kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İİBF’liler Müjde! Gelir Uzman Yardımcılığı GUY İlanı Geliyor!

15 aydır İİBF mezunlarının hasretle beklediği Gelir Uzman Yardımcılığı ilanı sonunda geliyor. Maliye Bakanı Sn. Naci AĞBAL’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamanın detayları ve sınava dair diğer bilgiler haberimizde!

A+
A-

15 aydır Maliye Bakanlığı ilanlarını ve özellikle Gelir Uzman Yardımcılığı ilanını bekleyen İİBF mezunu adaylara müjdeli haber Maliye Bakanı Naci AĞBAL’dan geldi. Uzunca süredir bu haberi bekleyen adaylar, gazete ilanından, BİMER ve CİMER’e yazma ve Twitter etkinlikleri dahil çok sayıda organizasyonla ilanı talep etmişti.

1.000 Gelir Uzman Yardımcısı alımı için bugün sınav ilanına çıkıyoruz. 2017 KPSS Sınavından yeterli puan alan arkadaşlarımız bu sınav için müracaat edebilecek. Başvurular 3-26 Temmuz tarihleri arasında, sınav ise 18 Ağustos’ta yapılacak.

Sınava İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvurabilecek. Sınava girecek tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Hayırlı olsun.

İlan Kaç Kişilik Olacak?

Maliye Bakanı Sn. AĞBAL’ın yaptığı açıklamaya göre 1000 kişilik bir alım olması bekleniyor. Bu alımda adaylar2017 yılı  KPSS P48 puanları ile başvuru yapabilecekler ve alınacak aday sayısının 5 katı kadar aday yani 5000 kişi sınava katılmaya hak kazanacak. Evvelki alımlarda az sayı olduğunda 10 katı alım yapıldığı olmuştu. Yine benzer bir uygulama yapılıp yapılmayacağı henüz belli olmadı. GÜNDEM

Hangi illerin açılacağı ise belirsizliğini korumakta.  Başvurular 3 – 26 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Sınav Ne Zaman?

Sınav 18 Ağustos 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek ve test usûlü olacak.

Önceki Sınavlarda hangi ille açıldı ve kaç puanla kapattı?

Evvel ki sınavlarda hangi illerin kaçar kişi aldığı ve kaç KPSS puanı ile kapandığına dair yazımızı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.