kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Alımı Mülakat Sonuçları Dördüncü Takvim Yılında!

2 Aralık 2017 tarihinde yazılı bölümü yapılan İş Müfettiş Yardımcılığı alım süreci 2020 yılına gelmemize rağmen halen açıklanmayarak rekor kırdı. Detaylar haberimizde.

A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ilanın verildiği zamanki adıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2017 yılında yayınlamış olduğu ilan ile İş Teftiş Kurulu Başkanlığı uhdesinde görevlendirilmek üzere toplam 80 adet İş Müfettiş Yardımcısı alınacağı duyuruldu. Alım sürecinde neler yaşandı? Hangi aşamalardan geçildi? 2017 İş Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavı ve sözlü mülakatları ne zaman yapıldı? Detaylar ve son durum haberimizde.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

2017 yılında ilanı verilen İş Müfettiş Yardımcılığı alımı toplam 80 adayın istihdamı için başlatılmıştır. Başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS A grubu sınavında KPSS P9, KPSS P48 veya KPSS P42 puan türlerinin birisinden yeterli puanı almış olmaları gerekmekteydi.

Bu koşullarda başvurularını gerçekleştirilen 2017 İş Müfettiş Yardımcılığı alımının ilk safhası olan yazılı sınava katılmaya hak kazanan en yüksek puanlı 400. adayın puanı 88,60774 oldu.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Yazılı Sınavı 

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavına katılmaya hak kazanan 400 aday 2 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da klasik usulde gerçekleştirilen sınava tabi oldular. Gerçekleştirilen sınavda adaylara alan bilgisi derslerinin yanı sıra Kurum mevzuatından klasik usulde sorular yöneltildi. 2 Aralık 2017 İş Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara yöneltilen soruları aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ulaşacağınız yazımızda inceleyebilirsiniz;

2 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen yazılı sınavın neticelerine göre 86 aday yazılı sınavda başarılı olarak Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek olan 2017 İş Müfettiş Yardımcılığı alımının ikinci safhası, sözlü mülakatlara katılmaya hak kazandı.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Sözlü Mülakatları

Yazılı bölümü 2 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen İş Müfettiş Yardımcılığı alımının ikinci aşaması sözlü mülakatlar yazılı sınavda başarılı olan 86 aday için 11 Nisan 2018 tarihinde başladı, 20 Nisan 2018 tarihinde ise sona erdi. Gerçekleştirilen sözlü mülakatlar neticesinde mesleğe alınacağı ilan edilen 80 başarılı adayın ilan edilmesini beklemeye koyulan adaylar için hiç ummadıkları, hayal dahi edemeyecekleri bir bekleyiş süreci başladı.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı Alımı Dördüncü Takvim Yılını Gördü!

11 Nisan 2018 – 20 Nisan 2018 tarihleri arasında sözlü mülakatları gerçekleştirilen İş Müfettiş Yardımcılığı alımı sonucu mesleğe alınacak olan adaylar 10 Aralık 2020 tarihi itibariyle halen açıklanmadı. Yazılı kısmı yapılalı iki tam yıl, sözlü kısmı tamamlanalı ise yaklaşık 21 ay geçmiş olmasına rağmen İş Müfettiş Yardımcılığı alım süreci nihayete erdirilmedi.

2017 yılında başlayıp takvimler 2020 yılını göstermiş olduğu halde hala tamamlanmamış olan İş Müfettiş Yardımcılığı alım süreci bugüne kadar gerçekleştirilen kamu personel alımları içerisinde 2017 – 2018 – 2019 ve 2020 yıllarını görerek en çok takvim yılına yayılan alım olarak garip bir rekora imza atmış oldu.

Bakanlığın Daha Sonra Başlatılan ve Tamamlanan Alım Süreçleri

İlanın yayınlandığı tarih itibariyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni adıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bağlı/ilgili kuruluşları tarafından bu süreç içerisinde gerçekleştirilen diğer tüm alımlar sonuçlandırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun gerçekleştirdiği Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı alımları, Sosyal Güvenlik Müfettiş Yardımcılığı alımı, İşkur tarafından gerçekleştirilen İstihdam Uzman Yardımcılığı alımı ve yine bizzat Bakanlık tarafından gerçekleştirilen Aile Sosyal Destek Personeli ASDEP alımları tamamlandı.

Tüm bu süreçler olup biterken İş Müfettiş Yardımcılığı mülakat sonuçlarını bekleyen adaylar için sonu gelmek bilmeyen bir bekleyiş süreci bugüne kadar süregeldi

İnsanın Zamanından Kıymetli Ne Var?

Onlarca adayın, hayatındaki en kıymetli sermayesi olan zamanı hiçbir gerekçe gösterilmeksizin tüketilmektedir. Devlet büyüklerimizin ülkemizin beşeri sermayesi olan bu gençlerin bekleyişine bir son vermek noktasında artık inisiyatif almaları gerekmektedir. Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ve diğer devlet büyüklerimizden bu süreci nihayete erdirmelerini ve genç adaylar için kabusa dönen bu alımı sonlandırmalarını, bekleyişte olan tüm adaylar adına istirham ediyoruz.

Bu konuda hassasiyet göstereceklerine inanıyor ve bekleyen tüm adaylara sabırlar diliyoruz.

2017 İş Müfettiş Yardımcılığı alım sürecine dair gelişmeleri takip etmek ve merak ettiklerinizi sormak için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayınız!

Yorumlar

  1. Dost Kuru Avatar Dost Kuru dedi ki:

    Sebebi oradaki çete! O çeteyi temizlemeden o bakanlık düzelmez.