kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

SGK Müfettiş Yardımcılığı Sonuçları Açıklandı

Sosyal Güvenlik Kurumu müfettiş yardımcılığı mülakat sonuçları açıklandı. 2017 Temmuz ayında yazılı sınavı yapılan 50 kişilik müfettiş yardımcılığı sınavında mülakata katılan aday sayısı 50 ‘nin üzerinde olmasına karşın, atama sayısı kadar aday mülakatı geçemedi. SGK müfettiş yardımcılığı mülakat sonuçlarıyla ilgili bütün detayları yazımız içerisinde bulabilirsiniz.

A+
A-

Sosyal Güvenlik Kurumu 2017 Mayıs ayında yayımladığı ilan metni ile 50 kişilik  müfettiş yardımcısı alacağını duyurmuştu. Sınavın esas şartı olarak da, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurtiçi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar içerisinden, ÖSYM tarafından 2015 ve 2016 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS); KPSSP46 veya KPSSP113 yahut KPSSP118 puan türlerinin birisinden 80 ve üzerinde puan almak ve sınava müracaat eden adaylar içerisinde en yüksek puanlı 250 kişi içerisinde bulunmak yer almaktaydı. Bu şartları ve ilan metninde belirtilen diğer şartları sağlayan 250 aday listesi açıklandı ve taban puan aşağıda şekilde gerçekleşti.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınava Katılacaklara Ait Puan Analizi

Sosyal Güvenlik Kurumunun yazılı sınavını 8 ve 9 Temmuz 2017 tarihinde yapacağı sınav için 250 kişilik aday listesine sınava son sırada katılmaya hak kazanan adayın puanı 87,575 puan olarak belirlendi. Sınava en yüksek puanda katılacak adayın puanı ise 97,007 puan idi. Sınava 90 üstü puanla katılacak aday sayısı 94 olarak belirlenmişti. Nitekim her kurum sınavında olduğu gibi bu sınavda da adayların tamamı yazılı sınava katılım göstermedi. Kaç kişinin katılım gösterdiğine yönelik net bir bilgi olmadığını belirtelim ancak forum sayfamızda arkadaşlarımızın paylaşımlarına göre 150 civarında kişi bütün oturumlara katılmıştır.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavını Kazananlara Ait Analiz

SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavının her oturuma katılım gösteren yaklaşık 150 adaydan 76 aday yazılı sınavdan 70 puan ve üzerinde puan almayı başararak yazılı sınavı geçmiştir. Bu adaylar içerisinde 97,007 kpss puanı ile başvuru yapan adayda yazılı sınavda başarılı olurken, yazılı sınavdan en yüksek puan alan aday 83,17 puan almıştır. Yazılı sınavdan en yüksek puan alan adayın 96,017 puanla yazılı sınava başvuru yapan en yüksek puanlı 6. sıradaki aday olduğunu da söylemek gerekir. Yazılı sınava 241. sırada katılan arkadaşımızda yazılı sınavı kazanan en düşük KPSS puanlı aday olduğunu da belirtelim.

SGK Müfettiş Yardımcılığı Mülakat Sınavını Kazananlara Ait Analiz

SGK Müfettiş Yardımcılığı mülakat sınavı 17 Ekim’de başlamış ve 20 Ekim 2017 tarihinde sona ermiştir. Forum sayfamızda mülakata katılan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre yazılı sınavı geçen 76 adaydan 11’i mülakata katılım göstermemiş ve 65 aday mülakat sınavına katılmıştır. Bugün açıklanan sonuçlara göre 25 Ocak 2018 tarihinde SGK müfettiş yardımcılığı mülakat sınavını geçmeyi başaran aday sayısı 37’dir. 65 kişiden bu süreç içerisinde başka kurumları kazanan arkadaşlarımız muhakkak olmuştur. Yazılı sınavdan 70 puan alan adaylardan da kazananlar olmuştur. Kurumda en yüksek mülakat puanı alan aday 92 puan almıştır. Aynı adaya ait yazılı sınav puanı da 77 puandır. GÜNDEM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.