kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ebe Maaşları 2023

Sağlık Bakanlığı 2023 sözleşmeli personel atama tercihleri başladı. Yapılacak atama ile KPSS 2023 için 9.000 sözleşmeli personel alınacak. Sağlık Bakanlığına ait bu atamada 997 sözleşmeli ebe ataması yapılacak. Biz de ebe adayı arkadaşlarımız için sözleşmeli ebe maaşları 2023 yazımızı sunuyoruz.

A+
A-

Sağlık Bakanlığına her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda personel almaya devam ediyor. Personel alımlarında en fazla kadrolardan biri bundan önceki alımlarda olduğu gibi bu yılda ebelik mesleğinde olacak. Sağlık Bakanlığına 2022/4 atamaları ile alınacak 9.000 kişilik personelden 947 lisans ve 50 ortaöğretim mezunu olmak üzere toplamda 997 ebe alımı yapılacak. En çok atama Eğitim ve Araştırma Hastanelerine gerçekleşecek. Atamayı bekleyen ebe adaylarının maaşlar hakkında akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına sözleşmeli ebelik maaşları 2023 yazısını paylaşıyoruz.

Ebe Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

Sözleşmeli Ebelerin Çalışma Şartları

Merkezi atama ile veya açıktan atama ile sözleşmeli ebe olarak Eğitim ve Araştırma Hastanelerine atanan adaylar haftada 40 saat çalışacaktır. Bu çalışmalar daha çok nöbet usulü şeklinde olmaktadır. Ayın ilk haftasında 3 gün 12’şer saat çalışan sözleşmeli ebeler, ayın diğer haftasında 4 gün 12’şer saat çalışma yapacaktır. Bu çalışmanın karşılığı olarak da sözleşmeli ebe maaşları çok düşük değildir. İşte bütün detayları ile sözleşmeli ebelik maaşları.

Sözleşmeli Ebe Maaşları 2023

Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde veya devlet hastanelerinde çalışan sözleşmeli ebe maaşları: Aylık maaş, döner sermaye ücreti ve performans ücretinden oluşmaktadır. Lisans mezunu sözleşmeli ebelerin maaşı 2023 yılı için 12.239 TL olarak belirlenmiştir. Bunun yanı sıra ebeler aylık 700 TL ile 850 TL arasında döner sermaye ücreti almaktadır. Son olarak da sözleşmeli ebeler aylık olarak 650 ile 750 TL civarında performans ücreti almaktadır. Yapılan ek mesaiye göre de mesai ödemesinin yapılacağını belirtmek gerekir. Toplamda Eğitim ve Araştırma Hastanesinde veya devlet hastanelerinde 2023 yılında yeni başlayan ” sözleşmeli ebelerin maaşı 13500 TL ile 13900 TL ” arasında değişmektedir. Burada üniversiteler arasında 150 ile 250 TL arasında farklar oluşabilmektedir.

Çocuk ve Bebek Bakıcı Ücretleri 2023 Ne Kadar?

Ebeler hangi renk forma giyer?

Doktorlar, hemşireler, ebeler, değişik görevlerdeki sağlık memurları ve teknisyenleri ve laborantlar genellikle beyaz renkli önlük, üniforma ve kıyafeti tercih ediyor.

Yorumlar

  1. ebeniz Avatar ebeniz dedi ki:

    ebeler ve hemşireler aynı kadrodan mı atanıyor?