kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK 9.Dönem Denetmen Yardımcıları’nın Tercih Süreci Başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 18 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanan duyuruya göre Denetmen Yardımcıları’nın tercih ve atama süreci başlıyor. Uzunca süre mülakatın açıklanmasını bekleyen 9.Dönem adayları bir an önce mesleğe başlamak istiyor. Bu sürecin hızlı yürütülmesi KPSS öncesi 10.Promosyon ilanının gelmesine dair umutları da yeşertecek!

A+
A-

Yapılan duyuruya göre Denetmen Yardımcılığı kadrolarına atanmak için adaylar 21-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında SGK’nın sitesi üzerinden tercih yapacaklar. Tercih aşamasında adayların 20 tercih hakkı bulunuyor. Bu 20 tercih hakkına yerleşemeyen adaylardan ‘kurumun re’sen ataması’ seçeneğini açık tutan adaylar bir kadroya kurumca atanacak iken, diğer adaylar atanamayarak yedekler için bir kadroyu boş bırakmış olacaklar. Kamu Haber

Bu yıl ilk kez Aritmetik ortalama uygulanacak. SGK’nın yönetmelik değişikliği yaparak hayata geçireceği uygulamalardan olan KPSS Puanı ile Mülakat Puanı’nın aritmetik ortalamasına göre tercih yapılması ilk kez bu tercih döneminde uygulanacak. Adaylar KPSS P23 ve P42 puanları ile İstatistik alanı için KPSS P13 puanına has belirlenmiş kadrolar için tercih yapabilecekler. Bu noktada her aday mülakata katılmak için başvuruda kullandığı puan türünü baz alarak hareket edecek.

10 Gün Hükmü Uygulanacak mı?

Aritmetik ortalamaya dair hükmün uygulanacağına dair işaretler yönetmelikteki;

“(1) Giriş sınavını kazananlar atamaya ilişkin duyurudan itibaren;

a) Adlî sicil kaydının bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı,

b) Sağlık açısından görevini devamlı yapmasına engel bir durumu olmadığına ilişkin yazılı beyanı,

c) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu,

ç) Mal bildirimine dair yazılı beyan,

d) Yükseköğrenim diploması veya mezuniyet belgesinin veya eğitimini yurt dışında tamamlamış olanlar için diploma denkliğinin yetkili idarelerce kabul edildiğini gösterir belgenin aslı veya Kurumca onaylı sureti,

e) 2 adet vesikalık fotoğraf,

ile birlikte on gün içerisinde yazılı olarak yapacakları başvuru üzerine durumlarına uygun denetmen yardımcısı kadrolarına atamaları yapılır.”

Aritmetik ortalama hükmünün uygulanacak olması kurumun 10 gün hükmünü de uygulayacağını düşündürmüştür.

10. Dönem İlanı Ne Zaman?

Eğer 10 gün içerisinde atamaların yapılacağı hükmü uygulanırsa hem yedek adaylar için bir an önce tercih yapma hakkı doğacak hem de 10. Dönem ilanı için süreç hızlanmış olacak. Bu noktada sürecin nasıl işleyeceğini hep birlikte izleyip göreceğiz.

Tercih Yapılacak İller Aşağıdaki Gibidir;

4582 1 9bdf1d610e2114bfd76f85442ef5340d
4582 2 9bdf1d610e2114bfd76f85442ef5340d

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.