kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Eş İçin Asgari Geçim İndiriminden (AGİ) Faydalanma Şartları Nelerdir?

Eş İçin Asgari Geçim İndiriminden (AGİ) Faydalanma Şartları Nelerdir? AGİ Uygulamasında Kimler Çalışmayan Eş Sayılır? 2023 Memurun Eşi İçin Uygulanan AGİ Miktarı Ne Kadar? Eş İçin AGİ den Faydalanmaya Nasıl Hak Kazanılır? Hak Nasıl Kaybedilir?

A+
A-

Türkiye’de binerce kamu personeli bulunmaktadır. Devlette, bakanlıklarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, genel müdürlüklerde binlerce memur çalışmaktadır. Bu kişilere ödenen aylıklar, çalışanların aldıkları ücretler, faydalandıkları indirimler merak konusu olur. Özellikle de Asgari Geçim İndirimi ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle de eş için asgari geçim indiriminden faydalanma şartlarını öğrenmek için binlerce kişi nette araştırma yapıyor. Tercihiniyap ailesi olarak bu sorunun cevabını sizler için araştırdık.

Kamu personelinin evli olduğu eşinin çalışıyor sayılıp sayılmayacağı, memurun alacağı AGİ miktarını direkt olarak etkilemektedir. Bu nedenle eş için AGİ’den yararlanma şartları merak konusu olmaktadır. AGİ uygulamasında kimlerin çalışan eş, kimlerin çalışmayan eş sayılacağı oldukça önemlidir. Kamu Haber

Eşi Ücretsiz İzne Ayrılan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar?

AGİ Uygulamasında Kimler Çalışmayan Eş Sayılır? 

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) konuyla ilgili internet sitesinde açıklama yaptı. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasında çalışmayan eşin, emekli olan, serbest çalışan eşi ifade ettiği anlatıldı. İşte AGİ için çalışmayan eş sayılan kişiler…

Aktif ücretini alarak çalışan eş için AGİ’den faydalanması söz konusu değil.

Kurumda maaşlı çalışan eş için bu indirimden faydalanılması mümkün değil.

Avukat, doktor gibi serbest faaliyet gösteren meslekteki eş için AGİ’den faydalanabilirsiniz.

Askere giden eş için AGİ alabilirsiniz.

Ücretsiz izin kullanan eş için bu hizmetten faydalanmak mümkün.

Geçici iş göremezlik ödeneği alan eş için AGİ’den faydalanabilirsiniz.

Staj yapan eş için yine bu hizmeti almak mümkün.

Emekli aylığı alan eş için AGİ’den faydalanabilirsiniz.

<div></div>

2020 Memurun Eşi İçin Uygulanan AGİ Miktarı Ne Kadar?

Devlet memurunun net maaşını Asgari Geçim İndirimi (AGİ) artırmaktadır. eş iş uygulanan aGİ miktarı ise 2020 yılında geçerli olan asgari ücret yani 2324 TL’nin %15 oranındaki vergisi miktarının %10’u kadar olmaktadır. Ayrıca dikkat edimesi gereken bir nokta daha bulunuyor. Örneğin eş için AGİ uygulaması kapsamında memurun en çok 3 çocuk, eşi kapsam dışı olan personelin ise en fazla 5 çocuk için AGİ’den faydalanacağı unutulmamalıdır.

<div></div>

Eş İçin AGİ’den Faydalanmaya Nasıl Hak Kazanılır? Hak Nasıl Kaybedilir?

Memurların eşleri için AGİ’den faydalanma hakkı resmi nikah tarihini izleyen aybaşı itibari ile başlar. Ayrıca aktif ücretli olarak veya bir kurumda ücretli olarak çalışırken işi bırakan veya emekli olan eş için yine izleyen aybaşı itibariyle AGİ’den faydalanmak mümkün olur.

Eşin maaşlı çalışması, kurumda ücretli olarak işe girmesi, boşanma, eşin ölmesi gibi durumlarda izleyen aybaşı itibariyle AGİ’den faydalanılamaz.

Asgari Ücretin İşverene Maliyeti ve SGK Primleri Ne Kadar?

Asgari geçim indirimi hangi şartlarda ödenmez?

Çalışan kişi ücretsiz izine çıkmış ise, bir maaş ödemesi yapılmadığı için, AGİ ödemesi de yapılmıyor olmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.