kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İİBF Mezunları’ndan Kadro Talebi Organizasyonu

Her yıl ortalama 60 ilâ 70 bin adayın katılım gösterdiği KPSS A Grubu Alan Bilgisi sınavından sonra bir yıl geçmesine rağmen tatmin edici bir alım gerçekleşmedi. Adayları sürece bağlı tutan ve kariyer meslek istihdamının ciddi kısmını oluşturan Maliye Bakanlığı alımlarının gelmeyişi adayları her geçen gün umutsuzluğa sürüklüyor. Bu bekleyiş sürerken gelen erken seçim kararı ile iyiden iyiye umudunu yitiren adaylar gerçekleştirecekleri organizasyonlar ile taleplerini iletme hazırlığında!

A+
A-

2017 KPSS’den Bugüne Süreç

2017 Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu Alan Bilgisi için 28 – 29 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. 16 Haziran 2017 tarihinde sınav sonuçları açıklanmış ve 2017 dönemi adaylarının gözleri Maliye Bakanlığı’na çevrilmiştir. Adayların en çok beklediği ve oran olarak her yıl sağlanan A Grubu personel istihdamının çoğunluğunu oluşturan bu alımlara dair henüz hiçbir gelişme olmamıştır.

Bildiğiniz gibi 30 Mart 2017 tarihinde 2000 Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanı ile, 11 Nisan 2017 tarihinde 300 Vergi Müfettiş Yardımcısı alım ilanı verilmiş ancak bu alımlarda kullanılacak puanlar 2015 ile 2016 KPSS puanları olmuştur. 2017 KPSS ile birlikte her iki sınavın puanlarının geçerlilik süresi tamamlanmış ve 2017 KPSS’ye giren adaylar aldıkları puanlar ile alımları beklemeye koyulmuştur.  Ayrıca 2 senelik periyotta gelmeyen Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ilanları da bu süreçte adayların beklediği ilanlar arasında yer alıyor. GÜNDEM

Maliye Bakanlığı’nın Durgunluğu, Göç İdaresi’nin Çok Düşük Rakamlı İlanları

Maliye Bakanlığı ilanlarının gelmeyişinin yanı sıra adayların yüklü alım umduğu Göç İdaresi, İl Göç Uzman Yardımcılığı ilanının da 20 kişi gibi çok kısıtlı bir rakam ile gelmesi adayları iyice çileden çıkardı. Her yıl yüzlerle ifade edilen rakamlarda alım yapan İdarenin bu yılı bu şekilde pas geçmesi 2017 KPSS adaylarını moral olarak tamamen düşürmüş, bu umutsuzluk ikliminde 2018 KPSS’ye çalışma motivasyonlarını da tüketmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu İlanı’da Aylar İçinde mi Gelecek?

Bildiğiniz gibi 9. Dönem Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alım süreci neredeyse yıla yayılmış, mülakatların açıklanması 6 ay zaman almıştır. Halen tercih edilecek il listesi yayımlanmamıştır ve adayların bekleyişi sürmektedir. Bu arada 2017 KPSS adaylarının beklediği 10. Dönem SGDY alımı da, uzayan sürece bağlı olarak sarkmıştır. KPSS’ye kısa süre kala gelen erken seçim kararı ile kurumdan milletvekili adaylığı için istifa eden Kurum Başkanı Sn. Dr. Mehmet Selim BAĞLI’nın ardından, Denetmen alımları ile ilgilenen daire olan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Dairesi’nin Başkanı Sn. Yakup SÜNGÜ’nün de istifa  etmesinin süreci olumsuz etkilemesi ihtimalini adaylara düşündürmeye başladı. Seri şekilde süren alımların bir de bu gerekçe ile sekteye uğraması ve KPSS’den sonraya kalması 2017 KPSS adaylarına “Bu sene biz sınava niye girdik ki?” sorusunu sordurmaktadır.

Kurumların en kısa sürede bu belirsizliğe son vererek ilanı vermesi ve 2017 KPSS adaylarının yaşadığı mağduriyeti gidermesi en büyük beklentimizdir.

Risk Analiz Merkezi’nin  Kuruluşu ve Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alımları Ne Zaman?

Bizzat Sn. Ağbal tarafından açıklanan ve akabinde hükümet sözcüsü Sn. Bozdağ tarafından teyit edilen, gerekli kanuni düzenlemelerin de yapılması ile beklenmeye başlayan Risk Analiz Merkezi’nde istihdam edilecek olan 1000 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı’nın ne zaman alınacağı konusunda da belirsizlik sürmekte. Bu konuda adayları ciddi şekilde umutlandıran açıklamalar yapılmasına rağmen, sürecin KPSS sonrasına sarkması ciddi bir sosyal buhrana yol açacaktır. Bunca beklentiye girmiş, umutlanmış ve çalışmaya koyulmuş adaylar bu seneyi bu sınavları görmeden kapatırsa, hem bir sene kaybetmiş hem de çalışma şevkleri kırılmış olarak KPSS’den verimsiz sonuçlar almak durumunda kalmış olacaklar.  Buna sebep olunmaması adına bu alımın da en azından bir parçasının 2017 KPSS puanları ile gerçekleştirilmesi adayların en ciddi taleplerinden birisidir.

Maliye Bakanlığı halen bir alım gerçekleştirmiş değil. Bu durum bu uzun süreyi işsiz olarak geçiren ve 2018 KPSS’ye tekrar girmek durumunda kalacak adayları her geçen gün yıpratmaktadır. 2018 KPSS’ye az bir süre kala yüksek sayılı Maliye Bakanlığı alımları adayları bir nebze olsun rahatlatacak, onlara emeklerinin karşılığını alma imkanı sunacaktır.

PTT İlanı Bardağı Taşıran Son Damla Oldu

4 Mayıs 2018 tarihinde PTT’nin vermiş olduğu personel alım ilanında, Büro ve Gişe Görevlisi başlığı altında yalnızca iki İİBF bölümünün yer alması, diğer İİBF bölümlerinin kapsam dışında bırakılması, işsiz bir şekilde ilan bekleyen binlerce adayı adeta çileden çıkardı. Anlamsız şekilde bölüm kısıtına gitmiş olan PTT’nin bu vurdumduymaz ilanı verişi ile kadro talebi konusunda  adayların bir şeyler yapması gerektiği hususunda bir gerçeği ortaya koymuştur.

Katma Değer ve İş Üreten Kariyer Meslek Personeli’nin Devlete Asli Külfet Olan Taşeron İşçiler Kadar Kıymeti Yok mu?

Bildiğiniz gibi yüz binlerce taşeron işçiye kadro hakkı tanınarak, kendilerinde DMK’da ayrı bir bölüm açılmış ve haklarında ciddi iyileştirmelere gidilmiştir. Bunca işsiz genç devletine hizmet etmek için canla başla ders çalışırken, herkesin yapabileceği işleri icra eden personelin, değer üretecek olan bu gençlerden üstün tutulması kabul edilebilir değildir. Sadece denetim/teftiş meslekleri mensuplarının yazdıkları raporlar ile devletin kasasına kazandırdığı değerler dâhi bu konudaki doğru yaklaşımın bu gençlerin istihdamı olduğunu ortaya koymaya yetmektedir. Hiçbir katma değer üretmeyen kitlelere adeta lütuf gibi sunulan kadroların, emek veren bunca gencin hakkı olduğu unutulmamalı, gözden kaçırılmamalıdır.

Gelir İdaresi’nde Haksız Kurum İçi Yükselme Talebinin Kabulü Binlerce Gencin Hakkının Gasbına Göz Yummaktır!

Gelir İdaresi Başkanlığı düz memurlarının, KPSS süreçlerinden geçmeden, dirseklerini masa başında çürütmeden, mülakatlar ile boğuşmadan kurum içerisinden yükselerek Gelir Uzmanı olmak talebinin kabul edilmesi, binlerce gencin alın terini başkalarına ikram etmek demek olacaktır. Bu konuda samimi de olmayan kurum içi kitlesine sosyal adaleti gözeteceğine inancımız sonsuz olan devlet büyüklerimizin fırsat vermeyeceğini umuyoruz.

Adaylar Taleplerini Dile Getirecekler!

İşsizlik ve belirsizliğin artık başedilmez hale gelmesi ile adaylar sınava az bir zaman kala taleplerini dile getirmeye hazırlanıyorlar. Bu organizasyonlarda en temel talep, 2017 KPSS puanlarının heba olmaması ve hak edilen kadroların ilanlarının KPSS evvelinde verilmesi. Bu yönden haklı taleplerini dile getirecek olan adayların Organizasyon takvimi ve planı şu şekilde olacak;

7 Mayıs 2018 Pazartesi; 

El yazısı ile yazılmış mektupların Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’a gönderilmesi

8 Mayıs 2018 Salı; 

BİMER – CİMER’e başvuru ve Siyasi Partilere Elektronik Posta gönderilmesi

9 Mayıs 2018 Çarşamba;

Büyük Twitter Etkinliği (Hashtag sosyal medya üzerinden duyrulacaktır)

7 Mayıs 2018 tarihli El yazısıyla mektup etkinliği ve 8 Mayıs 2018 Bimer- Cimer başvurularında gönderilecek metnin ana başlıkları; 

*Hiçbir plan program belirlenmeden yapılan alımlar( Bundan dolayı hiçbir zaman bilemiyoruz o sene içinde hangi ilanların açılacağını.)
*Açılan ilanlar ile işe başlama arasında geçen sürecin çok uzun olması
*Mülakat sisteminin yarattığı sıkıntılar ve yaşanan mağduriyetler
*Her geçen yıl büyük bir hızla azalan alım sayıları
*2017 Mayıs ayında KPSS-A yapılmış olmasına rağmen Maliye Bakanlığının hala ilan yayınlanmamış olması ve hiçbir açıklama yapılmamış olması. İhdas edilen 2000 (1000 vmy +1000 DGUY) yeni kadro ve aslında her yıl ilana çıkılan GUY hakkında hiçbir bilgi verilmemiş olması. Bugüne değin açılan DGUY, MHUY, DUY vb. kadrolarinda uzun bir zamandır yeni alım olmaması
*2018 KPSS öncesi 2000 GUY ilanı talebi
*İçişleri Bakanlığından beklenen İlgoc ve Merkez göç ilanlarının trajik şekilde çok az sayıda gelmesi yada hiç gelmemesi
*İçinde bulunduğumuz dönemde hemen hemen her meslek grubu için alım haberleri hükumet tarafından verilirken İİBF’nin tamamen unutulmuş olması ve İİBF’nin 400 bin – 500 bin civarı mezunuyla hiçte azımsanmayacak derecede olması

Tüm bu taleplerini etkinliklerle dile getirecek olan İİBF mezunu adayların KPSS evvelinde son fırsatları olabilir. Bu nedenle tüm adaylardan organizasyona katılım ve desteğini bekliyoruz. Bugün geç değil ancak yarın geç olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.