kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sıfırdan İngilizce Nasıl Öğrenilir?

En çok talep edilen yabancı dil olan İngilizce nasıl öğrenilir? İngilizce öğrenme sürecinde nelere dikkat edip, önceliklerimizi nasıl belirlemeliyiz, tüm bu soruları makalemizde cevaplamaya çalıştık.

A+
A-

Sebepleri farklı da olsa günümüzde her insanın mecbur kaldığı husus dil öğrenmektir. En çok konuşulan ve en fazla bilginin bulunduğu dil olan İngilizce sıfırdan başlayarak nasıl öğrenilir ve nasıl kalıcı hale getirilir artık herkesin ortak sorunu. Bu sorunun çözümü ise dil öğrenmenin aynı zamanda bir  kültürü tanımak olduğunu anlamaktan geçiyor. İngilizce öğrenen biri de aslında yalnızca İngilizce değil aynı zamanda o dili oluşturan İngiltere ve Amerika gibi ülkelerin kültürünü de öğrenmektedir.Bir dili meydana getiren kültürü ve düşünce yapısını anlamadan o dille iletişim kurmak pek mümkün olmayacaktır. İşte bu yüzden ABD ve İngiltere de İngilizce öğrenenler, başka bir ülkede öğrenmeye çalışanlara göre daha şanslıdır. Çünkü hem daha fazla pratik yapacak hem de dili oluşturan kelimelerin hangi ihtiyaçlardan meydana geldiğini daha rahat kavrayabilecektir. Gündem

Evde Sıfırdan İngilizce Öğrenmek Mümkün mü?

Kesinlikle evet mümkün, ilk olarak kendinize bir plan yapın,bu planda yalnızca hangi sıralamayı izleyeceğiniz yazsın yeterli olacaktır. Plan yaparken şu sıralamayı takip edin, öncelikle o dilin gramer mantığı nasıl işliyor. Yani soru sorarken özne, yüklem fiil nasıl sıralanıyor? Cümleyi olumsuz yaparken nasıl sıralanıyor, zaman çekimleri nasıl yapılıyor? Bu gramer bilgilerini en ince ayrıntısına kadar bilmenize kesinlikle gerek yok yalnızca cümle kurarken ve okuma yaparken cümle oluşturma mantığını öğrenmek açısından önemli.

Sıfırdan dil öğrenirken ikinci yapmanız gereken kelime ezberlemektir. Kelime ezberlemenin en iyi yolu ise metin çevirisi yapmaktır ancak durduk yere bir metni çevirmek ciddi manada sabır isteyen bir iştir. Bu yüzden ilgi alanınıza giren metinlerle başlayın, örneğin futbol seviyorsanız bir spor dergisinin veya gazetesinin futbol ile ilgili metinlerini okuyup Türkçe’ye çevirmeye çalışarak işe başlayabilirsiniz. Kelime öğrenmede odak noktanız her zaman fiiller olsun, cümlenin en önemli yapı taşı her zaman fiil yani yüklemdir.

Kelime öğrenirken sıralamanız fiil,deyim, sıfat ve isim şeklinde olmalıdır aksi takdirde okuduğunuz metni anlarken çabucak sıkılacak ve öğrenme sürecini yarıda kesme olasılığınız artacaktır. Dil öğrenme sürecinde yaygın yapılan bir hata kelime öğrenmek yerine kelime ezberleme odaklı çalışmaktır. Ancak kelimeleri ezberlediğiniz takdirde unuttuğunuzu ilişkilendirerek öğrendiğiniz takdirde ise daima hatırladığınızı fark edeceksiniz.

Dizi Film İzlemek Dil Öğrenmeyi Kolaylaştırır mı?

İzlemek dilin pratik kullanımlarını göstereceği için elbette size fayda sağlayacaktır. İzleme noktasında seçici davranmanızı ve dizi film izlemek yerine haber ve belgesel izleyerek İngilizce’nin geliştirmeye çalışmanızı öneririz. Haber bültenleri içeriği itibariyle daha fazla alana dokunacak, belgeseller ise daha fazla bilgiyi size sunduğundan daha çok alanda kelime öğrenme imkanına sahip olacaksınız.

İngilizce Kaç Ayda Öğrenilir?

Dil öğrenmek zaman işidir dolayısıyla İngilizce öğrenmekte zaman işidir. Sürekli olarak İngilizce kitap, gazete, haber bülteni, alt yazılı video izleyerek bu süreci canlı tutmanız halinde bir yıl gibi bir sürenin sonunda evde kendi kendinize İngilizce öğrendiğinizi fark edeceksiniz.

Yorumlar

  1. lise terk Avatar lise terk dedi ki:

    bir ben öğrenemedim şu ingilizce belasını.