kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

18 Ekim 2020 Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı

ÖSYM tarafından 18 Ekim 2020 tarihinde İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı sınav sonuçları açıklandı. Dört sorunun tartışmalara konu olduğu yazılı sınavın sonuçları 18 Kasım 2020 tarihinde açıklandı.

A+
A-

ÖSYM tarafından 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı sınavı 18 Kasım 2020 tarihi itibariyle açıklandı. Dört sorunun tartışmaya konu olduğu ve adaylar tarafından bu sorulara itirazların yapıldığı sınavda sonuçlar bir aylık beklemenin ardından açıklandı. ÖSYM takviminde sonuç tarihi olarak 18 Kasım 2020 tarihi olarak belirlenen sonuçların açıklanması merakla beklenirken, günü gününe açıklama yapıldı. Yazılı sınavın yapıldığı tarihten bugüne aradan tam 1 ay geçti ve sonuçları yeni açıklayan ÖSYM, tartışmalı dört soruyu iptal etmeme yönünde karar aldı. 2020 Kaymakam Adaylığı yazılı sınav taban puanı 72,75 puanda kalırken, dört sorunun iptal edilmemesi sınavda kritik puan (70-72,5) aralığında olan adaylar için mahkeme yoluna başvurmaktan başka çare bırakmadı.

ÖSYM tarafından son üç yıldır sınav sonuçlarının açıklanma tarihi de yayımlanmaktadır. Bu konuda milyonları ilgilendiren sınavların açıklanma tarihi olarak en geç bir aylık bir süre belirlenmektedir. 2,5 milyondan fazla kişinin katıldığı YKS, 1,3 milyona yakın kişinin katıldığı KPSS sonuçları en geç bir ay içerisinde açıklanmaktadır. Bu kadar fazla adayın katılım gösterdiği genel sınavlara ait sonuçların bir ay gibi kısa bir sürede açıklanmasına karşın, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Kaymakam Adaylığı sınav sonuçlarının bir ayda açıklanma kararı ciddi sıkıntılara yol açtı. Bu konuda ÖSYM sorularına itiraz süresi ve itirazların karara bağlanma süresi 10 günden fazla sürmemektedir. Kağıtların optik üzerinden okunması da kısa sürede tamamlanabilecek bir iştir. Bunlar dışında işin bürokratik süreçlerinin tamamlanması içinde 5 günlük bir süre fazlasıyla yeterli olmaktadır. Hal böyle olunca adaylar sürecin neden bu kadar bu uzun sürdüğü anlaşılamamıştır.

Aldığımız veriler ışığında 2020 Kaymakam Adaylığı taban puanı 72,75 olarak gerçekleşti. ÖSYM tarafından Kaymakamlık sınavında adaylara 66 alan bilgisi ve 34 genel kültür ve genel yetenek olmak üzere 100 test sorusu soruldu. Her sorunun 1 puan olarak değer kazandığı sınavda iptal edilen soru olmadı. Adaylar tarafından bu sorulardan 4 tanesinin yanlış olduğuna dair ciddi tepkiler gündeme getirildi ancak ÖSYM tarafından sorulardan iptal edilen soru olmadı. Sınav sonuçlarına göre 416 aday mülakat sınavına katılmaya hak kazandı. kamu haber

Sınav sonuçlarına göre, 72,75 puan almayı başaran adayların başarı sıralaması 397 olarak gerçekleşmiştir. Aynı puana sahip 21 kişinin tamamı mülakata katılmaya hak kazanmıştır. Sınavda puanlar arasında sıkışma çok belirgindir. 80 puan üstünde alan aday sayısı 25’in altındadır. Yukarıda yer alan linki tıklayarak puana göre sıralamaların nasıl geldiğini görebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.