kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Kaymakamlık Sınavı Kaç Net ve Kaç Puanla Kazanılabilir?

2020 Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı 18 Ekim 2020 tarihi itibariyle tamamlandı. 100 test sorusuna cevap veren adaylar, ÖSYM tarafından açıklanan soru ve cevaplara göre kaç net yaptıklarını hesapladı. Çeşitli platformlardan aldığımız veriler ışığında yazılı sınavın kaç net ve kaç puanla kazanılacağını hesaplamaya çalıştık. İşte detaylar…

A+
A-

ÖSYM tarafından 2020 Kaymakam Adaylığı sınavı 18 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Sınavda adaylara, 34 Genel Kültür ve Genel Yetenek ve 66 Alan Bilgisi olmak üzere toplam 100 test sorusu yöneltildi. Aday İşlemleri Sistemleri üzerinden sorulara ait cevaplar 19 Ekim 2020 tarihinde açıklandı. Sınav sorularının açıklanmasıyla birlikte adaylar genel olarak yaptıkları netleri hesapladı. Emin olmadıkları sorular dışında netlerin belirlendiği bu süreçte adaylar çeşitli platformlar üzerinden yaptıkları netlere göre anketler oluşturdu. Elbette sınırlı sayıda kişinin katılımıyla oluşan bu anketler sonucuna göre çok doğru bir tahminde bulunmak mümkün değil. Ancak biz yine de sınavın 400. sırasında yer alan adayın kaç net ve kaç puan alacağını çeşitli platformlardan aldığımız veriler ışığında belirtmek istiyoruz. 2020 Kaymakam Adaylığı yazılı sınavını kazanmak için kaç net gerekir? İşte cevabı…

Kaymakamlık Sınav Sorularının Zorluk Derecesi Nasıldı?

Kaymakamlık alanında çıkarmış oldukları kitaplarla otorite olmaları başarmış kişilerden aldığımız veriler ışığında son yıllarda yapılmış olan en zor kaymakamlık sınavlarından birini geride bıraktık. Sınavın zorluk derecesi bir çok alanda kendini ciddi şekilde hissettirecek düzeydeydi. İktisat ve Anayasa Hukuku dersi sorularının kolay olması dışında diğer derslerin sorularının zor olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle “Türkiye’nin Sosyal Ekonomik Yapısı” soruları sınavın en belirleyici bölümü olmuştur. Aynı şekilde tarih sorularında ve idare hukuku alt dallarına ait kanunlarda beklenmedik 4-5 soru sorulmuştur. Özetle belirtmek gerekirsek son yılların en zor sorularına kaymakamlık sınavlarından bir tanesi geride kalmıştır.

Kaymakamlık Sınavı Kaç Net ve Kaç Puanda Kalır?

2020 yılı 109. Dönem Kaymakam Adaylığı yazılı sınavının zorluk derecesinin yüksek olmasının puanlara da yansıyacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yaklaşık 20 bin civarında adayın katılım gösterdiği bu sınavda, 100 test sorusu içerisinde bazı soruların iptal edilebilecek şekilde hazırlandığını belirtmek istiyoruz. Bu nedenle iptal kararı verilecek soru sayısının da 2 olacağını düşünüyoruz. Bir Türkçe bir de Tarih bölümünde göze çarpan bu iki sorunun akıbeti ilerleyen günlerde netleşecektir. Esas konumuza dönecek olursak, yapılan anketlerdeki katılım oranları, şahsi tespitlerimiz, forumdan aldığımız veriler ışığından her netin bir ham puan olarak değerlendireceği Kaymakamlık sınavında 70 ile 72 net arası barajı geçmek için yeterli olacağını düşünüyoruz. Şayet, 2 sorunun iptal edilmesi durumunda bu sayının 68,5 ile 70 net arasına düşeceğini belirtmek istiyoruz.

Sorular iptal edilmez ise; 70 netin getirisi – 70 puan; 72 netin getirisi 72 puan.

2 soru iptal edilirse; 70 netin getirisi – 71,43 puan ve 72 netin getirisi 73,47 puan. Bu durumda 68,5 netin getirisi 69,9 puan olacaktır.

Yaptığımız çalışmanın tamamen öznel değerlendirmeden ibaret olduğunu, resmi bir veri kabul edilmesinin mümkün olmadığını ve anketlerden çıkan sonuçların üzerine şekillendiğini belirtmek istiyoruz. Herkesin verdiği emeğin karşılığını almasını istediğimiz bir yıl sonuç olmasını diliyor ve mülakata katılmaya hak kazanacak olanlara şimdiden başarılar diliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.