kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Adıma, Üstüme Miras Var Mı? E-Devlet Miras Sorgulama Nasıl Yapılır?

Adıma, Üstüme Miras Var Mı? E-Devlet Miras Sorgulama Nasıl Yapılır? Miras Sorgulama İşlemi Yapmak İçin Ne Yapmak Gerekir? e-Devlet'ten Miras Sorgulama İşlemi Yapılır Mı? Nasıl Yapılır? Üzerinde Miras Çıkanlar Ne Yapmalı?

A+
A-

Türkiye’de hemen hemen pek çok kişinin hayali sürpriz bir mirasın üzerine konmaktır. Kimi Mısır’daki bir dedesinden kimi de bilinmeyen bir aile üyesinden bekler bu mirası. Kimi de çok üyeli bir aileden üzerine düşen payı merak eder. Bu nedenle ailenin sahip olduğu mal mülk hesaplanır. Kime ne kadar miras düşeceği merak edilir. Geçmişte bu sorulara cevap aramak çok zordu. Günümüzdeyse artık internet üzerinden miras sorgulama işlemi de yapılabiliyor. Bunun için karşımıza e-Devlet kapısı çıkıyor. Peki adıma, üzerime miras var mı nasıl öğrenilir? e-Devlet miras sorgulama işlemi nereden ve nasıl yapılır?

Kültürel Miras ve Turizm Mezunları DGS İle Hangi Bölümlere Girebilir?

Miras Sorgulama İşlemi Nereden ve Nasıl Yapılır?

Bir kişiye yakınlarından ailesinden miras bırakılıp bırakılmadığını internet üzerinden işlem yaparak öğrenmek artık mümkün. Bunun için vatandaşın e-Devlet sistemine girmesi gerekmektedir. www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden veya mobil uygulama aracılığı ile sisteme giriş yapılabilir. e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giren vatan 1990 yılında ve sonrasında hayatını kaybeden kişilerin mirasçılık belgesi ve hakları sorgulanabilecek. Miras sorgulamak amacıyla girmeniz gereken sayfaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Veraset İlamı Sorgulama Sayfası aracılığı ile tüm işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanlığı bünyesinde verilen bu hizmeti kuruma gitmeden, sıra beklemeden, vakit kaybetmeden gerçekleştirebilirsiniz. kamu haber

Miras sorgulama sayfası: https://www.turkiye.gov.tr/adalet-veraset-ilami-sorgulama

E-Devlet Miras Sorgulama İşlemi Nasıl ve Nereden Yapılır?

Aşağıda yer alan linkten e-Devlet sistemine giriş yapmanız daha sonra miras bırakacak olan kişinin T.C. kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir. Bu sayede üzerinize miras düşüyor mu, biras bırakılmış mı öğrenebilirsiniz. Sisteme girerken internet bankacılığı, TC kimlik kartı, mobil imza, e-İmza gibi giriş seçeneklerini kullanabilirsiniz. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerine giderek şifre alabilirsiniz. 

Üzerinde Miras Çıkanlar Ne Yapmalı?

e-Devlet miras sorgulama sistemi sayesinde milyonlarca vatandaş kolayca sorgulama işlemi yaptı. Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı sorgulamada vatandaşlık numarasının bilinmesi şartı da kaldırıldı. Yani vatandaş sadece kendi T.C. kimlik numarasını girerek sorgulama da yapabiliyor. Sorgulama işlemi yaptıktan sonra üzerinize miras kalıp kalmadığını öğrenebiliyorsunuz. Peki ya size miras bırakılmışsa ne olacak?

Kendisine miras bırakıldığını öğrenen kişi miras için veraset ve intikal vergisi ödemek zorundadır. Buna göre 240 bin liraya kadar olan miraslarda %1 uygulanıyordu. Mirasa göre vergi oranı %10’a kadar çıkabiliyor. Bu vergiyi ödemeden işlem yapılması mümkün değildir. Bu konuda duyarlı olmanız önerilir.

Zorunlu BES’ten Nasıl Cayılır? Nasıl Çıkılır?

e devlet miras sorgulama

Ölen kişiden kalan miras nasıl öğrenilir?

Mahkeme, miras bırakanın nüfus kaydını inceleyerek mirasçıları tespit eder

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.