imam hatip alımı yapacak. İşte başvuru şartları.. Kamu Haber

Adayların 657 sayılı devlet memurları kanunundaki 48. maddede yer alan şartları taşımaları gerekmektedir.

Adayların Başkanlık ayama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki nitelik şartları taşımaları gerekmektedir.

Adayların eğitim şartlarını taşımaları gerekmektedir. Yani İlahiyat Fakültesi, İlahiyat MYO, İlahiyat Önlisans veya İmam Hatip Lisesi mezunu olmaları gerekmektedir. Ayrıca müezzin kayyım unvanına başvuracak lise mezunlarının da hafızlık belgesi olmalıdır.

Adayların KPSS B lisans mezunları KPSSP124, önlisans mezunları KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türlerinden en az 50 puan olmaları gerekmektedir.

Adayların başvuru yaptıkları kadrolarda çalışmalarını engelleyecek bir engeli bulunmaması gerekmektedir.

Kuran kursu öğreticiliği için başvuracak adayların kadın olmaları gerekmektedir.

Adayların hafız olmaları gerekmektedir. Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için bu şart önemlidir.

Adayların başkanlık kadrosunda sözleşmeli veya kadrolu olarak çalışmaması gerekmektedir.

Ayrıca her adayın yalnızca bir unvan için başvuru yapabileceğini unutmamak gerekir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ADRESİ

DİB 9500 Personel Alımı Başvuru Tarihleri

9500 kişilik personel alımı için başvru tarihleri 7 Şubat 2019 ile 15 Şubat 2019 tarihleri arası olarak belirlenmiştir. Adayların https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden elektronik başvuru yapmaları gerekmektedir.

Adayların https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden form doldurduktan sonra sınav başvurularını onaylatmak için müftülüğe giderek müracaat etmelidir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Necmi bulut Avatar Necmi bulut dedi ki:

    Müşteriyi kandıran taksici misali