kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İnfaz Koruma Memuru

İKM nedir, ne iş yapar, kimler olabilir. İnfaz koruma memurları hakkında merak edilen her şey.

A+
A-

İnfaz Koruma Memuru

Ceza ve ıslah evlerinde görevli personellerden biri de İnfaz Koruma Memurlarıdır. İnfaz Koruma Memurları halk arasında bilinen tabiriyle gardiyanlardır. Daha ayrıntılı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İnfaz koruma memuru (ikm) CTE Genel Müdürlüğü bünyesinde ceza ve tutuk evlerinde çalışan personellerdir. Halk arasında gardiyan olarak daha yaygın bilinirler. İnfaz koruma  memurları tutuklu ve mahkûmların kabulü, tahliyesi, mahkemeye götürülüp getirilmesi, nakli işleriyle uğraşmaktadır.

İnfaz koruma memurları gündüz ve vardiya olmak üzere iki sistemde görev yapmaktadır. Göreve başlamadan evvel Ankara, İstanbul, Erzurum, Kahraman Maraş’ta bulunan 4 merkezden birinde 2 aylık eğitim almaktadır. Eğitim merkezlerinin yoğunluk durumuna göre eğitim alınan tarihler farklılık gösterebilmektedir.

İnfaz Koruma Memuru Maaşları 2023 Ne Kadar?

İkm caza evi müdürü sorumluluğunda görevini yapar, cezaevi müdürü olmadığında cezaevi ikinci müdürü vekalet edecektir. İşi gereği infaz savcısı ve ceza hakimleriyle muhatap olmak zorundadır.

İnfaz Koruma Memuru Taban Puanları

İnfaz koruma memuru olmak için gerekli KPSS taban puanlarına buradan ulaşabilirsiniz. KPSS P 3, P 93, P 94 puan türlerinden yapılan başvurular en yüksekten başlamak suretiyle sıralanıp 5, 10 veya 20 kat aday mülakata çağrılmaktadır.

Komisyon tarafından mülakatta başarılı sayılan adaylar görevine başlamaktadır.

İnfaz Koruma Memuru Maaşları

2023 yılı içerisinde çıkan OHAL KHK ile infaz koruma personeline yıpranma tazminatı getirilmiştir. Çalışılan her 5 yıl için bir yıl çalışılmış kabul edilecek böylece daha erken yaşlarda emekli olmak mümkün olacaktır.

Muhatap olunan kişilerin suçlu veya bir suçtan dolayı şüpheli olması mesleği fazlasıyla zorlaştırmaktadır. Ülkemizde dönem dönem cezaevlerinde isyan vb olaylar çıkmış ve infaz koruma personelleri bu olaylarda zarar görmüştür. Bu açıdan bakıldığında ikm yıpranmayı fazlasıyla hak eden bir kadrodur.

İnfaz koruma memurluğu hakkında merak ettiğiniz her şeyi buradan sorabilirsiniz.

3315 1 7a4c53e04cbb268f0712a2c82985865d

İnfaz Koruma Memuru

İnfaz Koruma Memuru kimdir?

Ceza ve ıslah evlerinde görevli personellerden biri de İnfaz Koruma Memurlarıdır. İnfaz Koruma Memurları halk arasında bilinen tabiriyle gardiyanlardır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.