kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Denetmen Yardımcılığı Yetki ve Yeterlik Sınav İlanları 2021

Sosyal Güvenlik Kurumu Denetmen Yardımcılığı yetki ve yeterlik sınav ilanları yayımlandı. Detaylar haberimizde.

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde görev yapan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları için 2021 yılı yetki ve yeterlik sınav ilanları yayımlandı. Yayımlanan bu ilanlara göre Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yetki ve yeterlik sınavlarının konuları neler? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yetki ve yeterlik sınavlarına hangi dönem adayları katılacak? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yetki ve yeterlik sınavları neler? Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yetki ve yeterlik sınavlarına dair detaylar haberimizde.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Nedir? Nasıl Girilmektedir?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği SGK tarafından tüm teşkilatında bulunan il müdürlüklerinde görevlendirilen ve temelde kayı dışı istihdamla mücadele konusunda denetim ve kontrol yetkisi ile donanmış kariyer meslek mensupluğudur. Bu bağlamda A grubu sınavı puanları ile girilebilen bu mesleğe giriş için adayların yaş koşulu, mezun olunması gereken alan koşulu gibi bazı şartları da yerine getiriyor olmaları gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği Yetki ve Yeterlik Koşulları Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleğine giren adaylar öncelikli olarak bir senelik bir aday memurluk ile yetiştirilme sürecine tabidirler. Bu süreç içerisinde meslek mensupları çeşitli eğitimler alırlar ve refakat denetmenleri tarafından da eylemli olarak yetiştirilirler. Bu bir senelik süreç sonunda Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği mensupları yetki sınavına katılırlar. Yetki sınavında başarılı olan adayların yetkileri, olumlu refakat notları ile birlikte onaylanarak meslek mensupları yetki sınavına alınırlar. 

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği mensuplarının yetki sınavında başarılı sayılabilmeleri için almaları gereken puan 60’tır. 60 puan altında alan Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği mensupları için bir sınav hakkı daha tanınmaktadır.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleğinde üç seneyi tamamlayan meslek mensupları ise Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Yeterlik Sınavına katılmaktadırlar. Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yeterlik sınavında da yine aynı koşullar olmakla birlikte yardımcıların bu kez almaları gereken puan 70 olacaktır. Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yeterlik yazılı sınavında başarılı olan meslek mensupları sözlü mülakata girme hakkı elde ederler. Bu aşamada da başarılı olanlar sosyal güvenlik denetmeni olarak atanırlar. 

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği 2021 Yetki ve Yeterlik Sınavlarına Kimler Katılacak?

2021 yılı Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yetki sınavına 10. dönem Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ile ikinci sınav hakkını kullanan önceki dönem meslek mensupları katılacak iken 2021 yılı Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği yeterlik sınavına 8. dönem Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcıları ile önceki dönemden kalan ve ikinci sınav hakkını kullanan meslek mensupları katılım gösterecek.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği 2021 Yılı Yetki ve Yeterlik Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği için 2021 yılı yetki sınavı 12 Haziran 2021 tarihinde, yeterlik sınavı ise 19 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği 2021 yılı yetki sınavı ilanının TAM METNİ için Tıklayınız!

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleği 2021 yılı yeterlik sınavı ilanının TAM METNİ için Tıklayınız!

Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Mesleğine ve alımlarına dair sorularınız için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.