kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 alımı başvuruları ne zaman yapılacak? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başvuruları nasıl gerçekleştirilecek? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı ne zaman? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından taşra teşkilatında görevlendirilen kadro olan Gelir Uzman Yardımcılığı kadrosu için 2021 yılında alım yapılacak mı? 2021 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı var mı? 2021 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY alımı ne zaman yapılacak? 2021 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? 2021 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY sınavına dair gelişmeler ve haberleri çalışmamızda inceleyebilir ve takip edebilirsiniz.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Kaç Kişilik Olacak? 

2020 yılında düzenlenecek olan Gelir Uzman Yardımcılığı alımı farklı il ve ilçelere gerçekleştirilecek ve toplam 1000 kişinin mesleğe alınması için düzenlenecek. 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı alımında adayların başvuruda bulunabilecekleri illeri, bu illerin ilçelerini ve illere – ilçelere göre alım sayılarını bir arada görmek için ilanın tam metnini aşağıda yer verdiğimiz yönlendirme ile inceleyebilirsiniz;

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman ve Nasıl Gerçekleştirilecek?

Gelir Uzman Yardımcılığı alımı için 2020 yılı sınavı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yazılı usulde 12 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan yazılı sınavda adaylara alan bilgisi konularından ve tarih konularından toplam 100 adet çoktan seçmeli test sorusu yöneltilecek. Adaylara yöneltilen soruların hangi konulardan meydana geldiğini ve bu sınav konularına nasıl hazırlık yapılabileceğini detaylı şekilde işlediğimiz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz sınav yönergemizde göz atabilirsiniz;

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

12 Aralık 2020 tarihinde düzenlenecek olan 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvuru ekranı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın elektronik ortamında 9 Kasım 2020 Pazartesi günü itibariyle aktive edilecek. Açılacak olan sınav başvuru ekranına kayıt yaptıracak olan adaylar başvurularını 20 Kasım 2020 tarihine kadar gerçekleştirebileceklerdir. 20 Kasım 2020 tarihinden sonra ise adaylar şartları sağlıyor olsalar bile sınava başvuru yapma imkanına sahip olamayacaklardır. kamu haber

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuru Ekranına Nasıl Kayıt Yaptırılır?

12 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına katılmak isteyen adayların Gelir İdaresi BaşkanlığI’na ait sınav başvuru ekranına kayıt yapmaları ve bu kayıt sonrasında erişecekleri ekran üzerinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 sınavı başvuru ekranına nasıl kayıt yaptırabileceğinize dair detaylara adım adım aşağıda göz atabilirsiniz;

1) Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı başvuru ekranına nasıl erişilir?

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başvuru ekranına erişmek isteyen adayların https://sinav.gib.gov.tr/sinav_server/adayKayit.html adresine girmeleri yeterlidir.

2) Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı başvuru ekranına nasıl kaydolunur?

Adayların ilk olarak kayıt olma sekmesini aşağıdaki bağlantıda tıklamaları gerekmektedir.

image 77

İkinci adım olarak adayların aşağıda örneği bulunan kayıt formunu doldurmaları ve onaylamaları gerekmektedir.

image 78

Adaylar Gönder butonunu tıklayarak kayıt bilgilerini onaylayabilirler. Sonraki adım olarak adayların yapmaları gereken şey sisteme kayıt yaptıkları bilgiler ile giriş yapmaktır.

image 79

Giriş Yap seçeneğini tıklayan adayların önüne gelecek olan ekrandan “Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı” sekmesini seçerek devam etmeleri gerekmektedir.

guybsv1

Sonrasında çıkan sekmelerde adayların tüm bilgilerini tek tek girmeleri gerekmektedir. Bu aşamada adaylar başvurularını bıraktıkları yerden devam edebilmek için “Taslak Olarak Kaydet” sekmesinden faydalanabilir, böylece başvuru bilgilerini tekrar girmek zorunda kalmadan yeniden giriş yapabilirler.

image 81

Tüm başvuru bilgilerini doldurduktan sonra adaylar başvurularını “Gönder” butonu ile göndererek başvurularını tamamlayabilirler. Adayların başvurularının çıktılarını yine üst kısımda Gönder butonu yanında yer alan Yazdır butonu ile almaları mümkün olacaktır.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvurularında İl Tercihleri Nasıl Yapılacak? Nelere Dikkat Etmek Gerek?

12 Aralık 2020 yılında gerçekleştirilecek olan Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan bir sistem hayata geçirilecektir. Önceki yıllarda düzenlenen Gelir Uzman Yardımcılığı sınavlarına yapılan başvurularda adayların yalnızca bir il tercih etme hakları vardı. 2020 yılı itibariyle adayların başvuruda seçebilecekleri il sayısı beşe çıkartıldı ve sistem bu şekilde farklılaştırılmış oldu. Peki beş il tercihini yaparken adaylar nelere dikkat etmeli? Adaylar hangi illeri tercih edebilir? Adayların Gelir Uzman Yardımcılığı başvurusu yaparken illerle beraber ilçeleri de tercih etmeleri zorunlu mu? İlçelerden feragat etme imkanı var mı? Tüm bu sorularınızın yanıtlarını ve önerilerimizi bu konuda hazırlamış olduğumuz çalışmamızda incelemek için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvuru, sınav hazırlığı, durum değerlendirmesi ve diğer tüm hususları diğer adaylarla yapabilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.