kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gümrük Muhafaza Memuru Maaşları 2018

Gümrük Muhafaza memuru nasıl olunur? Gümrük muhafaza memuru ne iş yapar? Gümrük Muhafaza memuru çalışma şartları nasıldır? gümrük muhafaza memuru maaşları 2018. Kadınlar adaylar gümrük muhafaza memuru olabilir mi? Gümrük muhafaza memuru maaşları 2018 yılında ne kadar oldu? Muhafaza memuru mesai ve yolluk ücreti alır mı? Gümrük muhafaza memurluğu mesleği hakkında bütün detayları yazımız içerisinde görebilirsiniz.

A+
A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi sitesinde dün itibariyle yayımlanan ilan metnine göre 1.750 sözleşmeli personel ataması yapılacak. İlan göre lisans mezunları arasından 1.250 gümrük muhafaza memuru alımı yapılacak. Sınava katılma şartları uygun olan adaylar, sınav başvurularını  23 Mayıs ile 1 Haziran 2018 tarihleri arasında yapacak. Her bir meslek grubu için atama sayısının 3 katı kadar aday 21 Haziran ile 20 Temmuz tarihleri arasında sözlü sınava katılacak. Gündem

Gümrük Muhafaza Memuru Nasıl Olunur?

Gümrük muhafaza memuru olabilmek için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca belirlenen bir takım şartlar mevcuttur. İlanda belirtilen lisans bölümlerinden mezun olma şartı, yaş şartı, boy şartı ve kpss puan şartı gibi… Gümrük Muhafaza memuru şartları nelerdir:

  • En az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme fakültelerinden veya en az dört yıllık eğitim veren yüksekokulların gümrük işletme bölümlerinden mezun olmak ya da bunlara denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki fakülte veya yüksekokuldan mezun olmak.
  • Sınava son başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak. (Bu sınav için başvuru yapacakların 1 Haziran 2018 veya daha sonra doğmuş olmaları gerekmektedir.)
  • Erkekler için en az 172 cm, kadınlar en az 165 cm boyunda olmalıdır. Bunun altında olanlar sınava başvuru yapmış olsalar dahi mülakata hak kazanamadan elenecektir.
  • Sınava başvuru yapacak adayların en son yapılan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekir.
  • Adayların muhafaza memurluğu yapmasına engel akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını psikiyatrik bir hastalık, kişilik bozukluğu, nörolojik rahatsızlığı, şaşılık, körlük, gece körlüğü, renk körlüğü, işitme kaybı, topallık, kekemelik, kas veya iskelet sisteminde hareket kısıtlılığı ve benzeri engeller bulunmadığını belirten, ” Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık raporunu Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü devlet hastanelerinden almaları gerekmektedir. Söz konusu rapor sözlü sınavda başarılı olanlardan atama öncesinde istenecektir.

Gümrük Muhafaza Memuru Ne İş Yapar?

Gümrük Muhafaza memuru gümrüğün kolluk birimi olarak düşünülebilir. Gümrüklü yer ve sahaların gözetimi, korunması, hava, kara, deniz ve demiryolu taşıt kontrolü işlemleri, kabotaj işlemleri, yolcu işlemleri ve yat işlemleri yapmak. Yolcu, eşya ve araçların giriş-çıkış işlemlerinin kontrollerini yapmak ve hızlı bir şekilde bu işlemleri yerine getirmek.

Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat müdürlüğüne bağlı çalışanların görevleri ise daha kapsamlıdır. Her türlü kaçakçılık faaliyetine yönelik önleme, izleme ve araştırma yaparak gerekli tedbirleri almak. Bakanlık bilgisayar sistemleri ve veri tabanlarını kullanarak her türlü ulusal veya uluslararası kaçakçılık faaliyetleri ile ilgili istihbari bilgi toplamak, izlemek ve değerlendirmek. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında operasyon yapmak. Cumhuriyet Savcısının emir ve talimatları doğrultusunda adli soruşturma yapmak.

Gümrük Muhafaza Memuru Çalışma Şartları Nasıldır?

Gümrük Muhafaza memurları, gümrük bölge müdürlükleri ve bölge müdürlüklerinin alt birimi olan gümrük müdürlüklerinin olduğu her yerde çalışabilmektedir. Muhafaza memurları genel olarak saha elemanı olarak çalışırlar. Limanlarda, serbest bölgelerde, sınır kapılarında, havaalanları ve havalimanlarında ve idari amirleri tarafından görevlendirilen yerlerde çalışmaktadırlar. Çalışma saatleri müdürlüğe göre değişiklik göstermektedir. Nöbet usulü ve mesaili çalışma yaparlar. Müdürlükteki iş yoğunluğuna ve personel sayısına göre 12-12, 12-24, 12-36, 24-48 ve 24-72  saat olarak çalışmaktadırlar. Sınır kapılarında oldukça zor bir görevi üstlenmektedirler. Burada her türden riskle karşı karşılaşabileceklerinden silahlı olarak çalışırlar. Muhafaza Kaçak İstihbarat bölümünde çalışanlar, bir operasyon olmadığı sürece 08:00-17:00 arasında memur gibi çalışırlar. Tabi tekrar belirtelim gümrükte çalışma şart ve koşulları esnektir. Ne zaman ve hangi iş için görevli olacağınızın garantisi yoktur.

Kadın Adaylarda Gümrük Muhafaza Memuru Olabilir Mi?

Kadın adayların gerekli şartları taşıyor olmaları durumunda muhafaza memuru olmalarına engel yoktur. Çekilen kura neticesinde yurdun her yerinden çalışabilirler. Aynı erkeklerde olduğu gibi gece mesaisine kalabilirler, sınır kapılarında görev yapabilirler, kaçak istihbarat biriminde çalışabilirler.

4574 1 ebbd3b868321d56e0160208d0ec0bd66

Yorumlar

  1. Tercihiniyap Admini Avatar Tercihiniyap Admini dedi ki:

    Burak bey çok haklısınız. Yorumunuzdan sonra yazımızın devamının teknik bir sebepten ötürü silinmiş olduğunu farkettik. Durumu telafi edebilmek için mesleğin 2019 yılı maaşlarını kaleme aldık. https://www.tercihiniyap.net/maas/gumruk-muhafaza-memuru-maaslari-2019-ne-kadar-h6539.html