kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Ücreti Ne Kadar?

Tercih yapan veya atanan öğretmen adaylarından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlik için sağlık raporu istenmektedir. Peki öğretmenlik için sağlık raporu nasıl alınır? Öğretmenlik için sağlık raporu nedir? Öğretmenlik için sağlık raporu nereden alınır? Öğretmenlik için sağlık raporu ücreti ne kadar? İşte cevabı…

A+
A-

Öğretmen alımlarında adaylardan istenen şeylerden biri de sağlık raporudur. Öğretmen için sağlık raporu nasıl alınır ve ücreti ne kadardır gibi merak edilenleri bu yazımızda cevapladık.

Öğretmen eğitim sisteminin merkezidir. Geçmiş ile gelecek arasında yeni nesillere köprü görevi gören öğretmenlerin önemi oldukça büyüktür. Tarihin her döneminde en güçlü devletlerin temelinde iyi bir eğitim sistemi ve iyi yetişen öğrenciler yatmaktadır. Bu sistemin temelinde öğretmenler yer alır. Öğretmenler sevgi saygı örf adet ahlak iyi kötü doğru yanlış gibi en temel parçaları öğrencilere aşılar. Öğretmen olmak oldukça zordur. Yeni bireyler yeni vatandaşlar anneler babalar bilim adamları öğretmenler polisler yetiştirmektir. Türkiye’de öğretmenlik mesleği oldukça kutsaldır. 7’den 70’e pek çok kişi öğretmenlere büyük saygı duymaktadır.

Türkiye’de eğitimle ilgili en büyük sorunlardan biri atama bekleyen öğretmen sayısıdır. 100 bini aşkın öğretmen adayı atanarak görev yapmayı beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımlarında oldukça titiz davranmaktadır. Her yıl öğretmen alım şartlarında yönetmelikte değişiklik yapılmaktadır. Öğretmen alımlarında adaylarda bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlardan en kritik olanı da sağlık raporudur. Öğretmen adaylarından sağlık raporu istenmektedir. Öğretmenlik için istenen sağlık raporu diğer sağlık raporlarından farklıdır. Peki öğretmenlik için sağlık raporu nasıl alınır? Öğretmenlik için istenen sağlık raporu nedir? Öğretmenlik için sağlık raporu nereden alınır? Öğretmenlik için sağlık raporu ücreti ne kadar? İşte öğretmenlik için istenen sağlık raporu hakkında her şey…

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nedir?

Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından on binlerce öğretmen alımı yapılmaktadır. 10 bin veya 20 bin kişilik alımlarla öğretmen ihtiyacı giderilmeye çalışılmaktadır. Son dönemde sözleşmeli olarak öğretmenlik alımı yapılmaktadır. Öğretmen alımları esnasında MEB hem tercih yapan öğretmenden hem de ataması yapılan öğretmenden sağlık durumunu tebliğ etmesini yani öğretmenlerden sağlık raporu istemektedir. Öğretmenlik sağlık raporu üzerinde “Öğretmenlik görevlerini yerine getirebilmek için herhangi bir sağlık problemi bulunmamaktadır” yazılı olmalıdır.

Öğretmenlik için sağlık raporu almak kolay değildir. Aile hekimliklerinden öğretmenlik için sağlık raporu alınamamaktadır.

Öğretmenlik Sağlık Raporu Neden Alınır?

Pek çok öğretmen adayı neden böyle bir prosedür olduğunu merak etmektedir. Öğretmenlik için neden sağlık raporu alınır? Sorusunu soran öğretmen adaylarının aradığı cevap çalışmaya uygunluk onayıdır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin her şartta her coğrafyada çalışmasını isteyebilir. Önceki atamalarda öğretmenlerden böyle bir rapor istenmese de bundan sonra sağlık raporu şartı öğretmenlik alımlarında olacaktır.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Öğretmenlik için sağlık raporunun nereden alındığı çok merak edilmektedir. Pek çok öğretmen adayı “öğretmenlik için sağlık raporu nereden alınır?” sorusunun cevabını araştırmaktadır. Öğretmenler için zorunlu olan sağlık raporu her yerden kolayca temin edilememektedir.  Örneği öğretmenlik için sağlık raporu aile hekiminden alınmamaktadır. Öğretmenlik için sağlık raporu tam teşekküllü bir hastaneden temin alınabilir. Öğretmen adayları unutmamalıdır ki aile hekimleri, sağlık ocakları öğretmenlik için sağlık raporu verememektedir. Ancak öğretmenlik için sağlık raporu almak isteyenler ücret zorunda kalabilir. Peki öğretmenlik için sağlık raporu nasıl alınır? Öğretmenlik için sağlık raporu ücreti ne kadar?

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Öğretmenlik için sağlık raporu tam teşekküllü hastanelerden alınmaktadır. Tam teşekküllü bir hastaneye giderek öğretmenlik için sağlık raporu almak istediğinizi belirtmeniz gerekmektedir. Ardından görevliler sizi ilgili birime yönlendirecektir. Muayeneden geçtikten sonra öğretmenlik mesleğini yapmaya uygun olup olmadığınızı belirten sağlık raporunu alabilirsiniz.  Öğretmenlik için sağlık raporu alırken kan tahlili, ciğer filmi, EKG, boy, kilo, kan, şeker, tansiyon gibi muayenelerden geçmeniz gerekmektedir. Doktor tarafından çeşitli tahliller yapılmaktadır. Devlet hastaneleri ve özel hastanelerden öğretmenlik için sağlık raporu kolaylıkla alınabilmektedir. Ancak aile hekimleri tarafından alınan sağlık raporu kabul edilmemektedir. Özel ve devlet hastanelerinde gerekli muayenelerden geçtikten sonra 1-2 gün içerisinde rahatlıkla öğretmenlik için sağlık raporu alabilirsiniz.

Öğretmenlik İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?

Öğretmenlik için alınacak sağlık raporu için bazı durumlarda ücret ödemeniz gerekmektedir. Binlerce öğretmen öğretmenlik için alınan sağlık raporunun ücretli olup olmadığını merak etmektedir. Bu sorunun net bir cevabı yoktur. Öğretmenlik için alınan sağlık raporunun ücretli olup olmadığı değişkendir. Bulunduğunuz şehre ve hastaneye göre ücret istenmekte veya istenmemektedir. Genellikle özel hastaneler öğretmenlik için sağlık raporu ücreti istemektedir. Ancak bazı devlet hastaneleri bu hizmet için ücret istemeyebilir. Öğretmenlik için sağlık raporu ücreti 218 Türk Lirası civarındadır. Ancak hastaneye göre bu ücret değişebilmektedir. NEDİR ?

Yorumlar

  1. serdar Yıldız Avatar serdar Yıldız dedi ki:

    Öğretmenlik için sağlık raporunu Ankara Cerrahi Tıp Merkezi veriyor 7 hekimli.