kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı GUY Sınavına Başvurular Nasıl Yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına nasıl başvuru yapılır? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı il ve ilçeleri nasıl sıralanacak? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

2020 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı alımı nasıl olacak? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvurular nasıl gerçekleştirilecek? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavına başvuruda iller ve ilçeler nasıl sıralanacak? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda ilçeler seçilecek mi? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başvurusunda beş il tercihi nasıl yapılacak? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı başvurularında nelere dikkat etmek gerekir? 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavında Kaç Puanla Hangi İl Yazılır? Detayları ve değerlendirmelerimizi çalışmamızda bulabilirsiniz.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Alımı Nasıl Yapılacak? Kaç Kişilik Alım Olacak? Kimler Başvuruda Bulunabilecek?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, Başkanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 2020 yılında 1000 adet Gelir Uzman Yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan bu alım ülke genelinde illere ve o illerin ilçelerine yayılı biçimde yapılacak. 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına girmek isteyen adayların alıma başvuruda bulunabilmeleri için 2019 veya 2020 yılında alınmış olmak kaydıyla KPSS P48 puanından en az 70 puana sahip olmaları gerekmektedir.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Alımına başvuru yapabilecek olan adaylar bu alım için yalnızca birinci grup olarak nitelediğimiz Hukuk ve İİBF mezunu adaylar olacaktır. Diğer gruplar için 2020 yılındaki 1000 kişilik kadroda yer ayrılmamıştır. 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı alımında 1000 kişilik kadronun dağılımını ve ilçe detaylarını incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ilan haberimize erişebilirsiniz;

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2020 yılı Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımları içerisinde yer bulan 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvurular 9 Kasım 2020 tarihinden 20 Kasım 2020 tarihine kadar, şartları tutan adaylar tarafından gerçekleştirilecek.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılacak? 

Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 sınavına katılmak isteyen adaylar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenmiş ve ilan edilmiş olan tarihler arasında başvurularını yine Başkanlığın elektronik başvuru ekranı üzerinden gerçekleştireceklerdir. 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunacak olan adaylar, Başkanlığın belirlemiş olduğu başvuru tarihleri olan 9 Kasım 2020 – 20 Kasım 2020 tarihlerinde, bundan önceki sınavlardan farklı olarak Başkanlığın alım yapacağını ilan ettiği illerden yalnızca bir tanesini değil, beş tanesini seçerek başvurularını tamamlayacaklardır. Sisteme dair detaylı açıklamaları aşağıda yapacağız.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvurularında İlçe Seçimi Nasıl Yapılacak? İlçe Seçimi İl Seçim Hakkını Ortadan Kaldırıyor Mu?

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı için Başkanlık, illerin merkezleri yanında çok sayıda ilçe için de kadro belirlemesi yapmıştır. Bu belirlemeye göre adaylar beş il tercih ederken bu illerde açılmış olan ilçe kadroları da varsa, bu ilçeleri önceliklerine göre sıralayacaklardır. Ancak bu sıralama adayların il tercih hakkını etkilemeyecektir. İl ve ilçe seçimini bir örnekle açıklayalım.

Gelir Uzman Yardımcılığı 2020 sınavı için açılan illerden olan

Adana ili Feke, Tufanbeyli, Saimbeyli ve Aladağ ilçeleri için alım gerçekleştiriyor.

Adıyaman ili Gerger, Sincik ve Samsat ilçeleri için alım gerçekleştiriyor.

Afyonkarahisar ili Hocalar, Evciler, Çobanlar, Başmakçı ilçeleri için alım gerçekleştiriyor.

Ağrı ili Patnos, Taşlıçay, Diyadin, Tutak, Doğubayazıt ve Eleşkirt ilçeleri için alım gerçekleştiriyor.

Aksaray ili ise Merkez ilçesi ile Ağaçören, Güzelyurt, Gülağaç, Ortaköy, Eskil ve Sarıyahşi ilçeleri için alım gerçekleştiriyor.

Bu beş ili tercih edecek olan adaylar aynı sıralama ile yapacakları varsayımı altında başvurularını aşağıdaki tablodaki gibi gerçekleştirmelidirler.

1.Tercih 
Adana
-Feke
-Tufanbeyli
-Saimbeyli
-Aladağ
2.Tercih 
Adıyaman
-Gerger
-Sincik
-Samsat
3.Tercih 
Afyonkarahisar
-Hocalar
-Evciler
-Çobanlar
-Başmakçı
4.Tercih 
Ağrı
-Patnos
-Taşlıçay
-Diyadin
-Tutak
-Doğubayazıt
-Eleşkirt
5.Tercih 
Aksaray
-Merkez
-Ağaçören
-Güzelyurt
-Gülağaç
-Ortaköy
-Eskil
-Sarıyahşi

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına başvuruda bulunan adaylar tercih ettikleri illeri bu şekilde ilçelerini de sıralayarak tercihlerini gerçekleştireceklerdir. Adayların illeri seçerken o il için açılan ilçelerin tamamını sıralamaları zorunludur. Yani adaylar ilçeler arasında eleme yapma şansına sahip değildirler. Ancak ilçeleri nasıl sıralayacakları kendi inisiyatiflerindedir.

Adayların ilçe seçimleri beş adet olan il tercihlerini etkilememektedir. Adaylar her şartta beş il seçme hakkına sahiptirler. Kaç tane ilçe sıralaması yaptıklarının bu beş il tercihine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvurularında Beş İl Tercih Sistemi Nasıl İşleyecek? Kim Hangi Tercihine Nasıl Yerleştirilecek?

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı ile birlikte hayata geçirilen beş il tercih sisteminde adaylar Başkanlığın alım yapacağını ilan ettiği beş ili sıralayarak tercihlerini yukarıda izah ettiğimiz biçimde gerçekleştirmektedirler. Bu beş il için başvuruda bulunan adaylar, her il için alım yapılacak kadro sayısının beş katı kadar aday arasında yer alırsa, Gelir Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına girme hakkı elde edecek. Adayların ilçelere yerleştirilmeleri mesleğe girmeye hak kazandıkları zaman yapılacak olup, beş kat adayın belirlenmesi esnasında il bazlı yerleştirme yapılacaktır. Her aday beş katı kadar aday arasında yer aldığı il için yazılı sınavda yarışacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylardan ise her il kadrosunun iki katı kadar aday o il için sözlü mülakata girmeye hak kazanacak.

Adayların aklını en çok karıştıran husus adayların beş il tercihi içerisinden hangi il için sınava girmeye hak kazanacağının nasıl tespit edileceği husus olmuştur. Bu konuda forum sayfamızda yer alan 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı başlığımızda yapmış olduğumuz açıklama şu şekildedir;

image 74

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Başvurularında Puanı Yüksek Olan Mı Üst Sıraya Yazan Mı Avantajlıdır?

Yukarıda yer verdiğimiz açıklamada da göreceğiniz üzere, sizinle aynı ili tercih etmiş olan bir aday başka bir tercihine yerleşene değin sizin tercih etmiş olduğunu ilde sizin önünüzde olacaktır. Yani aslolan unsur illerin ne kadar tercih edildiği değil, illere beş tercih içerisinde kimlerin yer verdiğidir. Yüksek puanlı adayların tercihleri bu noktada elbette belirleyici olacaktır.

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı’na Başvuruda Nelere Dikkat Edilmelidir? Kaç Puanla Hangi İle Başvurulur?

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunacak olan KPSS P48 puan türünde 70 ve üzeri puanı olan adayların aklındaki en önemli soru elbette kaç puanla nerelerin yazılabilir olduğudur. Bu konuda gerek bizlere gerekse konu hakkında bilgi sahibi olabileceği düşünülen diğer yetkin kişilere bu soruyu soran adaylar sosyal medya mecralarında da bu sorularını sık sık dile getiriyorlar. Ancak adayların özellikle yetkinliği şüpheli olan kişilere ve dahi rakiplerine bu soruları sormaları onlar için ciddi bir tehlikenin kapısını aralıyor.

Beş tane ilin seçileceği, yetmişten fazla il seçeneğinin olduğu ve iki yılın puanlarının kullanıldığı böyle bir seçimde hiç kimse ama hiç kimse hangi ilin kaç puanla kapatacağı konusunda isabetli bir yorum yapamaz. Çok ciddi, profesyonel alan araştırmaları dahi insanların daha sonra karar değiştirmesi sebebiyle sapmalara uğrayabiliyorken, basit yoklamalar, sosyal medya anketleri ile elde edilecek sonuçlar onlarca insanın bu alımın dışında kalmasına yol açabilecektir.

Adayların her Gelir Uzman Yardımcılığı alımında karşı karşıya olduğu bu gibi durumlar elbette bu alım için de ortaya çıkmıştır. Özellikle adayların amatör sosyal medya grupları tarafından yapılan ve niyeti belirsiz anket çalışmalarına, yanlış yönlendirmelere kulak asmaksızın içlerinden geldiği gibi ve mantıklarına uyan biçimde kararlarını vermeleri önemlidir. Çünkü özellikle bu gibi gruplarda yapılan yönlendirmelerle bazı illerin olağan dışı biçimde yüksek puanla, bazı illerinse aksi yönde çok düşük puanla kapattığı daha önceki alımlarda görülmüştür.

Emeğinizi sizler üzerinden prim yapan, çekiliş kaynaklarıyla hayatını idame ettiren, sizleri bir an evvel işe yerleştirmeyi değil tam aksine mecralarını aktif tutacak bir üye olarak daha uzun süre işten uzak tutmaya odaklanmış yapıların zayi etmesine izin vermemenizi, bu gibi yapıların çalışmaları konusunda daha dikkatli olmanızı öneriyoruz.

Bununla birlikte bu dönemde belirli illere yüksek puanla başvurular olduğunu o ilin yüksek kapatacağını ya da bazı illerin çok kötü olduğunu yazılmaması gerektiğini vb. dile getiren çok kişi olacaktır. Bu süreçlerde en doğru kararı verecek olan sizlersiniz. O nedenle kimseye kulak asmadan, sosyal medyada yazılan yönlendirmelere aldanmadan kararınızı vermenizi ve tercihlerinizi yapmanızı sizlere öneriyoruz.

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

2020 Gelir Uzman Yardımcılığı alımına dair süreci takip etmek ve bilgiler edinmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.