kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İngilizce Öğretmenliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

İngilizce öğretmenliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, ingilizce öğretmenliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

İngilizce öğretmenliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, ingilizce öğretmenliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir, 2017 ingilizce öğretmenliği başarı sıralamaları nasıldır, ingilizce öğretmenliği bölümü en düşük taban puan kaç ile kapatmıştır, ingilizce öğretmenliği en yüksek taban puan kaçtır, ingilizce öğretmenliği genel kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversiteye giriş sınavları olan YGS ve LYS sonrasında adaylar için en zorlu ve kıymetli süreçlerden biri tercih dönemidir.Tercih döneminde adaylar istedikleri üniversiteleri veya bölümleri tercih ederken akıllarında birçok soru bulunmaktadır. Bu soruların en önemlisi tabi ki aldığım puan ile düşündüğüm üniversite veya bölüm gelir mi sorusudur. Bu soruyu biraz da olsa cevaplamanın kolaylaşması amacıyla biz sizin için bölüm taban puanları listeleri oluşturmaya devam ediyoruz.

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

İngilizce öğretmenliği 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu programa yerleşmek için adayların Lisans Yerleştirme Sınavı’na girmiş olması gerekmektedir. Bu sınav sonrasında da DİL 1 adlı puan türünden yeterli puanı almaları şartıyla yerleştirmeleri yapılabilir.

Türkiye genelin ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmelerde 1994 adet ingilizce öğretmenliği kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanların bir kısmı vakıf üniversitelerine bir kısmı da devlet üniversitelerine aittir.

İngilizce öğretmenliği bölümünün kapattığı en düşük puan olan 221,436 Ufuk Üniversitesi’ne (% 25 Burslu) aittir. Devlet üniversiteleri içindeki en düşük puan ise Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne ait olup 389,886 olarak belirlenmiştir. En yüksek taban puan olan 496,216 İstanbul Medipol Üniversitesi’ne (Tam Burslu) aittir. Devlet üniversitelerindeki en yüksek taban puan ise 478,292 ile Boğaziçi Üniversitesi’ne aittir. İngilizce öğretmenliği tercihlerinde alınan en yüksek puan 523,875’tir ve İstanbul Medipol Üniversitesi (Tam Burslu) bu puan ile tercih edilmiştir.

2018 yılına ait kılavuz tercih döneminde yayınlandığından dolayı 2017 yılının başarı sıralamaları hakkında net bir bilgi edinebilmek bugünden pek de mümkün değil. Fakat kabaca bir fikir oluşturması açısından 2016 yılındaki başarı sıralamaları üzerinden bir değerlendirme yapabiliriz. Devlet üniversitesine ait olan en düşük taban puanın sıralaması 2016 yılına göre 13 bin olarak belirlenmiştir. Yine devlet üniversitelerine ait en yüksek puanın başarı sıralamaları 2016 yılına göre 5 ile 10 bin arasında görünmektedir. Özetle ortalamanın biraz üzerinde bir üniversitede ingilizce öğretmenliği okuyabilmek için alınması gereken puanın başarı sıralaması 8 ile 10 bin arasında düşünülebilir.

2017 2018 yılına ait ingilizce öğretmenliği kontenjanlarının tamamının taban puanları listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz. Üniversite Rehberi

3301 1 d3e41ff25c92a2ce9311327c4afbeb73 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.