kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları 2023

Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaşları ne kadardır? 2017 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından alınacak 7.000 çarşı ve mahalle bekçisi maaşları ne kadar olacak? Bekçilerin görevleri nelerdir? Bekçi ne kadar maaş alır? Bekçiliğin riskleri nelerdir? Bekçi maaşları, bekçilerin aldıkları riske değer mi? Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaşları 2017 yazımız içerisinde yukarıda yer alan başlıklarında cevaplarını bulabilirsiniz.

A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü, taşra teşkilatına 7.000 bekçi alacağını açıkladı. Yaklaşık iki ay önce de İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıklarına 700 çarşı ve mahalle bekçisi alım ilanına çıkmıştı, bu ilana yönelik sınav süreci henüz sonuçlandırılmadı. Başvuru kıstaslarını illerdeki valiliklerin belirleyeceği, alımlarda KPSS şartı aranmayacağı, “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Maaşları 2023” yılı için ne kadardır?

BEKÇİLERİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Çarşı ve mahalle bekçilerinin temel görevi : Görevlendirildikleri çarşı ve mahalle içerisinde, insanların can ve mal güvenliğine zarar verici, toplumsal huzuru bozacak olayların yaşanmasına hızlı bir şekilde müdahale edip, yaşanacak hadiselerin engellemesini sağlamaktır. Kısaca, bekçiler çarşı veya mahalle içerisinde asayişi sağlamakla görevlendirilir.  Asayişi sağlayabilmek adına da aşağıda yer alanları yapmakla görevlendirilir.

  • Çarşı ve mahalle bekçileri, kolluk güçlerinin anlık müdahale edemeyeceği acil durumlardaki görevleri yerine getirmektedir.
  • Çarşı ve mahalle bekçileri, insanların can, mal, ve ırzına yönelik saldırı ve tehditleri önlemek ve saldırganları etkisiz hale getirebilmek için yakalamakla görevlidir.
  • Çarşı ve mahalle bekçileri, kamu düzenine ve güvenine zarar verecek durumlardaki gösteri, yürüyüş gibi durumlara karşı kolluk güçleri müdahale edene kadar gerekli tedbirleri alır ve asayişle ilgili bilgileri ilgili makamlara aktarmakla görevlidir.
  • Çarşı ve mahalle bekçileri, suç işlenirken veya suçun işlenmesi sonrası, bu suçu işleyenleri yakalamakla görevlidir.
  • Çarşı ve mahalle bekçileri, adli kolluk işleri ile ilgili olan durumlarda kanıtların kaybolmasını engelleyecek tedbirleri alarak, ilgili birimler gelene kadar bunların gözetimini sağlar.

BEKÇİLİĞİN RİSKLERİ NELERDİR?

Çarşı ve mahalle bekçileri, görevli tutuldukları alanla ilgili yukarıda yer yükümlülükleri yerine getirirken bazı risklerle karşılaşmaktadır. Bu risklerden en önemlisi, insanların can, mal ve ırzlarına yönelik saldıra da bulunan saldırganı etkisiz hale getirmekle sorumlu tutulmasıdır. Bu sorumluluk kimi zaman bekçilerin ağır şekilde yaralanmalarına da sebep olabilmektedir. Her ne kadar, bir kolluk görevlisi olarak bekçilerin saldırgana karşı meşru savunma hakkı da olsa bu durum bekçilerin yaşayabilecekleri risklerini tamamen ortadan kaldırmamaktadır.

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ MAAŞLARI 2023

Görev ve risklerini belirttiğimiz yazımızda asıl merak edilen soruya gelelim? Çarşı ve mahalle bekçisinin maaşları 2017 yılı için ne kadardır? ” Çarşı ve mahalle bekçisi maaşları 2023 yılı için 12.036 TL ” olarak belirlenmiştir. Bu maaşın normal memurlara yapılan yıllık maaş zammına uygun olarak zam almayacağını belirtmekle birlikte, her yıl zam alacağının bilinmesi gerekir.

Beki maaşlarına baktığımızda, lise mezunu birisinin başlangıç olarak özel sektörde alabileceği maaşların çok üstünde olduğu söylememiz gerekir. Aynı şekilde, çarşı ve mahalle bekçisi maaşları, kamuda çalışan bir çok memurun aldığı maaştan da yüksektir. Yukarıda belirttiğimiz risk kriterini göze alabilecek adayların bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

BEKÇİLİĞİN RİSKLERİ NELERDİR?

Bu risklerden en önemlisi, insanların can, mal ve ırzlarına yönelik saldıra da bulunan saldırganı etkisiz hale getirmekle sorumlu tutulmasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.