kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Bordo Bereli Maaşı 2023 Ne Kadar? Özel Kuvvetler Maaşı 2023

Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki bordo bereli maaşları ne kadar? Özel Kuvvetler maaşı ne kadar? Bordo bereliler ne kadar maaş alıyor? Özel Kuvvetler Komutanlığındaki subay ve astsubaylar ne kadar maaş alıyor?

A+
A-

Türkiye’nin askeri gücü tüm dünyada kabul edilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin en seçkin birlikleri ise tabi ki Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde bulunmaktadır. Özel Kuvvetler Komutanlığında binlerce subay ve astsubay personeli bulunmaktadır. Bu personeller dünyanın en özel en zorlu eğitimlerden geçmektedir. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan bu seçkin kişiler daha sonra da subay ve astsubay rütbesiyle görevlendirilmektedir. Ancak pek çok kişi de bu eğitimleri başarıyla tamamlayamamaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın parmakla gösterilen en güçlü en seçkin ordularından biridir. Gerek harbe hazırlık durumu gerekse asimetrik harp karşısındaki başarısı muazzam seviyededir. TSK’nın bu başarısının merkezinde ise seçkin özel kuvvet birlikleri yani bordo bereliler vardır.

Özel Kuvvetler Komutanlığında “bordo bereli” olarak görev yapmak isteyen milyonlarca genç bulunmaktadır. Peki bordo bereli maaşı ne kadardır? Bordo bereliler ne kadar maaş alır? Bordo bereli subay maaşı ne kadar? Bordo bereli astsubay maaşı ne kadar?

BORDO BERELİ MAAŞLARI 2023 NE KADAR

Bordo Bereli Astsubay Maaşı 2023

Bordo Bereli olarak göreve başlayan ve astsubay rütbesinde bulunan bordo bereli astsubayların maaşları 25.700 Türk Lirası ile 36.300 Türk Lirası civarındadır. Ancak bu tutar mesleğe yeni başlayan personel için geçerlidir. Meslek içinde görev yaptığı hizmet yılı, görev yaptığı bölge, tazminat ve evli olup olmadığı ile çocuk sahibi olup olmadığı gibi etkenler maaşını kat be kat artırmaktadır.

Bordo Bereli Subay Maaşı 2023

Bordo Bereli Subay olarak mesleğe başlayan personellerimizin maaşları ortalama 27.000 Türk Lirasıdır. Mesleğe yeni başlayan ve rütbesi subay olan özel kuvvetler mensupları 24.000 Türk Lirası maaş almaktadır. Ancak yine belirtmek gerekir ki tazminatı, görev bölgesi, ailevi durumları gibi etkenler maaşını artırmaktadır.

Bordo bereliler özel kuvvet mi?

Askeri literatürde Özel Kuvvetler Komutanlığı olarak bilinen Bordo Bereliler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözbebeği ve gurur kaynağı olan özel harekat uzmanı birliklerdir

Yorumlar

  1. kuvvacı Avatar kuvvacı dedi ki:

    Bordo bereli olmak şeref işidir onu yazmayı unutmuşsunuz!