kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İdari Yargı Hakimliği 2018 Sınavı Ne Zaman

Son olarak 24 Aralık 2016 tarihinde ÖSYM tarafından Ankara ilinde gerçekleştirilen ve o tarihten bu yana alım yapılmayan İdari Yargı Hakimliği için yeni sınav ne zaman gerçekleştirilecek? İdari Yargı Hakimliği 2018 sınavı başvuruları ne zaman yapılacak? İdari Yargı Hakimliği Nedir?

A+
A-

24 Aralık 2016 tarihinde 200 kişilik bir alım yapılan ve sonrasında neredeyse iki yıl zaman geçmesine rağmen herhangi bir alıma çıkılmamış olan İdari Yargı Hakimliği sınavı için yeni sınav ne zaman gerçekleştirilecek tüm adaylarca merak edilmektedir. Bu merakı dikkate alan ve şeffaf idaresi ile geldiği günden bu yana takdirleri toplayan Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL bu konuda yaptığı açıklama ile belirsizliği bir nebze ortadan kaldırmıştır.

Bir televizyon programında verdiği mülakatta Sayın GÜL; 1000’i Adli Yargı Hakimi, 100’ü İdari Yargı Hakimi olmak üzere toplamda 1100 Hakim ve Savcı adayı alacaklarını duyurdu.

2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Konuları Nelerdir?

İdari Yargı Hakimliği Sınavı son olarak 24 Aralık 2016 tarihinde aşağıdaki konulardan gerçekleştirildi;

5403 1 0be28ed02b971f9049b6c8415f0939e7

2018 İdari Yargı Hakimliği sınavının da yine benzer konulardan gerçekleştirilmesini beklemekteyiz. Olası bir değişiklik durumu www.tercihiniyap.net adresinden duyurulacaktır.

İdari Yargı Hakimliği Mesleğinin Detayları ve Özlük Hakları

İdari Hakimlik mesleği, Adalet Bakanlığı nezdinde idari davalara, vergi davalarına bakan hakimlerden müteşekkildir. Mesleğin tüm detayları, sınavına dair diğer bilgiler ile özlük haklarını incelemek için MESLEK TANITIM yazımızı incelemeyi Unutmayın!

2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavına Her Bölüm Girebilecek mi?

Bu soru kamuoyunu ve adayları en çok meraklandıran sorulardan birisidir. 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin yayımlanmasının ardından tüm adaylar merak içerisinde bu sorunun yanıtını beklemektedir. Ancak henüz bu konuya dair net bir açıklama gelmemiştir.

Bu konuyu irdelediğimiz ve ihtimalleri değerlendirdiğimiz İdari Yargı Hakimliği Sınavına Kimler Girebilir?  başlıklı yazımızı okumayı unutmayın!

2018 İdari Yargı Hakimliği Başvuruları Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Sayın Bakan Abdulhamit GÜL’ün verdiği beyanatta dile getirdiği tarih 2018 yılı Aralık ayı. Aralık ayında başvuruları kabul edeceğiz diyen Abdulhamit GÜL sınavın tarihi hususunda net bir döneme işaret etmedi.

2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Ne Zaman?

Bu hususta yukarıda da dile getirdiğimiz gibi Sayın GÜL net bir tarih dile getirmedi. Evvelki alımlarda işlemiş olan takvimi göz önüne aldığımızda başvurular ile sınav arasında yaklaşık 2 aylık bir periyot olduğunu görmekteyiz. Bu nedenle Aralık ayında başvuruları kabul edilecek olan sınavın 2019 yılı Şubat ayı dolaylarında gerçekleştirilmesini bekliyoruz. kamu haber

Yorumlar

  1. Seyit Avatar Seyit dedi ki:

    Devlet kendi eli ile önünü açtı nede olsa kendi için oluyor.