kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

İlköğretim matematik öğretmenliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, ilköğretim matematik öğretmenliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlköğretim matematik öğretmenliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, ilköğretim matematik öğretmenliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir, 2017 ilköğretim matematik öğretmenliği başarı sıralamaları nasıldır, ilköğretim matematik öğretmenliği bölümü en düşük taban puan kaç ile kapatmıştır, ilköğretim matematik öğretmenliği en yüksek taban puan kaçtır, ilköğretim matematik öğretmenliği genel kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversiteye giriş sınavları olan YGS ve LYS sonrasında adaylar için en zorlu ve kıymetli süreçlerden biri tercih dönemidir.Tercih döneminde adaylar istedikleri üniversiteleri veya bölümleri tercih ederken akıllarında birçok soru bulunmaktadır. Bu soruların en önemlisi tabi ki aldığım puan ile düşündüğüm üniversite veya bölüm gelir mi sorusudur. Bu soruyu biraz da olsa cevaplamanın kolaylaşması amacıyla biz sizin için bölüm taban puanları listeleri oluşturmaya devam ediyoruz.

İLKÖĞRETİM MATEMATİK ÖĞRETMENLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

İlköğretim matematik öğretmenliği 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu programa yerleşmek için adayların Lisans Yerleştirme Sınavı’na girmiş olması gerekmektedir. Bu sınav sonrasında da MF 1 adlı puan türünden yeterli puanı almaları şartıyla yerleştirmeleri yapılabilir.

Türkiye genelin ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde 4188 adet ilköğretim matematik öğretmenliği kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanların bir kısmı vakıf üniversitelerine bir kısmı da devlet üniversitelerine aittir.

İlköğretim matematik öğretmenliği bölümünün kapattığı en düşük puan olan 246,267 TED Üniversitesi’ne (% 50 Burslu) aittir. Devlet üniversiteleri içindeki en düşük puan ise Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne ait olup 304,388 olarak belirlenmiştir. En yüksek taban puan olan 412,133 Boğaziçi Üniversitesi’ne aittir. İlköğretim matematik öğretmenliği tercihlerinde alınan en yüksek puan 473,756’dır ve İstanbul Uludağ Üniversitesi bu puan ile tercih edilmiştir.

2018 yılına ait kılavuz tercih döneminde yayınlandığından dolayı 2017 yılının başarı sıralamaları hakkında net bir bilgi edinebilmek bugünden pek de mümkün değil. Fakat kabaca bir fikir oluşturması açısından 2016 yılındaki başarı sıralamaları üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz. Devlet üniversitesine ait olan en düşük taban puanın sıralaması 2016 yılına göre 119 bin olarak belirlenmiştir. Yine devlet üniversitelerine ait en yüksek puanın başarı sıralamaları 2016 yılına göre 30 ile 35 bin arasında görünmektedir. Özetle ortalamanın biraz üzerinde bir üniversitede ilköğretim matematik öğretmenliği okuyabilmek için alınması gereken puanın başarı sıralaması 60 ile 75 bin arasında düşünülebilir.

2017 2018 yılına ait ilköğretim matematik öğretmenliği kontenjanlarının tamamının taban puanları listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Üniversite Rehberi

3300 1 424ed212e31ab3195aa1e7be2b3b64d4 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.