kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Onychophagia Nedir? Tedavisi Var Mı?

Onychophagia, tırnak yeme hastalığının tıp dünyasındaki ismidir. Peki onychophagia nedir? Tırnak yeme hastalığı neden olur? Onychophagia tedavisi var mı? Tırnak yeme hastalığının tedavisi nedir?

A+
A-

Ailenizde, eğitim hayatınızda, arkadaş ortamınızda veya iş hayatınızda tırnak yiyen insanlara tanık olmuşsunuzdur? Peki hiç nedenini merak ettiniz mi? Tırnak yiyen insanlara nedenini sorduğunuzda birbirinden farklı cevaplar alırsınız. Hatta hiç cevap alamayabilirsiniz. Ancak tıp dünyası tırnak yiyen insanları inceledi ve bu durumun nedenlerini ortaya koydu.

Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları Ne Kadar? Fizyoterapi Teknikeri Maaşı

Onychophagia Nedir?

İnsanların tırnaklarını yemesi normal bir durum değildir. Aksine bir rahatsızlıktır. Ve tıp dünyasında bu rahatsızlığın ismi “Onychophagia“dır. Onychophagia terimi tırnaklarını yiyen, burnunu karıştıran, cildin belirli bölümlerini sıkan, saçlarıyla oynayan, parmağını emen ve bu tarz ilginç alışkanlıkları olan insanları da kapsamaktadır. kamu haber

Tırnak Yemenin Nedenleri Nelerdir?

Tırnağını yiyen pek çok insan bu hareketi yaptığında stresli olduğunu ifade etmektedir. Stres, baskı hissetme, üzgün olma, sinirli olma gibi durumlarda tırnak yiyen pek çok insan vardır. Aslında bu cevaplar yanlış değildir. Çünkü tırnak yeme ve diğer bu tip alışkanlık sinirsel ve psikolojik davranışlardır. Üstelik bu tarz davranışlar insan sağlığına da oldukça zarar vermektedir. Bu alışkanlıklar mikropların vücudumuzu etkileyebileceği ortamlar oluşur. Çünkü insanlar çevreleriyle ilk fiziksel teması elleriyle sağlar. Ve bu nedenle eller ve parmaklar çok sayıda mikrop ve bakteriyi taşır. Tırnaklarını yiyen insanlar buradaki mikrop ve bakterileri direk ağızlarına taşırlar.

Tırnak Yemenin Tedavisi Nedir?

Tırnak yemek vb. alışkanlıkları olan insanların bu alışkanlıklardan vazgeçmesi oldukça zordur. Ancak tırnak yemenin tedavi yolları da bulunmaktadır. Tırnak yemeyi bırakmak isteyenler hipnoz tedavisi ve koruyucu özellikteki renksiz ojeleri kullanabilir. Bu sayede Onychophagia yani tırnak yeme rahatsızlığının önüne geçilebilir.

Fizik Tedavi Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

5361 1 d7d936dedadb101df38a19e55d0fcdec

Tırnak yeme sorunu için hangi doktora gidilir?

Tırnak yeme hastalığı ile hem özel hem devlet hastanelerinde bulunan psikiyatri bölümleri ilgilenmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.