kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gelir İdaresi Avukatlığı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) avukatlığı hakkında adayların merak ettiği her şeyi sıralamaya çalıştık.

A+
A-

Gelir İdaresi Avukatlığı

Gelir idaresi avukatlığı nedir ne demektir ve tayin durumları nedir sorularını sizler için yanıtladık. Gelir idaresi avukatlığı aslında zor bir meslektir. Ama hukuk fakültesini bitirmek zaten zor bir süreçtir. O yüzden artık meslek size zor gelmeyecektir.

Gelir İdaresi Türkiye’nin 29 ilinde faal olarak avukat istihdam ediyor, bu sebeple vereceğimiz bilgiler ilden ile ufak farklılıklar gösterebilir. Ancak ana hatlarıyla Gelir İdaresi Avukat kadrosu hakkında anlattıklarımız bilgi verecektir

Gelir İdaresi Başkanlığı çalışma alanı sebebiyle tamamen vergi hukukuyla ilgili davalar var. Bunlar vergi cezaları, tasarrufun iptalleri ve ödeme emrine itiraz ve bunlara işler. Mesleğe yeni başladığınızda bir süre bu spesifik alanlarda bocalaya bilirsiniz ancak kısa sürede konuya hakim oluyorsunuz.

Gelir İdaresinde vekalet ücretinin dolmadığı il hemen hemen yoktur nerede çalışırsanız çalışın tam vekalet alırsınız. 

Gelir İdaresi Avukatı Tayin, Muvafakat, Eş Durum Atamaları ve Lojman Durumu

Tayin konusunda zorluk çıkarmıyorlar, muvafakat kolay veriyorlar ve eş durumu tayini de kolay oluyor. Becayiş hakkı mevcut ve atamalarda istediğiniz il olmasa dahi yakınındaki bir ile rahatça atana biliyorsunuz.

Çalışma saatleri normal mesai saatleri, çok fazla mesaiye kalma olmuyor ama özellikle İstanbul’da yılbaşı öncesi ve sonrası yoğun olduğundan mesaiye kalma durumu olabiliyor.

İstanbul’da ve Ankara’da servis var diğer yerlerde bu imkan mevcut değil, lojman İstanbul dahil her ilde mevcut Anadolu illerinde daha kolay lojman çıkıyor.

GİB’de rotasyon da illere göre çalışma yılları değişiyor, genelde 9 yıl 12 yıl gibi süreler. Ama eş durumu vs. durumları olunca nasıl uygulanır bilinmiyor. Çalışanlar uygulanmayacağı görüşünde. Son dönemde bir çok kamu kuruluşu muvafakat konusunda sıkıntı çıkarmaya başladı ancak GİB bunlardan biri değil 2018 yılında hakimlik dahil bir çok mesleğe muvafakat verildi. MESLEKLER

Daha fazla bilgi için tercihiniyap.net

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.