kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Özel Ders Verilebilecek Öğretmenlik Branşları Nelerdir?

Ülkemizde birçok branş öğretmeni özel ders verebilmektedir. Özellikle matematik, İngilizce, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında öğrencilerin büyük bölümü derslerde takviyeye ihtiyaç duymaktadır. Haberimizde..

Ülkemizde eğitim sisteminin sınavlarda başarılı olma endeksli olması nedeniyle birçok öğrenci özel ders alma ihtyacı duymaktadır. Gerek liselere giriş sınavında gerekse de üniversiteye giriş sınavında başarılı olmak isteyen adaylar birçok öğretmenlik branştan özel ders alabilmektedir. Yükseköğretim Sınavı sonrasında üniversiteleri Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Psikoloji ve PDR gibi bölümlerine yerleşmek isteyenler için özel ders neredeyse zorunluluk arz etmektedir. Ülkemizde eğitim ve öğretimin her okulda eşit düzeyde uygulanmıyor oluşu özel derslerle takviyeyi zorunlu kılmaktadır. Özel dersler ağırlıklı olarak matematik ve fen bilimleri alanında alınırken, İngilizce ve Türkçe branşlarından da özel ders alındığı bilinmektedir. Buradan hareketle özel ders vermek üzere bir gelecek planı kuran öğretmen adaylarının bu branşlara yönelmeleri gerekmektedir. Ülkemizde öğrencilerin çok büyük bölümü matematik alanında özel ders almaktadır. Lisede karne notlarının iyi olması içinde diğer branş derslerinden de özel ders alınabilmektedir.

Özel Ders Verilen Branş Öğretmenlikleri

Ülkemizde en fazla özel ders alınan branş, matematik branşıdır. Matematik alanında üniversite sınavına hazırlanan 10 binlerce öğrenci özel ders almaktadır. Matematik alanında ders alanların üç şekilde ders aldıkları görülmektedir. Sadece TYT Matematik dersinden özel ders alanlar, sadece AYT Matematik alanından özel ders alanlar ve sadece Geometri alanından özel ders alanlar şeklinde üç grup bulunmaktadır. Bu durumda alınan ders saatleri de değişmektedir. En fazla ders alanlar bütün matematik alanından ders alanlardır. Bu kişilerin dersleri yılın başından sınav zamanına kadar devam etmektedir.

Özel dersin yoğun şekilde alındığı bir diğer branş, İngilizce alanıdır. İngilizce alanından ders alanların büyük bölümü Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Yabancı Dil Sınavı (YDS) ve Yükseköğretim Dil Sınavı (YÖKDİL) branşlarına hazırlanmaktadır. Bu sınavlara hazırlanan kişiler başarılı olabilmek için özel ders almaktadır.

Bir diğer özel ders alınan branş Fizik branşıdır. Üniversite sınavına sayısal alandan hazırlanan adayların bir bölümü fizik alanından özel ders almaktadır. Özellikle Tıp Fakültesini kazanmak isteyen adayların çok iyi yapmak zorunda oldukları fizik alanında özel ders almaları gerekmektedir.

Fen Bilimleri alanında özel ders alınan bir diğer branş, Kimya alanıdır. Kimya alanından ders alımı fizik kadar olmamakla birlikte yüksek olan bir diğer branştır.

Liselerde yer alan öğrencilerin aldıkları derslere baktığımızda Türkçe ve tarih derslerinden de özel ders alındığı görülmektedir. Bu derslerden özel ders alınmasının başlıca sebebi karne notlarının yükseltilmesidir. Lisede özel ders alınmasını veliler talep etmektedir. Bu sayede ebeveynler çocuklarının derslerinden sorun yaşamadan geçmelerini sağlamaktadır.

Özel Ders Ücretleri 2021

Özel ders ücretleri saat üzerinden hesaplanmaktadır. Her bir dersin saatlik ücreti öğretmenin belirlediği rakama göre değişmektedir. En pahalı ücrete sahip ders matematik dersidir. 2021 yılı itibariyle özel ders ücretleri şu şekilde belirlenmektedir:

  • Matematik dersi saatlik ücreti : 100 TL – 400 TL
  • İngilizce dersi saatlik ücreti : 100 TL – 250 TL
  • Fizik dersi saatlik ücreti : 100 TL – 300 TL
  • Kimya dersi saatlik ücreti : 100 TL – 250
  • Türkçe dersi saatlik ücreti : 75 TL – 250 TL
  • Tarih dersi saatlik ücreti : 75 TL – 250 TL
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.