kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Döviz Büroları Kaçta Açılır? Çalışma Saatleri Nasıl?

Türkiye'de pek çok vatandaş ve turist döviz bürolarının çalışma saatlerini merak etmektedir. Döviz alıp döviz satacak olan kişiler döviz bürolarının kaçta açılıp kaçta kapandığını araştırmaktadır. Peki döviz bürosu nedir? Döviz büroları kaçta açılır? Döviz bürosu çalışma saatleri nasıl? Döviz bürolarında makas açılması ne demek? Hafta sonu ve bayramlarda döviz büroları açık mı? İşte cevabı..

A+
A-

Son dönemde döviz kurundaki hareketlilik Türkiye’nin en önemli gündemi oldu. Sabah döviz rakamlarıyla kalktık akşam döviz rakamlarıyla yattık. İşsizlik, enflasyon, likidite gibi ekonomi terimleriyle tanıştık. “Doların yüksek olması ne demek?”  “Doların yüksek olması bizi etkiler mi?” milyonlarca kişi her gün bu soruları sordu veya bu sorulara cevap aradı. Vatandaş döviz kurunun etkisini en çok markette ve pazarda hissetti. Ancak vatandaşın dövizle teması ise her zaman olduğu gibi döviz bürolarında oldu. Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmesi döviz bürolarına giden vatandaşı etkiledi. Kimisi eldeki dövizini bozdurdu kimisi ise almak istediğinden daha az döviz alabildi. Peki vatandaşın döviz alıp döviz sattığı döviz büroları nedir? Döviz büroları ne işe yarar?Döviz büroları kaçta açılır? Döviz bürosu çalışma saatleri nasıl? Döviz büroları bayramda açık mı? Döviz büroları hafta sonları çalışıyor mu? İşte döviz büroları ile ilgili tüm merak ettikleriniz..

Döviz Bürosu Nedir?

Döviz bürosu para değiştirme işlemlerinin yapıldığı iş yeridir. Türkiye’de binlerce döviz bürosu bulunmaktadır. Döviz bürolarında döviz alınır ve döviz satılır. İşletmeci alım ve satım arasındaki fark ile para kazanır. Döviz büroları A ve B grubu olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Döviz bürolarında dünyadaki tüm para birimleri alınır ve satılır. Özellikle Türkiye’ye gelen yabancı turistler kendi para birimlerini Türk Lirası ile değiştirebilirler.  Ayrıca yatırım yapmak isteyen vatandaşlar da Türk Lirası birikmişlerini ilgili dövizle değiştirebilirler. GÜNDEM

Döviz kurundaki hareketlilik ve dalgalanmalar döviz fiyatları sürekli değişmektedir. Örnek vermek gerekirse sabah 1 Doları 1 TL’den alırken öğlen 2 TL’den almak mümkündür. İşte bu hareketlilik nedeniyle pek çok vatandaş dövize yatırım yaparak para kazanmak istemektedir. Ankara, İstanbul,İzmir, Antalya gibi büyük şehirlerde döviz büroları oldukça yoğundur. Döviz bürolarında gün içinde sık sık kuyruklar oluşur. Özellikle İstanbul Kapalıçarşı bu yoğunluğa verilecek en güzel örnektir. Peki döviz büroları kaçta açılır?Döviz büroları kaçta kapanır? Döviz bürolarının çalışma saatleri nasıldır?

2019-2020 Döviz Bürolarının Çalışma Saatleri

Türkiye’de binlerce vatandaş ve binlerce turist güne döviz bürolarına uğrayarak başlar. Bu nedenle pek çok kişi “döviz büroları kaçta açılır?” “döviz bürosu çalışma saatleri nedir?” sorularını sorar. Türkiye’de faaliyet gösteren binlerce döviz bürosu sabah saat 09.00 itibariyle çalışmaya başlarlar. Döviz büroları günde 10-11 saat hizmet verirler. Döviz büroları akşam 19.00 ile 20.00 arasında faaliyetlerine son verirler. Türkiye’deki döviz bürolarının 20.00’dan sonra faaliyet göstermelerine izin verilmemektedir. Döviz bürolarının çalışma saatleri Merkez Bankasına bağlıdır. Sabah Merkez Bankasının açılmasıyla döviz büroları da güncel kur üzerinden faaliyet göstermeye başlar. Piyasalar açıldığı an döviz büroları da açılır. Piyasalardaki son işlemler ile güncel son rakamlara bağlı olarak döviz büroları da döviz alım-satım işlemi yürütür.

Döviz Büroları Hafta Sonu Açık Mı?

Döviz bürolarıyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de döviz bürolarının hafta sonu açık olup olmadığıdır. Döviz büroları cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Yani döviz büroları hafta sonları faaliyet göstermez. Ancak bu noktada bazı istisnalar vardır. Türkiye’de bazı döviz büroları hafta sonu yani cumartesi ve Pazar günleri hizmet verir. Ancak hafta sonu çalışan döviz büroları oldukça az sayıdadır. Genel olarak döviz büroları hafta içi yani pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri faaliyet gösterir.

Döviz Büroları Bayramda Açık Mı?

Türkiye’de resmi ve dini bayramlar tatil olmaktadır. Hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce kişi memleketine gelerek bayramları aileleriyle geçirmektedir. Bu nedenle pek çok kişi “bayramda döviz büroları çalışıyor mu?” sorusunu sormaktadır. Dini bayramlar olan Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında döviz büroları ilk iki gün kapalı olurlar. Ancak bayramın diğer günlerinde döviz büroları alışır. Bayramların arefe günlerinde döviz büroları hizmet verirler. Dini bayramlar dışında 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 15 Temmuz, 29 Ekim gibi resmi bayramlarda ve resmi tatillerde ise döviz büroları açıktır. Bu tarihlerde döviz bürolarına giden kişiler hizmet alabilirler.

7 Gün 24 Saat Açık Olan Döviz Büroları

Pek çok kişi hiç kapanmayan döviz bürolarının olup olmadığını merak etmektedir. 24 saat açık olan döviz bürosu var mıdır? 7 gün açık olan döviz bürosu var mıdır? İşte bu soruların cevabını merak eden kişiler için www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu soruları cevaplandırdık.

7 gün 24 saat açık olan döviz büroları havalimanlarında bulunmaktadır. Havalimanlarında döviz büroları sürekli açık olur. Ayrıca havalimanlarındaki döviz büroları resmi tatillerde, hafta sonları ve dini bayramlarda da hizmet verir.

Döviz Bürolarında Makas Açılması Ne Demek?

Döviz bürolarında makas açılmasının ne demek olduğu merak edilmektedir. Pek çok kişi döviz büroları ve makas tabirlerinin ne alakası olduğunu merak etmektedir. Döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle döviz alımındaki ve satışındaki fiyat farkının açılmasına makas açıldı denmektedir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. Dolar Avatar Dolar dedi ki:

    Dolar bozduracağım Ankara'da döviz bürosu çalışma saatleri 2020 nasıl?