kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Alımı Mülakat Sonuçları 1 Yıl 1 Ay'dır Açıklanmadı

Aralık 2017'de gerçekleştirilen Yazılı Sınav ile başlamış olan İş Müfettiş Yardımcılığı alım süreci 2019 yılına gelmemize rağmen hala sonuçlanmadı. Detaylar;

A+
A-

2017 yılında o dönemki ismiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2018 yılında yapılan düzenleme ile almış olduğu yeni adıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı toplam sosyal alan için 80 adet İş Müfettiş Yardımcısı alacağını duyurdu.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Alımı Başvuruları ve Taban Puanı

İki aşamada gerçekleştirilecek olan alımın ilk aşaması olan klasik usûldeki yazılı sınav için mesleğe alınması planlanan aday sayısının beş katı kadar yani 400 aday belirlendi. Bu adaylar alım için başvurularını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS A Grubu sınavından almış oldukları KPSS P48, KPSS P42 ve KPSS P9 puan türleri ile gerçekleştirdiler.

Yazılı sınava girme hakkı elde eden 400. adayın puanı ise 88,60774 olarak gerçekleşti.

İş Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı

2017 yılının sonunda 2 Aralık 2017 tarihinde Bakanlık tarafından İş Müfettiş Yardımcılılığı yazılı sınavı Ankara’da klasik usûlde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen sınavda adaylara yöneltilen soruları incelemek için Tıklayınız!

Yazılı sınavda adayların başarılı olabilmeleri için gerçekleştirilen üç oturumun her birisinden en az altmış puan alması, bu üç oturumdan alınan puanların aritmetik ortalamasının ise en az yetmiş puan olması gerekmektedir.

İş Müfettiş Yardımcılığı Mesleği, Sınavı ve Maaşı hakkında ayrıntılı bilgiler almak isteyenler MESLEK TANITIM yazımızı incelemek için Tıklayınız!

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Alımı Sözlü Mülakatları

Yukarıda detaylarını inceleyebileceğiniz zorlu klasik sınav aşamasından, zorlu puan koşullarını karşılayarak başarı ile geçmiş olan 86 aday yine Bakanlık tarafından gerçekleştirilen sözlü mülakatlara katılmaya hak kazanmıştır.

Sözlü mülakatlar Bakanlık uhdesinde Ankara’da 11 Nisan 2018 tarihinden 20 Nisan 2018 tarihine kadar sürdü. Yani sözlü mülakatların bitim tarihi olan 20 Nisan 2018 tarihinden bugüne dek 86 aday 2017 İş Müfettiş Yardımcılığı alım sürecinin nihayete ermesini bekliyor.

csgb bina

3 Takvim Yılına Sığan Alım Süreci, 1 Yılı Aşan Bekleyiş

Geçtiğimiz günlerde yedi aylık bir bekleyişin ardından mülakat sonuçları Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un vermiş olduğu müjdeyi müteakiben açıklanmış olan İş ve Meslek Danışmanlığı alımının ardından başta İş Müfettiş Yardımcılığı adayları olmak üzere onlarca aday umutla yeni açıklamaların gelmesini beklemeye koyuldu. Yani tek bekleyişte olan AÇSHB alımı mağduru grup malesef İş Müfettiş Yardımcılığı adayları değil.

SGK Müfettiş Yardımcılığı, İŞKUR İstihdam Uzman Yardımcılığı alım süreçleri de halen askıda beklemekte, onlarca aday benzer şekilde mağdur olmaktadır.

Ancak bu bekleyişlerden en derin ve dikkat çekici olanı şüphesiz 2017 İş Müfettiş Yardımcılığı adaylarının bekleyişidir. 2017 yılının Aralık ayında binbir umutla kalkıp Ankara iline gelerek yazılı sınava katılan, sonrasında Nisan 2018’de yine iş sahibi olmak, devletine ve milletine hizmet etmek gayesiyle sözlü mülakatlara katılan 86 aday artık hiçbir mantıklı ve makul bir izahı kalmamış olan bu bekleyişin bir an evvel sona ermesini istiyor.

Çalışan insanın emeğinin karşılığının, alnının teri kurumadan verilmesi düstur ve şiyarı ile hareket edilmesi gereken Kurumlarımızda malesef gelinen noktada adayların alnının teri yerini umutsuz bir sessizliğe bırakmıştır.

Sayın Bakan En Azından Bir Açıklama Yapmalıdır

Sayın Bakan Zehra Zümrüt SELÇUK, kendisinden evvelki adıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, şu anki adıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uhdesinde 2017 yılında başlatılmış olan bu alım sürecinin ahvâlinin ne olacağına dair, en azından adaylara bir açıklama yapmalıdır. Bu açıklama gerek interaktif bir yaklaşım ortaya koymak bağlamında devlet ile ona güveni tam olması gereken gençler arasında önemli bir köprü olacak, gerekse şu ana kadar hiçbir manâya sığdırılamayan bu belirsizlik ve sessizliği sona erdirmek anlamında gençlere umut alılayacaktır.

Sayın Bakan Zehra Zümrüt SELÇUK’un en kısa sürede tıpkı İş ve Meslek Danışmanlığı alımına dair yapmış olduğu gibi, bu alım başta olmak üzere, beklemede olan alım süreçleri ile alakalı olarak adaylara süreçlerin ne safhada olduğuna dair bir bilgi vermesini bekliyor, umut ediyoruz.

Tercihiniyap.net olarak mağdur olan tüm adayların sesi olmak çabamız devam edecektir.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı alım sürecini adım adım incelemek için FORUM başlığımızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Emorg Avatar Emorg dedi ki:

    İnsAllah aciklanir