kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ordu Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Ordu ilinde kaç tane fen lisesi bulunmaktadır, Ordu fen liseleri taban puanları 2019 kaçlardadır gibi soruların cevapları ile ordu fen liseleri taban puanları 2019 listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ordu ilinde kaç tane fen lisesi bulunmaktadır, Ordu fen liseleri taban puanları 2019 kaçlardadır, Ordu fen liseleri için en yüksek ve en düşük taban puanlar kaçtır, bu puanlar hangi tarihli yerleştirme sonucunun puanlarıdır, Ordu fen liseleri içinde ayrılmış olan kontenjan sayısı 2018 yılı tercihleri için kaçtır gibi soruların cevaplarına ve ordu fen liseleri taban puanları görseline yazımızı okuyarak erişebilirsiniz.

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adı almış olan ortaöğretim kurumlarına yerleşmek için girilen sınav gerçekleştirildi, adaylar puanlar aldılar ve tercihler yaptılar. Bu tercihler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)adayların yerleştirmelerini gerçekleştirdi. Bu yerleştirme sonuçları her yıl olduğu gibi bir sonraki yıl sınava girip tercihler yapacak adayları da ilgilendiriyor. Çünkü bu veriler adayların kaç puan almaya çalışması gerektiğine ve tercihlerinde, puanı ile nereleri yazabileceğine bir yol gösterici konumunda yer alıyor. Fakat bu verileri kesin kural olarak almak doğru değil çünkü her yılın sınavı kendi içinde değerlendirilmeli, sınav kolay olduğunda puanların yükseleceği, zor olduğunda ise düşeceği unutulmamalıdır. Üniversite Rehberi

Yine de dediğimiz gibi fikir vermesi, yol göstermesi açısından bizler fen liseleri taban puanları verilerini hazırlamaya devam ediyoruz.

ORDU FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Ordu fen liseleri 2019 taban puanları görselimiz aşağıdadır.Görseli incelemeden genel bilgiler verdiğimiz yazımızı incelemenizde fayda var.

Ordu fen liseleri taban puanları olarak yayımladığımız listedeki puanlar 30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelerin puanları. Burada bulunan puanlara göre Ordu ilinde yer alan fen liseleri içinde en düşük puan ile kapatan Gölköy Fen Lisesi olmuştur ve bu puan 296,8206’dır. En yüksek ise Ordu Fen Lisesi kapatmış olup bu puan ise 393,2903’tür.

2018 yılında Ordu’da bulunan fen liseleri içinde tercih edilebilecek kontenjan sayısı 570 olarak karşımıza çıkmaktadır. Liselerden iki tanesi 120, bir tanesi 150 diğer ikisi ise 90 kontenjan açmıştır. Hangi liselerin ne kadar kontenjan açtığını yine aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Ordu’da toplam 5 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar, Ordu Fen Lisesi, Fatsa Fen Lisesi, Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi, Aybastı Fen Lisesi ve Gölköy Fen Lisesi’dir.

LGS, tercihler, liseler, üniversiteler ve bunlar gibi tüm konularda merak ettiklerinizi, sorularınızı, paylaşımlarınızı TERCİHİNİ YAP FORUM sayfasına gelerek paylaşabilir ve cevaplar ile etkileşimler alabilirsiniz.

*Yukarıda bahsi geçen bilgiler ve veriler MEB’in resmi internet sitesi ve diğer kaynaklarından derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB duyurular kısmını ve internet sitesinin diğer kısımlarını düzenli olarak ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz. Biz yazılarımızı güncellemeye çalışacak olsak da resmi bir kurumun internet sitesini düzenli takip etmek sizler için faydalı olacaktır.

5457 1 1bfc0c2973da79035dbbacacc0f3f54c

Yorumlar

  1. HASAN BALCI Avatar HASAN BALCI dedi ki:

    Bilmem kim olabilir acaba